2024. május 03.
Egy rendezvény, ami hagyománnyá vált

Nagy siker volt a jelmezes farsangi svábbál

2013. február 8. péntek

Az NIHD 2013-ban tíz-egynéhány hagyományos farsangi svábbál után immár 4. alkalommal szervezett jelmezbált, töretlen sikerrel.

Ebben az évben a jegyeladások kicsit nehezebben indultak be, de aztán bizonyosságot nyert, hogy az emberekben még mindig ott lakozik a gyermek, aki kicsit más szeretne lenni, mint aki valójában.

A bált az óvodás és kisiskolás csoportjaink táncai nyitották meg, mellyel sokunk szemébe könnyeket csaltak, hiszen ezek a gyerekek kemény munkával, és kiemelkedő ügyességgel két táncot is bemutattak. Nagyon büszkék voltunk rájuk, hiszen belőlük, általuk lesznek a jövő táncosai!
Az est további részében folytatódott az elvarázsolt bál meséje. Az alaphangulatot a Hét Törpe zenekara, akarom mondani a Heimatklang adta meg, nem sok esélyt adva az ülőjegyek beváltására. Aztán szépen lassan megjelentek kedves vendégeink is, már az előtérben nem kis vidámságot okozva, így aztán mire beértek a Törpék zenéjére, mindenkinek mosoly ült a szája sarkában.
Tiszteletét tette Piroska – aki férfi létére irigylésre méltóan hajnalig ropta tűsarkújában a táncot –, volt elefánt, tündér, angyal, és persze a törpéknek Hófehérke, boszorkány és vadász, de eljöttek madárijesztők, párducok, a csillagfejű csavarhúzó, a rend őrei, rabok és titkos ügynökök, katicabogarak, cigányvajdák és feleségeik. Számtalan ötletes jelmezt vehettünk szemügyre, s gondolkozhattunk el, hogy ez is, az is, de jó, no, jövőre mi is leszek? És örömmel vettük észre, hogy egyre több a saját részre megálmodott, és kivitelezett „álca” is.

Éjfélkor természetesen a játék tovább folytatódott, a tombola varázsa nélkül mit sem ér egy bál! Ezt a támogatóink nélkül nem tehettük volna meg, akiknek ezúton is köszönjük a sok-sok felajánlást! S hogy a tombolahúzás alatt ne üljünk üres hassal, az asztalokra jutott az isteni finom Ruff-perecből is.
Ezután a zene és a tánc a tetőfokára hágott, csak úgy izzott a táncparkett. Hajnalra még előfordult az is, hogy az asztalokon roptuk! Mint minden mese, sajnos ez is véget ért. Hajnali fél 5-kor húzta el a zenekar az utolsó akkordokat. És máris kezdődhet az ötletelés a következő farsangi bálra, hiszen alig több, mint egy év múlva, 2014. március 1-jén újra találkozunk!

A bálon készült fényképek megtekinthetők a www.nihd.hu oldalon.

Papp Ágnes

Twitter megosztás Google+ megosztás