2022. január 24.
Feladatok, határidő, letölthető kérelem.

Tisztelt Dunaharaszti Lakosok!

A 2020. évi 125. sz. Magyar Közlönyben megjelent törvénymódosítás szerint: "A Vgtv. [a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény] 29. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(7) Mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az a létesítő vagy üzemeltető, aki az egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról szóló 2020. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Vgtv.mód3.) hatálybalépését megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltetett felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi.”

Ez alapján felhívjuk szíves figyelmüket, hogy aki még nem indította el az eljárást, kezdje meg a mellékelt kérelem kitöltését és az engedéllyel rendelkező tervezők megkeresését. A kérelemhez szükséges mellékletek: helyszínrajz a telekről és a kút helyéről 1:100, vagy 1:200 méretarányban és fénykép a kútról.

Ásott és vert kút esetén a kérelmet elég a tulajdonosnak pontosan kitöltenie, a mellékleteket hozzátennie és aláírnia.

Fúrt kút esetén szükséges az engedéllyel rendelkező tervezők közreműködése és aláírása a kérelemhez.

Kérjük Önöket, hogy az engedélyezési eljárás kivitelezhetősége érdekében ne hagyják az utolsó pillanatra a kérelmek beadását. A tervezők kapacitása is véges, így ők sem fognak tudni több száz, több ezer dokumentációt elkészíteni az utolsó hónapokban.

A kérelmek beadhatóak személyesen, postai úton, e-mailben a kuti.erika@dunaharaszti címen, vagy elektronikus úton, a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal hivatali kapujára beküldve.

További tájékoztatással az 504-466-os telefonszámon is tudunk szolgálni.

A hiányosan, pontatlanul kitöltött vagy mellékletek nélkül érkező kérelmek nem számítanak az engedélyezés megindításának.

Tisztelettel: Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal Műszaki Iroda

Kapcsolódó fájl: fájl letöltése (0 KB)
Twitter megosztás Google+ megosztás