2024. április 18.

Erdőnek "készült", nem szemétlerakónak

2021. március 18. csütörtök

Mostantól nincs behajtás a Csatorna-part menti erdőbe Taksony felől. Kirándulóknak, kutyát sétáltatóknak, a természet szerelmeseinek továbbra is szabad a pálya.

Az Önkormányzat sokadszorra takaríttatta ki az erdőt a Csatornapart mellett. A szemét lerakása - amellett, hogy sok pénzét viszi el a városnak - elkeserít minden jóérzésű embert, ezért most úgy döntöttünk, hogy a gépjárművek behajtását sorompókkal is akadályozni fogjuk. Mindez hosszú egyeztetést igényelt, mivel az erdők jó része magántulajdonban van, de végül midenkivel sikerült megegyezni: a tulajdonosok kulcsot kapnak, és rajtuk kívül senki nem hajthat be a területre.

Ebben az erdőben egyébként az Önkormányzat is vásárolt egy jelentős területrészt néhány éve, éppen a természet megóvása céljából.

Nem tudunk mindenhová kamerát telepíteni, kanyargó földutak tömkelegét ilyen módon védeni technikailag lehetetlen és rendkívül drága is lenne. Több kamerát elhelyeztünk különböző úttorkolatokban, de ez nem elegendő. A továbbiakban máshol is számítani lehet arra, hogy sorompókat helyez ki az Önkormányzat az erdei utakra.

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás