2024. június 30.
Harapott a kutyája - elrabolták, bezárták a garázsba

Munkában a Yard

2013. július 23. kedd

Sajátos módját választotta az oltási igazolás beszerzésének egy háromtagú csapat. Egy másik társaság villanymotorokat lopott Harasztin, de ráfáztak.

1.
A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást magánlaksértés bűntett, valamint személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt K. János 34 éves, K. Tamás 28 éves és K. József 32 éves szigetszentmiklósi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a három férfi 2013. július 19-én a délutáni órákban berúgta egy 25 éves szigetszentmiklósi férfi házának bejárati ajtaját és felszólították a sértettet, hogy menjen velük és vigye magával a kutyáját is. A férfit és az állatot K. János rokonának szigetszentmiklósi családi házának garázsába bezárták, ahol K. Tamás őrködött, ezért a sértettnek nem volt lehetősége arra, hogy a garázst elhagyja.

A szigetszentmiklósi rendőrök a bejelentést követően azonnal megkezdték az adatgyűjtést és így derült ki, hogy a garázsba bezárt kutya kb. 3 héttel korábban egy szórakozóhelyen megharapta K. János egyik hölgyismerősét, a sértett azonban nem adta át a kutya oltási könyvét, ezért így akarták erre rákényszeríteni. A beszerzett információk alapján a rendőrök megtalálták a garázsában a sértettet, K. Jánost és társait, pedig a helyszínen elfogták, és a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra előállították. Mindhárom férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd szabadon bocsátották.
 
Hazatérését követően K. Jánost a szigetszentmiklósi rendőrök ismételten előállították, mivel közös lakásukban a válófélben lévő feleségét még ugyanezen a napon bántalmazta. A férfit súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság K. János távoltartását rendelte el.

A gyanúsítottak ellen a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

2.
A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt V. Tibor József 34 éves ceglédi, R. Dániel 24 éves ceglédi és J. Zoltán dunaharaszti lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2013. július 19-én 22 óra 30 perc körüli időben bementek egy dunaharaszti telephelyre és az épületből eltulajdonítottak 3 darab villanymotort a tartozékaival együtt, 7 darab villanymotor tekercset, valamint 150 méter gumírozott hálózati kábelt.
 
A Dunaharaszti Rendőrőrs beosztottai a bűncselekmény helyszínének közelében, egy bokros részen elbújva állampolgári segítséggel elfogták az elkövetőket, akiknél hiánytalanul találták meg az eltulajdonított tárgyakat. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a három férfit.

Ellenük a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

3.
Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Ügyeletére 2013. július 21-én az esti órákban érkezett állampolgári bejelentés, hogy Halásztelken egy rendszám nélküli személygépkocsi túl gyorsan hajt. A szigetszentmiklósi járőrök a helyszínre indultak, de időközben egy újabb bejelentés érkezett, hogy a gépkocsit vezető személy egy útkereszteződésben kiszállt és egy vendéglátóhely előtt megütött egy személyt.

A járőrök,- mikor megtalálták a keresett gépkocsit,- megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megpróbálták intézkedés alá vonni, azonban a gépkocsit vezető személy ezt figyelmen kívül hagyta. A felszólításnak végül eleget tett.
A gépkocsit vezető B. Balázs 24 éves halásztelki lakossal szemben az intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak, ami elszíneződött, továbbá a járőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

B. Balázzsal szemben a további eljárást a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytatja járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.  A vendéglátóhely előtt bántalmazott személy nem kívánt magánindítvánnyal élni a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás