2024. március 29.

Ne nyisson ajtót bárkinek!

2020. szeptember 3. csütörtök

Indul a becsöngetős csalók szezonja. Nem vicc, Covid-teszttel is házalnak egyesek. Ebben az esetben a rendszám már megvan, a Városi Rendészet és a rendőrség már keresi az elkövetőket.

Nem kopik ki a divatból a - főleg idős embereket megtévesztő - "becsöngetős" csalás. Párban járó, sokszor megnyerő modorú emberek jelentkeznek akár az áramszolgáltató, az önkormányzat, az egyház munkatársaiként, és a házba való bejutásuk után megszabadítják értékeiktől a tulajdonosokat. Aszfaltozást, ereszjavítást, tüzifa kiszállítását vállalják jó áron, aztán (a kontár módon elvégzett munkát követően) hirtelen megugrik az ár, a tüzifa mennyisége pedig mindig jóval kevesebb, mint amennyiért a megrendelő fizetett.

Új szín a palettán a koronavírus-tesztek vételre felkínálása. Igen, ezzel is próbálkoznak egyesek, több bejelentést kapott már a Városi Rendészet erről, itt van rendszám is, rajta vannak, a rendőrök is tudnak már róla.

Nyomatékosan megkérünk mindenkit, főleg idős polgártársainkat, hogy ne higgyenek a semmiből felbukkanó, becsöngető - udvarba bekiabáló "vállalkozóknak", ne engedjék be őket otthonaikba, és ilyen esetben hívják a rendőrjárőrt (06-70-338-7465), vagy a Városi Rendészetet (06-70-508-4702)!

Twitter megosztás Google+ megosztás