2024. április 19.
Címkék: Raben
Többéves fejlesztéssorozatának részeként megnyitotta új átrakóközpontját a Raben Dunaharasztin. A mintegy 7,5 millió eurós beruházás nyomán 75 százalékkal bővül a logisztikai szolgáltató vállalat eddigi hasonló létesítményének területe, ami jelentősen növekvő áruforgalom kiszolgálását is lehetővé teszi. Műszaki megoldásaival az új raktárépület is a fenntarthatóságot, a cégcsoport ökológiai lábnyomának csökkentését szolgálja.

A 2023. április 19-ikei ünnepélyes átadón részt vett Őexcellenciája Desirée Bonnis, a Holland Királyság budapesti nagykövete, Ewald Raben, a Raben Group vezérigazgatója, Árvay Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere.

A 15 európai országban jelen lévő Raben Group hazai leányvállalata az utóbbi két évben több korszerű létesítményt is átadott. 2021-ben Dunaharasztin egy csaknem 30 000 négyzetméteres, szabályozható hőmérsékletű raktárat, Pécsen egy 10 000, 2022-ben pedig Győrben egy 3000 négyzetméteres regionális logisztikai központot.

Műszaki megoldások és fenntarthatóság

A Raben vállalat célja a fenntartható fejlődés. Az új dunaharaszti cross-dock raktár világítását energiatakarékos, digitálisan címezhető (DALI) LED-es eszközök biztosítják. Az egész telephely energiafogyasztását okosmérés segítségével lehet nyomon követni. Az energiahatékonyságot olyan passzív megoldások is fokozzák, mint a hatékony hőszigetelés és az árnyékolás. A mintegy 1000 négyzetméteres új irodarészleget központi épületfelügyeleti rendszerről szabályozható hőszivattyús hűtési-fűtési rendszerrel látták el. Az épület villamosenergia-ellátásának jelentős részét a tetőn elhelyezett, 335 kWp csúcsteljesítményű napelemes rendszer szolgáltatja majd, emellett elektromos járművek töltésére alkalmas berendezést is létesítenek.

Gratulálunk az új fejlesztéshez!

Twitter megosztás Google+ megosztás