2024. június 30.
Egységes fejlesztési koncepciónk van a Sport-szigetre, városunk egyik legszebb rekreációs területére, amelynek fontos célja, hogy újra megteremtsük a századelő Harasztijának békebeli, üdülőövezeti hangulatát – ugyanakkor élvezzük a modern és korszerű épületeket és egyéb kültéri létesítményeket.

Terveink alapján a partszakasz új arculatot kap: játszóparkot, nyilvános mosdókat, ivókutakat, kerékpár-tárolókat és infópontokat alakítunk ki. Az ökoturisztikai fejlesztés folytatódik a további területeken is.

A teniszpályánál hamarosan újjá épül az egykori híd, amely időtálóbb anyagból készül majd, mint az egykori faszerkezet, de hangulatában a régit idézi majd.

A Csónakház átalakítására, felújítására központi forrásokból pályázati támogatást nyertünk, a Sportszigeten megvalósuló további fejlesztéseket, pl. az új ifjúsági-, sport- és szabadidőközpontot, ahol a haraszti gyerekek napközis tábora is otthont kap majd, Dunaharaszti Város Önkormányzata saját erejéből fedezi a jövőben. A Sportsziget sétányán tovább haladva az Autótechnika területén felépülő modern kulturális-művészeti és szabadidő centrum tervei már kész vannak, bízunk abban, hogy a beruházásra megnyílnak a pályázati források is.

A szabadidő-központ látványtervei

A Csónakház felújításának ünnepélyes projektindítóján beszédet mondott dr. Szalay László polgármester és Pánczél Károly, térségünk országgyűlési képviselője.

Nyitókép: dr. Szalay László polgármester köszöntőt mond.

Fotó: Tóth Gábor/dho

Twitter megosztás Google+ megosztás