2024. május 02.
Dunaharasztin régi hagyománya van annak, hogy a város minden évben köszönetet mond azoknak, akik értünk, városlakókért dolgoznak, akiknek hivatásuk, hogy gyógyítanak, tanítanak, kultúrát közvetítenek. Mi lenne a világból nélkülük?

Noha az iskolák fenntartója már évek óta nem a helyi Önkormányzat, a Képviselő-testület döntése szerint az általános iskolák és a gimnázium pedagógusai felé is kifejezte köszönetét a város. Védőnők, kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, zenetanárok, tanítók, általános iskolai és gimnáziumi tanárok, orvosok, idős gondozók, szociális munkások, művelődésszervezők, könyvtárosok nap mint nap a gyermekeinkért, értünk, idős szeretteinkért dolgoznak.

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete döntése értelmében minden közalkalmazott pénzbeli jutalmat kapott a közösségért végzett munkája elismeréseképpen, valamint egy nagyszabású, vacsorával, élő koncerttel, zenés-táncos rendezvénnyel ünnepeltük őket a Városi Sportcsarnokban. A költségvetésből elkülönített 50 millió Ft idén is rendelkezésre állt erre a célra.

A Képviselő-testület 2014-ben alkotta újra azt a rendeletet, amelyben a városért és lakóiért kiemelkedő munkát végző közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek adható kitüntető díjak adományozását rögzítik.

A hagyományoknak megfelelően idén négy fő számára három díjkategóriában adott át kitüntetéseket a város vezetősége. A Dunaharaszti Gyermekeiért díjat Ambrus Jánosné Makai Éva, a Városi Bölcsőde nevelője vehette át. Dunaharaszti Kiváló Pedagógusa díjat kapott Szadainé Somogyi Erika, a Baktay Ervin Gimnázium tanára, aki nyugdíjba vonulása előtt még érettségizőit kísérte ebben a tanévben és 42 éven át tanította az ifjúságot, valamint Buzsik Bernadett, a Hétszínvirág Óvoda mesterpedagógusa, aki 1993. óta dolgozik óvodapedagógusként. A Dunaharaszti Lakosságának Egészségéért - Szociális Ellátásáért díjat Kővágó Mónika, a szociális osztály munkatársa, a Vöröskereszt dunaharaszti szervezetének titkára kapta.

A laudációkat az intézményvezetők mondták el, a díjakat dr. Szalay László polgármester adta át.

Szeretettel és tisztelettel gratulálunk a díjazottaknak és minden közalkalmazottnak köszönjük a munkáját!

Fotók: Tóth Gábor/dho

Twitter megosztás Google+ megosztás