2024. május 05.
A Petőfi-ligetért Baráti Kör minden évben megrendezi a Petőfi Sándor emlékezetét megidéző ünnepi eseményét, aminek idén külön aktualitást adott a nagy költő születésének 200. évfordulója.

A képen Kelemen-Szebeny Kolos Örs, amint átveszi tárgynyereményét, egy kerékpárt. Balról Lehel Endre alpolgármester, dr. Szalay László polgármester és Kücsön Sándor képviselő, a Petőfi-ligetért Baráti Kör elnöke

Ebben az évben Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját ünnepeljük, az idei esztendő ezért különlegesen fontos a Petőfi-ligetért Baráti Kör számára. Hagyományos, évről évre megrendezett szavalóversenyük idén még kiemeltebb figyelmet kapott. Gyerekek és felnőttek mérkőzhettek meg egymással szeptember utolsó péntek délutánján. Hét kategóriában, két zsűri előtt indultak a verselők, a zsűrielnökök Rékasi Károly színművész és Fodor Mónika mestertréner voltak.

Dr. Szalay László polgármester és Kücsön Sándor képviselő, a Pefőfi-ligetért Baráti Kör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd elindult a verseny. Szebbnél szebb verseket hallhattunk, nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amikor döntést kellett hozniuk.

 Az 1-2. osztályosok között Barczi Boglárka Ilona, Kaltenecker Auróra, Egressy Elza és Kovács-Zoltay Áron került a dobogóra, a 3-4. évfolyam győztesei Kelemen-Szebeny Kolos Örs, Baricz Salamon Miksa és Honfi Imre Sámuel lett. Különdíjat kapott Szabó Loréna és Domokos Péter.

A felsőtagozatosok, gimnazisták versenyében az 5-6. osztályosok között Márta Nikol Lilla, Somfai Laura Liza és Kalmár Orsolya Andrea vitték el az első három helyet, különdíjat kapott Kovács Eszter.

A 7-8. évfolyamban Müller Dóra, Zsupán Bence és Kardos Balázs kapott helyezést, a 9-12. évfolyamban pedig Bárkányi Patrik, Prikler Katalin és Rácz Péter nyert.

A felnőttek versenyében Dabasról nyert Szép Lajosné, a második és harmadik helyen pedig két dunaharaszti hölgy végzett: Fekete Gyuláné és Menyhárt Anna.

Tárgyjutalmakat is átadott a zsűri a 2023-as Petőfi-emlékév ünnepi szavalóversenyén. A gyerekek kategóriájában egy kerékpár és egy tablet szerzett örömöt Kelemen-Szebeny Kolos Örs és Bárkányi Patrik számára, valamint két Petőfi 200 emlékérem talált gazdára Márta Nikol Lilla és Müller Dóra személyében.

Az eredményhirdetést követően a Petőfi-szobornál tisztelettel hajtottak fejet a rendezvény résztvevői. Az ünnep a házi sütemények versenyével is kiegészült a közönség örömére, ahol szintén kihirdették a győzteseket:

Az édes sütemények kategóriában Nagy Lajosné, Nyágai Béláné és Horváth-Reiner Nikolett nyert, különdíjat kapott Berta Anett. A sós sütemények elkészítői között pedig Sáfár Jenőné, Kulin Imréné és Kalmárné Szép Katalin lett a győztes.

A Petőfi- ligetért Baráti Kör jövőre is megrendezi a színvonalas versenyt, szeretettel ajánljuk Önöknek, az idei ünnepet pedig ezúttal is köszönjük Dunaharaszti egyik fontos és értéket teremtő civil szervezetének!

Twitter megosztás Google+ megosztás