2024. április 26.
A város új, családi házas beépítésű területe az Újhegyi dűlő, amely az M0-ás híd után Soroksár felé haladva, az 510-es út jobb oldalán terül el. A városrész lakosai többnyire kisgyermekes családok, akik részéről természetes igényként merült fel egy közterületi játszótér létrehozása.

A kéréssel és javaslataikkal a körzet önkormányzati képviselőjét keresték meg. A szükséges területet magánszemélyek ajánlották fel hosszú távú ingyenes bérbeadásra az Önkormányzat számára a Szekér utcában, azzal a kéréssel, hogy oda építsen játszóteret a város.
A javaslatot a Képviselő-testület jóváhagyta, elindulhatott a mezőgazdasági terület művelésből történő kivonása, a játszótér tervezése, majd a megvalósítás, a lakókkal egyeztetve. A játszótéren a szakemberek egy mászótornyot csúszdával, egy kétállásos hintát, egy fészekhintát és egy homokozót telepítettek, utóbbit UV szűrős árnyékolóval is ellátták. A terület biztonságos körbekerítéséről is gondoskodott az önkormányzat, növényeket telepített és füvesítetésre is sor került. A lakók kérésére egy kút is kiépítésre került, hogy a melegben a vízvétel is biztosított legyen.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás