2024. április 26.
Az elmúlt években több megkeresés érkezett a Dunaharaszti Polgármesteri Hivatalhoz, mely szerint a Templom utca felső-, valamint a Földváry utca középső szakaszán egyre több problémát okoz a Hunyadi iskola felső tagozatához érkező gépkocsiforgalom, illetve az autósok – sok esetben az itt élők érdekeit figyelmen kívül hagyó – parkolási szokásai.

A hosszabb ideig tartó rendezvények (szülői értekezletek, nyílt napok, stb.) alkalmával a szűk utcákban hagyják gépjárműveiket az ide érkezők, annak ellenére, hogy rendelkezésükre áll a templom mellett, a Kerkai Parkban kialakított, az iskolától néhány perc gyaloglásra található önkormányzati parkoló.

A lakókkal történt megbeszélések, valamint a terület képviselőjével, Karl József alpolgármesterrel és a képviselő-testület szakbizottságával történt egyeztetés után a forgalmi rend alábbi megváltoztatását hajtja végre a Polgármesteri Hivatal:

A Templom utca a Fő út felőli behajtással egyirányúvá válik a Földváry utcai kereszteződésig.

A Földváry utca azon szakasza, amely a Templom utcai kereszteződés és az Iparos utca között helyezkedik el (az iskola mögött), szintén egyirányúvá válik, a Templom utcai csomópont felőli behajtással. Ilyenformán egy kör irányú forgalmi rend alakul ki, mivel az Iparos utca felső szakasza már évek óta egyirányú a Fő út felé.

Az új forgalmi rendet jelző táblák egy-két héten belül kihelyezésre kerülnek, kérjük, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Twitter megosztás Google+ megosztás