2024. március 29.

Díszkörték az árokparton

2020. május 21. csütörtök

Címkék: Zöld Haraszti
Újabb faültetésről számolhatunk be: az Önkormányzat folytatja az Árok utca fásítását. Az indokokról, az árokkal kapcsolatos infókról és a lakossági faültetés helyzetéről továbbiak a cikkben!

A gyér forgalmú, barátságos Árok utcát szívesen használják a környék családjai sétára, biciklizésre, vagy csak egy kellemes nézelődésre. Ezt felismerve a terület egyéni képviselői, Fényes István és Horváth Jenő már a választási kampányban előálltak egy tervvel, amely az Árok utca teljes rendezését, ezen belül is a zöldítését tűzte ki célul. S bár az Önkormányzat anyagi lehetőségei jelenleg korlátozottak, így a nagyívű terveket egyelőre nem lehet teljes mértékben megvalósítani, az a döntés született, hogy a fásítással nem szabad várni. Így első lépcsőben gömbkőriseket ültettek a Kós K. és a Nagy Lajos utca közé (erről már beszámoltunk), most pedig 14 díszkörte fát ültettek ki az Árok utca felső szakaszára, melyeket továbbiak követnek majd.

A belvízelvezető árkot a közelmúlt aszályos időszakában benőtték a vízinövények és el is iszaposodott, így hamarosan sor kerül az idei első kotrásra.

*

A lakossági faültetési akciót (Fogadj örökbe egy fát!) fel kell függeszteni, aminek az az oka, hogy a rengeteg igényt egyelőre nem tudja az Önkormányzat teljes mértékben kielégíteni. Az akció, ami rendkívül sikeresnek bizonyult, az év 2. felében folytatódik, ha azt a költségvetés lehetővé teszi. Köszönjük megértésüket!

Twitter megosztás Google+ megosztás