2024. március 19.

Újabb fejlesztések a piac területén

2017. április 21. péntek

Címkék: piac
Dunaharasztin ikonikus „intézménynek” számít a városi piac, amely egyre népszerűbb a környékbeli települések lakói körében is. Nyüzsgő, színes forgatagával olyan, mint egy agóra, egy találkozóhely, legfőbb erénye pedig az, hogy az itt áruló kereskedők kiváló minőségű áruval látják el a kilátogató vevőket.

A kereskedők persze fizetnek a város önkormányzatának az elárusító helyekért, ezért jogos igényük, hogy kulturált körülmények fogadják őket is, és a vevőket is. Ennek érdekében az önkormányzat a bevételekből folyamatosan fejleszti a piacot és annak környékét. Így történt ez most is, amikor is mindjárt két beruházás valósult meg a területen. Régi vágya volt az élelmiszeres- és büfékocsikat üzemeltető vállalkozóknak, hogy járműveik is burkolt felületen állhassanak, ne legyenek kitéve az időjárás viszontagságainak. Jogos igényük volt ez, ezért 450 m2-en viakolor burkolatot alakítottunk ki számukra, és mivel itt van kb. 400 m2, parkolást szolgáló szabad hely, azt is rendeztük, mészkő („murva”) borítással.

A piac hátsó területén ugyanakkor közel 4000 m2-en újítottuk fel a meglévő szilárd burkolatot (címlapkép). A töredezett, elhasználódott betonréteg lemarása után a felület aszfaltburkolatot kapott. A következő hetekben a csapadékvíz-elvezető árok melletti szélső sávot is kijavítjuk, egy mészkő réteg kihelyezésével.

Mindezeket a munkákat úgy sikerült elvégeztetni, hogy mindössze egy alkalom, egy szerdai piacnap maradt el. Köszönjük a kereskedők és a vásárlók türelmét, reméljük, elégedettek lesznek a javuló körülményekkel!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Twitter megosztás Google+ megosztás