2024. június 30.
Néhány elhivatott, energikus ember kell ahhoz, hogy értékőrző és értékteremtő közösség létrejöhessen. Hommer Zsuzsanna karvezető kórusát hárman alapították 15 évvel ezelőtt, azóta számos városi rendezvényen, illetve hagyományőrző sváb ünnepen hallhatjuk dalaikat. A kórusmuzsika komoly összetartást, alkalmazkodást, fegyelmezettséget kíván, nagyszerű csapatformáló ereje van, hiszen szó szerint egyszerre lélegeznek és teremtenek szépséget azok, akik közösen énekelnek.

A főként hölgyekből álló énekkar a születésnapi előkészületek során úgy döntött, más kulturális szereplőket is bevonnak és nagy közösségi ünnepet szerveznek Dunaharaszti számára. A Laffert Kúriában lévő június 16-i, délutáni rendezvényen a sváb hagyományokat a Dunaharaszti Alapfokú Művészeti Iskola (Zeneiskola) növendékei, a Lustige Schwaben tánccsoport, a Haraszti Fiatal Svábok Egyesületének csoportjai, a NIHD Örök Ifjak tánccsoport, a Rosinen tánccsoport, a Dreidörfler Baum és két vendégfellépő, a Landesrat Országos Harmonikazenekar és az Aranyrozmaring-díjjal kitüntetett Wetschescher Nachtigallen kórus tolmácsolták.

Természetesen a kisebbekre is gondoltak a szervezők, meseséta és a Holle anyó c. klasszikus várta a gyerekeket, népi játékokat és hagyományos sváb lábbelit, vagyis „pacskert” lehetett készíteni. Népművészeti workshopot és a sváb népviselet motívumait újragondoló Gulyás Magdolna, a Népművészet mestere címet viselő alkotó munkáit felvonultató divatbemutatót is láthatott a közönség sváb élőzenével kísérve.

Az ünnepelt Blumensrauss kórust is hallhattuk természetesen, a napot pedig a Haraster Dorfmusik muzsikája zárta a Laffert Kúria gyönyörű teraszán.

Szeretettel gratulálunk és sok boldog születésnapot, további sikereket kívánunk a Blumenstrauss Kórusnak!

Fotók: Tóth Gábor

Twitter megosztás Google+ megosztás