2024. április 28.
Lezárják a Némedi úti közúti aluljárót. Minden infó itt!

A jövő héten elkezdődik a kétsávos, kerékpár és gyalogos közlekedésre is alkalmas vasúti aluljáró építése. 2024. január 15-én, hétfőn 8:00 órakor fogják lezárni a Némedi úti átkelőt.

A Táncsics utcáról, a Gyárköz utcáról és a Vasút utcáról a beruházás ideje alatt nem lehet majd ki- és bekanyarodni a Némedi útra, illetve a Dózsa György útra az aluljáró csomópontjában.

A gyalogos közlekedés a Gyárköz u. és a Vasút u. közötti ideiglenes gyalogos átkelőn lehetséges január 15., hétfőtől.

Jelentősen megváltozik Dunaharaszti tömegközlekedése mind a Volán buszai, mind pedig a Ventona helyi buszok járatait és menetidejét tekintve:

A volánbuszok jelenleg vagy az M0 felől, vagy a Fő út felől érik el Dunaharasztit. Mindkét irányból végig tudtak haladni a buszok a Némedi úton, illetve a Dózsa György úton, hiszen az aluljárót tudták használni. Ez a lehetőség azonban az építkezés ideje alatt megszűnik. A lezárást követően a Fő út felől érkező buszok nem kanyarodnak le a Dózsa György útra, egyenesen mennek tovább a Fő úton Taksony felé. Az M0 felől a városba bejövő volánbuszok végállomása a Petőfi-szobornál lesz, ott a busz menetrend szerint megvárja az utasokat, kifordul és visszafelé halad majd a Némedi úton. Kérjük az autósokat, legyen előzékenyek, segítsék a buszok kikanyarodását.

A Volánbuszok valós idejű tartózkodási helyét követhetik okostelefonjuk segítségével a Google Maps alkalmazásban 2024. januárjától, ami megkönnyíti a tájékozódást.

Az utasok a HÉV megállótól volánbusszal nem tudnak a lezárás ideje alatt a Dózsa György út- Baktay tér-Némedi út irányába utazni, át kell majd szállniuk a Ventona helyi buszjárataira. A Ventona (H6-os kötött pályás HÉV menetrendhez illeszkedő) buszmenetrendje több változás miatt is módosult.

A Ventona buszjáratok menetideje előre láthatóan kb. 10-15 perccel hosszabb lesz, hiszen nem tudják használni az aluljárót, ugyanakkor plusz járművekkel sűríti a szolgáltató a járatokat, sőt, a Bezerédi u. - Árok u. – Somogyvári u. térségében irányonként 1-1 új buszmegállót is kialakítottunk a Bezerédi lakóövezetben élők érdekében.

Reggel 7:05-kor a HÉV megállótól indul az iskolabusz, a Dózsa Gy. útról a Móricz Zs. utca felé a Temető utcai vasúti átjárón megy át és halad tovább.

A MÁV Alsóról a HÉV megállóhoz közlekedő buszjáratok menetrendje nem változik.

A Ventona buszjáratok az alábbi útvonalon közlekednek majd a MÁV aluljáró lezárását követően a HÉV megálló és a Tesco között:

Fő út - Dózsa Gy. út- Móricz Zs. u.- Piac tér – Temető u. – vasúti átjáró – Bezerédi u. – Némedi út

Az útvonalon lévő buszmegállók:

    Dunaharaszti-Külső HÉV megálló
    Dózsa Gy. út – Fő út - Betérő buszmegálló (T-Mobile üzlet)
    Városi Könyvtár
    Dózsa Gy. út- Móricz Zsigmond u. (Fradi kocsma)
    Piac
    ÚJ! Bezerédi u.- Somogyvári u. – visszafelé Bezerédi u. – Árok u.
    Szent László u. (festékbolt)
    Dembinszky u.
    Knézich u.
    Tesco

Naponta 8 helyi buszjárat érinti a Bezerédi lakóterületet az alábbi útvonalon:

Fő út - Dózsa Gy. út- Móricz Zs. u.- Piac tér – Temető u. – vasúti átjáró – Bezerédi u. – Némedi út- Szent László u. – Haraszty F. u – Koós Károly u. – Szent István u. – Munkácsy u. – Némedi út

A Ventona buszok pontos menetrendjét a város honlapján éri el: https://dunaharaszti.hu/helyi-buszkozlekedes

FIGYELEM! Egyéb változások a vasútfejlesztés kapcsán:

  1. A Rákóczi kisiskolánál lévő Ventona buszmegállók újra üzembe kerülnek, a Táncsics utcai ideiglenes buszmegállók megszűnnek.
  2. A vasútfejlesztés miatt a MÁV területéhez tartozó MÁV-Alsó u. - Levendula utca csomóponttól a Pitypang u. felé a MÁV-Alsó u. lezárásra kerül! A Pitypang u. megközelítése a leggyorsabban a Király közön keresztül lehetséges, illetve kerülni szükséges a Levendula-Fecskefű utca irányába.
  3. A piac környezetének közlekedése az alábbiak szerint alakul:

A Piac megközelítése a Tesco felől: Némedi út – Bezerédi utca- Temető utcai MÁV átjáró – Móricz Zs. utca. Ez a hivatalos terelő út is, minden napon.

A zavartalan buszközlekedés érdekében kérjük, hogy a piac területén a Móricz Zs. utca útburkolatán ne parkoljanak, az autó teljesen a padkán legyen. A Megállni tilos! tábla a padkán való parkolást nem tiltja, a tiltás csak az útburkolatra vonatkozik! Az autó nem lóghat rá az úttestre, a közterület-felügyelők erre figyelnek és ha szükséges, kiszabják a 13.000 Ft, központilag meghatározott, Magyar Államkincstárba befolyó bírságot.

A piacnapokon, szerdán és szombaton arra kérjük az autósokat, hogy a Móricz Zs. utcával párhuzamos Baktay Ervin utcát használják a piac kikerüléséhez, ha nem akarnak a piacra menni. Ezt sárga táblákkal fogjuk jelezni Önöknek. A közterület-felügyelők segíteni fogják a buszok haladását és a balesetmentes közlekedést.

Mindannyiunknak jobban kell figyelni, kérjük együttműködésüket!

Kapcsolódó fájlok: Gyalogos terelőút , Gépkocsi- és helyibusz terelőút , Helyi járatú buszok menetrendje , Új, ideiglenes buszmegállók a helyijáratú buszok vonalán , A Volánbusz megváltozott vonalai
Twitter megosztás Google+ megosztás