2024. április 26.

KOLOZSVÁRI KINGA VILÁGBAJNOK!

2018. szeptember 28. péntek

Egy csodálatos pályafutás újabb mérföldköve: Dunaharaszti büszkesége az Olaszországban megrendezett junior kick-box vb-n maga mögé utasította a világot.

Az olaszországi junior kick-box vb-n Kolozsvári Kinga két szabályrendszer döntőjében is tatamira állt.

Az öt napon keresztül tartó világverseny  utolsó napján lebonyolított döntők közül a Szigetszentmiklós-Tököl SE dunaharaszti versenyzője a finálé programjának második mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a mexikói ellenfele ellen, így a 60 kg light-contact szabályrendszer világbajnoka lett. A súlycsoport küzdelmei a 32-es ágról indultak, Kingának öt nemzet bajnokát kellett legyőzni ahhoz, hogy a súlycsoportjának „királynője” legyen.  

Mivel a kedvenc kick-light szabályrendszerében (itt a fej-test és a comb is találati felület) három győzelmet szerezett, így egészen egyedülálló teljesítménnyel szintén döntőbe került, ezért nem ünnepelhette frissen szerzett világbajnoki címét sokáig, mert a hetedik mérkőzésen ismét küzdőtérre szólították. Sajnos ezt a győzelmet Kinga már nem tudta „behúzni”, mert a cseh ellenfele jobb volt, így ebben a szabályrendszerben Kolozsvári Kinga ezüstérmet szerzett.

Gnyálin István vezetőedző értékelése során elmondta, hogy „a két szabályrendszerben is döntősnek lenni hatalmas siker, ehhez a teljesítményhez kivételes képességűnek kell lenni, mert ilyen sorozat terhelést kevés sportoló tud végigcsinálni.”

Az edző elmondta, hogy „Kinga 5 nap alatt 9 mérkőzést vívott és ebből nyolc alkalommal győzött, ezért a világbajnoki arany- és ezüstérmével a magyar csapat egyik legjobbja lett”.

A felkészülésről mesélve kiderült, hogy a felkészítési program 2 és fél hónapig tartott, a kiscsoportos edzéseken kívül döntően egyéni edzések voltak a programban, amik Kinga képességeit vették figyelembe és az ellenfelek tudására épültek. „Nagy segítség volt az, hogy a klub régi bajnokai mellett, százhalombattai kick-box barátaink is lejártak Kinga felkészítő edzéseire”.

A szép sikerhez gratulálunk Kingának és mesterének, Gnyálin Istvánnak.

Köszönjük a felkészítésben résztvevő edzőtársak önzetlen munkáját, a szponzorok támogatását és a szülők versenyen való segítségét (a remek fotókat) és biztatását. És akkor álljon itt néhány csodálatos pillanat:

Kinga felkészülését Dunaharaszti Város Önkormányzata is támogatta.

Twitter megosztás Google+ megosztás