2024. április 19.
Megdöbbenve és elkeseredve tapasztaltuk, hogy a hétvégén tönkretették a játszóteret a Sport-szigeten. Sok esetben kellett eddig is rongálások következményeivel szembesülnünk, de soha nem tapasztaltunk még ilyen mértékű destruktív, értelmetlen, felesleges rombolást. Ez a város, a lakói, a fiataljai, a benne élők közössége eddig szabályozni tudta a közös értékek megtartását.

Címlapkép: letépték a pergolát a pihenőpad tetejéről

Nehéz év van mögöttünk, sok a feszültség, mi is érezzük a bőrünkön. Sok a teher. Tudjuk, hogy a feszültség levezetésére sok mindent lehet választani. Azok, akik ezt a rongálást elkövették, teleszórták marihuánás cigaretta csikkel a játszótér környékét, leszaggatták a hintákat, felfeszítették a zsindelyeket, a gumilapokat, azok magukból kivetkőzve tomboltak. Hogy kik és miért? Nem tudjuk.

A területet sürgősen bekamerázzuk, hogy soha többet ne történhessen ez meg büntetlenül. Eddig nem volt szükség rá, mert a játszótér a béke szigete is volt, most viszont azt látjuk, hogy egyre nagyobb szükség van a külső, erős kontrollra.

Az rombol, az tombol, akinek segítségre van szüksége. Aki úgy érzi, hogy szüksége van támogató beszélgetésre, forduljon bizalommal a szociális és gyermekvédelmi ügyekkel foglalkozó munkatársainkhoz, akik tapasztalataikkal, információikkal, felkészültségükkel tudnak tanácsot adni akkor is, amikor reménytelennek látszik a helyzet. Mi pedig a leghatározottabban megvédjük a város közösségének értékeit és megtesszük a szükséges lépéseket.

A rendőrségi feljelentést megtettük, a kárérték több százezres nagyságrendű. A szigeti játszóteret bekamerázzuk és bekötjük a városi hálózatba. És persze rendbe hozzuk, mert a gyerekek és szüleik továbbra is nagyon szeretik.

Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal

Twitter megosztás Google+ megosztás