2024. május 02.
A gyerekbetegségek a kisgyermeket nevelő családok mindennapos gondjai. Az immunrendszer edződéséhez kikerülhetetlenek, ugyanakkor sokszor nem is egyszerű eldönteni, mi a teendő, mikor keressük fel a rendelőt, mikor várhatunk még pár napot az orvosi személyes vizsgálattal. Dunaharaszti Város Önkormányzata egy tájékoztató füzetet adott ki Kérdezz-Felelek a gyerekkori betegségekről címmel.

A kiadvány célja, hogy segítséget nyújtsunk a szülőknek a gyakori gyermekkori betegségekkel kapcsolatban, és válaszokat adjunk fontos, egészséggel kapcsolatos kérdésekre. A füzetben részletesen informálódhatnak a szülők a tünetekről, teendőkről és a gyerekorvosok elérhetőségeiről.

A gyermekorvosokkal, a bölcsődével és az óvodákkal egyeztetve változik az igazolásokkal kapcsolatos adminisztráció 2023. június 12-től. A gyógyult gyermek szülői igazolással is visszatérhet a közösségbe, ezentúl nem kérik az intézmények az orvosi igazolást. Ugyanakkor fontos, hogy amennyiben a kisgyermeknevelő, illetve az óvodapedagógus betegségtüneteket észlel a gyermeken – ezek a tüneteket részletesen fel vannak sorolva a tájékoztató füzetben –, abban az esetben a gyermek érdekében és a közösségbe járó gyermekek érdekében arra kérhetik a szülőt, hogy gyermekét ne vigye közösségbe, hanem továbbra is biztosítsa számára az otthoni ápolást a lábadozás időszakában.

Bízunk benne, hogy ez az adminisztrációs könnyebbség minden érintett számára gördülékenyebbé teszi az ügyintézést.

A Kérdezz-Felelek a gyerekkori betegségekről tájékoztató füzet letölthető PDF formátumban a város honlapjáról az Egészségügy-Házi gyermekorvosi rendelések menüpont alatt, illetve kinyomtatott formában kérhető a védőnőktől, gyermekorvosoktól, hozzáférhető a bölcsődékben, óvodákban.

Kapcsolódó fájl: fájl letöltése
Twitter megosztás Google+ megosztás