2024. április 20.
Az Önkormányzat évek óta szerződésben áll az erőspusztai (Dunavarsány) Időskorúak Gondozóházával, ahol az eddigi kettő helyett négyre növelik a dunaharaszti idős emberek részére fenntartott helyek számát.

Dunaharaszti Város Önkormányzata szerződésben áll a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Alapítvány Időskorúak Gondozóházával, ahol eddig kettő, ezt követően négy hely áll a krízishelyzetbe jutott dunaharaszti idősek rendelkezésére. A betöltetlen helyekért díjat fizet az Önkormányzat, de erre eddig nem nagyon volt szükség, ugyanis a helyeket gyorsan elfoglalták az idős személyek. Nekik a nyugdíjuk 80%-át kell kifizetniük a beköltözést követően, és ha az nem éri el a 150 ezer forintot, akkor a fennmaradó részt az Önkormányzat kifizeti. Ennek forrását a képviselő-testület az éves költségvetésében biztosítja.

Ez az ellátási forma fontos eleme annak a szociális ellátórendszernek, amelyet az elmúlt évtizedben épített ki az Önkormányzat, és amellyel a leginkább kiszolgáltatott embertársainkat igyekszik biztonságba helyezni.

Twitter megosztás Google+ megosztás