2024. március 28.

Erről szól a Dunaharaszti Hírek

2020. július 22. szerda

A napokban jelenik meg az Önkormányzat kiadásában megjelenő Dunaharaszti Hírek következő száma. Beharangozó.

A mosolygó Istent megmutatni és szolgálni

Bógár Zsolt 26 éves égő szemű fiatalember. Mohorán, egy Nógrád megyei kis faluban nőtt fel, szülei mélyen hívő, gyakorló, de nem bigott katolikus életet éltek. Ahogy megfogalmazta: kezdetben segítették a hit megélésében, majd szabad döntése volt a hitben. Óvodásként mondta először: pap leszek, ha nagy leszek. 2019. június 22-én szentelték fel a Váci Székesegyházban, az ünnepi ebédnél tudta meg Beer Miklós nyugalmazott püspök úrtól, hogy Láng András atya mellé jön szolgálni a dunaharaszti és taksonyi egyházközségekbe. Az új dunaharaszti ligeti katolikus templomban beszélgettünk a hivatásáról. A vele készült riport a Dunaharaszti Hírek augusztusi számában olvasható.

Támogatott fogorvosi ellátás Dunaharasztiban – Dr. Kopcsányi Veronika októbertől a Damjanich utcai új rendelőben várja pácienseit!

Sokan nem ismerik az Önkormányzat udvarában működő TB támogatással működő fogorvosi rendelőt, pedig már két éve, hogy ideiglenesen ott rendelnek a fogorvosok, köztük Dr. Kopcsányi Veronika, aki június óta látja el Dr. Árvai Katalin betegeit tartós helyettesítésben. Október 1-től véglegesen átveszi a praxist. Kopcsányi doktornő 1993-ban végzett a SOTE-n általános orvosi karon, majd 1997-ben fogorvosként diplomázott. Az egyetem után a Gyermekfogászati- és Fogszabályozási Klinikán dolgozott. 1999-ben fog – és szájbetegségek szakvizsgát, 2002-ben pedig fogszabályozási szakvizsgát szerzett. A doktornővel készült riport a Dunaharaszti Hírek augusztusi számában olvasható.

Életmódunk lehet a legjobb orvosunk - új háziorvos a városunkban: ősztől Dr. Szilicsány Adrienn veszi át Dr. Rakonczai Györgyi doktornő praxisát

„Amit meg lehet előzni, azt előzzük meg!” – mondja Dr. Szilicsány Adrienn, aki 1996-ban végzett a SOTE-n, 1998-ban az akkori vizsgarend szerint háziorvoslásból, majd később belgyógyászatból szakvizsgázott. Az egyetem utolsó évében a mentőknél dolgozott, 1999-től pedig a Szent László Kórház infektológiai, vagyis a fertőző betegségeket kezelő osztályán gyógyított.2005-2007 között Angliában felülvizsgáló orvos volt, majd itthon gyógyszervizsgálatokkal foglalkozott. 2013 óta a Medicoverben belgyógyász, 2017-től Taksonyban háziorvos. Dunaharasztiban hamarosan átveszi Dr. Rakonczai Györgyi betegeit és a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola iskolaorvosi feladatait. A doktornővel készült riport a Dunaharaszti Hírek augusztusi számában olvasható.

Twitter megosztás Google+ megosztás