2024. április 25.

Fasort telepítünk a Városi Temetőben

2022. december 1. csütörtök

Hárs- és szilfák kerülnek a temetőbe, az ültetés már meg is kezdődött.

A MOL – Új Európa Alapítvány által meghirdetett VárosFa program nyertes pályázatának eredményeként közel 70 fát ültetünk el a temetőben, hogy egységes fasort hozzunk létre.

A „Neked Zöldül” fenntarthatósági programsorozat első szakaszában meghirdetett VárosFa program a 10 ezer főnél nagyobb települések faállományát hivatott bővíteni. Az Alapítvány programjához csatlakozó települések 16 fafajból választhattak. A sorfákhoz támasztókarót, takarómulcsot, védőrácsot is biztosít a program, ezek az igényelt fákkal együtt kerülnek a helyszínekre. A választáshoz az Országos Erdészeti Egyesület nyújtott szakmai támogatást. A települések „egységcsomagot” kapnak, amely tartalmazza a belterületi fásításra alkalmas nagyméretű sorfákat és az ültetéshez szükséges kiegészítőket, valamint útmutatót és szakmai tanácsadást. A területen földcsere is történt, hogy a lehető legjobban fejlődhessenek majd a fák.

Néhány esztendeig ugyan még várnunk kell az enyhet adó árnyékra, de a fiatal szil- és hársfákban hamarosan gyönyörködhetünk.

Köszönjük a támogatást!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás