2024. május 03.
Folytatódik a városközpont újjáépítése

Dr. Szalay László polgármester tájékoztatása a Fő úti beruházásról

2010. június 30. szerda

A nyári időszakban mindannyiunk türelmét igénylő építkezések zajlanak majd a Fő úton és környékén. Az alábbiakban városunk polgármesterének közleményét olvashatják.

Tisztelt Dunaharaszti Polgárok!

A Fő úton és környékén járva bizonyára tapasztalták, hogy munkálatok folynak a Laffert-kúria és a Szigeti lejáró területén, és elkezdődött a villamos hálózat átépítése is. Örömmel és megnyugvással közölhetem Önökkel, hogy mindez már annak a nagyberuházásnak a része, melynek során újjávarázsoljuk városunk központját, felújítjuk és átadjuk Önöknek Dunaharaszti méltatlanul lepusztult, legrégebbi műemlékét, felújítjuk és megnyitjuk Önök előtt a Templomkertet, ahol felállítjuk a templom névadója, Szent István királyunk szobrát. Valóban park lesz a Kerkai parkból, a megszépült Városháza előtt teret alakítunk ki, és faltól-falig megszépítjük a Fő utat, a városhoz méltó burkolattal, utcabútorokkal, és több száz fa, cserje telepítésével az őszi vegetációs időszakban.


De addig, míg mindebben gyönyörködhetünk majd, míg mindezt birtokba vehetjük, még nagyon-nagyon sok munka vár ránk és az ezzel járó kényelmetlenség, esetleg bosszúság Önökre. Nemsokára felbontjuk a Fő utat, és félpályás útlezárások, terelések nehezítik majd mindannyiunk életét. Igyekszünk persze a munkákat a lehető legkörültekintőbben megszervezni, de biztos, hogy zaj, por és egyéb kellemetlenségek jellemzik majd ezt az időszakot, és a közlekedés is körülményesebb lesz. Ezért megértésüket és türelmüket kérem és előre is köszönöm, és abban bízom, hogy az ünnepélyes átadáson, melyre – reményeim szerint – szeptember vége felé már sor kerülhet, együtt mondhatjuk, hogy megérte a sok fáradozás, volt értelme az átmeneti, nehezebb időszaknak.


Kedves Harasztiak!


A 780 millió forintnyi európai uniós támogatás lehetőségével egy, talán soha vissza nem térő alkalmat kínált fel nekünk a sors. Sok ember munkája fekszik abban, hogy ezzel a lehetőséggel élni is tudtunk. Soha nem lesz többet ilyen pályázat, amely városközpontok megújítását támogatja, és soha nem lesz többé ennyi pénzünk, amit ilyen célra felhasználhatunk. Kérem Önöket, tartsanak velünk ezen az úton úgy, ahogy eddig is tették.


Köszönettel:


Dr. Szalay László
Dunaharaszti város polgármestere
 

Twitter megosztás Google+ megosztás