2024. április 17.

Ismét le lehet adni a veszélyes hulladékot

2022. augusztus 18. csütörtök

Szeptember 3-án, a sportcsarnok parkolójában.

VESZÉLYES HULLADÉK GYŰJTÉSI AKCIÓ DUNAHARASZTIN

2022. szeptember 3-án (szombaton) 08 h-tól-12 h-ig

Dunaharaszti Város Önkormányzata szervezésében ingyenes lakossági veszélyes hulladék gyűjtésre kerül sor.

Begyűjtés helyszíne:

Dunaharaszti Városi Sportcsarnok parkoló (Napsugár u 2.)

A gyűjtés során leadható hulladékok:

gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei.

A gyűjtés során leadható elektromos és elektronikai berendezések:

háztartási kisgépek, információs és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, ellenőrző-vezérlő és megfigyelő eszközök, rádiótelefon készülékek.

Nagyméretű ipari hűtők, hűtőládák, lomok (bútor, műanyag tárgyak) építési-bontási anyagok (szigetelőanyagok, palák, építési törmelék) átvételére nincs lehetőség.

Felhívjuk továbbá figyelmüket, hogy a gyűjtés háztartási mennyiségre vonatkozik (néhány darab, -liter stb.), a több éve felgyülemlett nagy mennyiségű veszélyeshulladékot nem áll módunkban a helyszínen átvenni, azokat a lebonyolító céggel egyeztetve a telephelyre külön be lehet majd ingyenesen szállítani.

Hulladék leadására kizárólag dunaharaszti lakosoknak van lehetősége, melyet lakcímkártyával kell igazolni.

A gyűjtés rendőrségi felügyelet mellett történik és a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik a leadott hulladék fajtáját, mennyiségét.

A gyűjtés során a hulladékot a begyűjtő cégnek szelektálnia kell, ezért a leadás során a várakozási idő jelentősen megnőhet, melyhez kérjük szíves türelmüket!!!

 

 

 

 

Twitter megosztás Google+ megosztás