2024. április 26.
A gyerekek vakációzni indulnak – az Önkormányzatnak alig két hónapja van arra, hogy újjávarázsolja az óvodákat és a „régi” bölcsődét. Pályázati pénzt is nyertek rá, szorosak a határidők, de időben végezni fognak. Mindezt úgy kell megszervezni, hogy az intézmények (váltva egymást) közben fogadják is a gyerekeket.

A képen a teljes felújításon áteső Százszorszép Óvoda látványterve

Homlokzati hőszigetelés, födémszigetelés, nyílászárócserék, napelemek telepítése – ezeket a munkákat végzik el a Kossuth utcai bölcsődében a nyár folyamán. A Mese Óvodában ugyanezekre kerül sor, plusz még a lapostető vízszigetelését is elvégzik; és a József Attila Művelődési Ház is teljes körű energetikai felújításon esik át. Ez az a bizonyos „három intézményes” pályázat, amit sikerrel vett Dunaharaszti Város Önkormányzata, és amit a nyár folyamán kell teljesíteni, hiszen szeptemberben teljes kapacitással indulnak be az intézmények.

Nagy kihívás mindez a kivitelezőknek és a Polgármesteri Hivatal szakembereinek, miközben tovább folyik a sport-szigeti gyermektábor építésének előkészítése, a kikötő melletti pihenőpark kialakítása, a Kalózhajós Játszótér építése, a járdaépítések, az útfelújítások, a Rákóczi iskola bővítése és új ebédlőjének kialakítása.

A legkomolyabb vállalás talán a Százszorszép Óvoda (Táncsics utca) teljes felújítása. Ebben a projektben sor kerül a fűtésrendszer korszerűsítésére, a vizesblokkok felújítására, a gépészet, az elektromos hálózat, a tetőhéjazat és a teljes bútorzat cseréjére. Ezeknek a munkáknak a finanszírozására is sikeresen pályázott a város és a szükséges önrészt is biztosította a Képviselő-testület.

Cél az, hogy Dunaharaszti minden gyermekintézményében első osztályú körülmények várják a csemetéket és szüleiket, mindezt úgy, hogy az energiahatékonyság és a takarékos gazdálkodás szempontjainak is megfeleljen a város önkormányzata.

Twitter megosztás Google+ megosztás