2024. április 27.

Bezár a Kisposta augusztus 31-én

2021. július 26. hétfő

A Magyar Postával évek óta folyamatos egyeztetésben voltunk a ligeti Kisposta üzemeltetése miatt, hiszen pontosan tudjuk, hogy az ott élők számára fontos, hogy a lakóhelyüktől gyalogosan, vagy kerékpárral is könnyen elérhető postai szolgáltatások álljanak rendelkezésre.

A bezárás ötlete a Magyar Posta részéről már 5 évvel ezelőtt felmerült, amit mi mindenképp meg akartunk akadályozni, ezért 2016-tól Dunaharaszti átvállalta az épület fenntartását a Magyar Posta Zrt-től, a Posta pedig két főt biztosított a munka ellátására. Az év elejétől azonban ezt sem vállalták, így az Önkormányzat finanszírozta a ligeti Kispostán dolgozó szakemberek bérét is, vagyis a teljes üzemeltetést a város állta.
Sajnos, bármennyire is rugalmasak voltunk, a Magyar Posta nem üzemelteti tovább a Kispostát, illetve nem talált az üzemeltetésre alkalmas pályázót. A postai szolgáltatások nyújtása speciális szakértelmet kíván, a sikeres pályázónak azonban ezen kívül a Magyar Posta által diktált keretrendszerrel kellett volna megelégednie.
A városnak idén 13 millió Ft-ba került idáig a Kisposta üzemeltetése, a szolgáltatásokból a városhoz befolyó összeg mindössze 200 ezer forint lenne. Ha a járványhelyzet miatt nincs 3 hónapos bezárás, akkor az egész évre 20 millió Ft lenne a Kisposta üzemeltetése.
Alapos mérlegelés után Dunaharaszti Város Önkormányzata a Magyar Posta Zrt-vel 2016-ban kötött szerződését felmondja, így a ligeti Kisposta augusztus 31. napján bezár. A két postai munkavállaló számára munkalehetőséget biztosítanak a Zrt.-n belül.
A Magyar Posta felmérése szerint az ügyintézési szokások változtak elmúlt években, sokan használják a digitális felületeket, alkalmazásokat, emiatt úgy ítélték meg, hogy Dunaharaszti postaforgalmát a Baktay téri 1. sz. Posta és az Anna-házban üzemelő Postamester el tudja látni.
Tisztában vagyunk azzal, hogy sokaknak kényelmetlenséget jelent ez az új helyzet és át kell alakítani a mindennapokat. Az elmúlt 5 évben azon dolgoztunk, hogy ezzel ne kelljen szembenéznünk, ugyanakkor a további üzemeltetést a város nem tudja vállalni a Magyar Posta Zrt. helyett.
Köszönjük a megértésüket!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás