2024. március 29.
Határozottan visszautasítjuk azokat a - cinikus hangnemben megfogalmazott - képtelen vádakat, miszerint az Önkormányzat újabb lakóterületek kijelölésére készül, vagy hogy megépítené a Mandula utcát, kivágva az ottani növényzetet, vagy hogy a Schwarzmüller Kft. a szomszédos erdő kárára terjeszkedne.

Az utóbbi időben néhányan olyan álhíreket kezdtek el terjeszteni és tényként közölni a közösségi médiában, amelyek minden alapot nélkülöznek és nincs más céljuk, minthogy lejárassák az Önkormányzat vezetését. Ezek a légből kapott, képtelen vádak elsősorban a Határ úttal és környékével kapcsolatosak. Minden ellenkező híreszteléssel szemben:

A Mandula utca tervezett kiépítéséről egyáltalán nincs szó.

A Kikelet utcát a Jedlik Ányos úttal összekötő tervezett nyomvonal törlésre kerül, ez már folyamatban van.

A Schwarzmüller Kft. melletti erdő telephely-bővítés céljára sem most, sem a későbbiekben, de még lobbizással sem vehető igénybe.

Minden belterületbe vonáshoz képviselő-testületi döntés kell és ez csak beépítésre szánt, valamilyen építési övezetbe sorolt területen lehetséges. Az Önkormányzat jó ideje nem bővítette a város beépítésre szánt területeit, egyelőre nem is fogja, különös tekintettel a lakóterületekre, melyek növelését kifejezetten nemkívánatosnak tartja.

Ezzel szemben a Határ utat övező gyalogos forgalom jobb kiszolgálása érdekében az Önkormányzat három gyalogátkelő helyet hoz itt létre. Ezek tervezése hamarosan lezárul, és a terveket engedélyezésre benyújtjuk a közlekedési hatóságnak.

Van egy civilizált módja annak, hogy elkerüljük a teljesen felesleges zavarkeltést, a konfliktusok értelmetlen szítását, mégpedig az, hogy bármikor, bármilyen ügyben fel lehet tenni azokat a kérdéseket, amelyek felmerülnek az emberben. Elég egy e-mail, egy telefon, de ott van a személyes ügyfélfogadás lehetősége is, és mindenre választ adunk. Kérek mindenkit, hogy éljen ezekkel a lehetőségekkel.

Dr. Szalay László polgármester

Twitter megosztás Google+ megosztás