2024. április 23.
Új játékok várják a gyerekeket a játszótereken! A mögöttünk álló gyönyörű őszi hétvégén is sétáló családokkal, játszó gyerekekkel találkozhattunk a város parkjaiban. Reméljük, hogy kegyes lesz hozzánk az időjárás és lesz még bőven alkalom a szabadtéri játékokra, még akkor is, ha jobban fel kell öltöztetni a kicsiket.

Két játszóterünk is új attrakcióval gazdagodott. A Sport-szigeti játszótéren felépült az új játszóház az apróbb csemetéknek és már várja a két csúszdás, két tornyos mászóvár a 6-14 év közötti nagyobb gyermekeket. A Millennium telepnél a Szekér utcai játszótérre egy drótkötélpályás lengő-csúszó hintát telepítettünk. Az ott lévő focikapukat emiatt pár méterrel távolabb telepítjük a következő napokban, hogy mindenki számára kényelmes legyen a játék.

Drótköteles csúszópálya a Szekér utcai játszótéren

A város szívében lévő Hősök terén a fák állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük, hiszen a népszerű park több városi rendezvénynek is otthont ad. Ki kellett vennünk néhány elöregedett, még 1937-ben, az I. világháborúban elesett dunaharaszti magyar katonák emlékére ültetett fákból, de közel háromszor annyit telepítettünk a Nádor Lakóparkért Egyesülettel közösen. A civil szervezet szívén viseli a város parkjainak gazdagítását, a hétvégén 200 db. tihanyi levendulát ültettek el a Kegyeleti Emlékparkban az Útjelző Fa környékére.

Új fák a Hősök terén

Látogassák meg a parkokat, gyönyörködjenek a fákban, cserjékben, élvezzék az új játékokat és kérjük, vigyázzunk együtt rájuk, hiszen minden évben komoly összegeket szentelünk a város költségvetéséből a zöld területek gondozására, a növények ápolására, ültetésére és a kültéri bútorok, padok, játékok karbantartására.

Dr. Szalay László polgármester

Az Önkormányzat és a Nádor Egyesület összefogásában sok-sok gyönyörű növénnyel gazdagodott már Dunaharaszti

Twitter megosztás Google+ megosztás