2024. május 02.
Címkék: testületi ülés
5 évre kötelezte el magát újra a Képviselő-testület és a három szakember.

A képen balról jobbra: Kenessey Beáta, a Hétszínvirág Óvoda vezetője, Schmidt Tibor, a Területi Gondozási Központ első embere és Csapóné Nagy Klára, a Szivárvány Óvoda vezetője (fotó: Tóth Gábor, dh online)

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 26-án tartotta soron következő ülését a Városháza Dísztermében. Dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta elvégzett feladatokról:

  1. Elkészült a Határ út-Botond utca kereszteződésben a gyalogos átkelő, egyidejűleg egy új buszperon is kiépítésre került.
  2. Megkezdődött Dunaharaszti és Taksony között a szennyvíz- és ivóvízhálózat kiépítése, elektromos oszlopok áthelyezése. Ezek a megelőző munkálatok szükségesek ahhoz, hogy a kerékpársávokat megépítsük.
  3. A földutak gréderezése megtörtént az Árnyas utca, a Hókony sor és a Hév-sétány területén.
  4. A Dr. Pósta Sándor utca végén megrongálódott szalagkorlát javítása megtörtént.
  5. A Bláthy Ottó utca stabilizálása bazalt zúzalékkal a héten megtörténik.
  6. A városi parkokba kiültetésre kerültek az egynyári virágok, illetve a villanyoszlopokra kikerültek a muskátlik.
  7. A Területi Gondozási Központ Knézich utcai gazdasági bejáratának, mészkőzúzalékos parkolójának, aszfaltozott kapubejárójának kialakítása elkezdődött.
  8. A Védőnői Szolgálat szervezésében - az előző évekhez hasonlóan idén is - nagy sikerrel lezajlott június 2-án az egészségnap. Ez alkalommal is ingyenesen biztosította az Önkormányzat a különböző szűrővizsgálatokon való részvételt a lakosok részére, illetőleg számos egészségügyi kérdésben nyújtottak tanácsadást a meghívott szakorvosok. 
  9. A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat június 14-én 400 fő részére tartós élelmiszer osztást szervezett az Élelmiszerbanktól kapott adományokból.
  10. A 2023. május havi időközi költségvetési jelentés határidőben beadásra került.
  11. Andrásik Sándor képviselő úr június 30-i hatállyal lemondott képviselői mandátumáról.
  12. És egy örömteli hír a végére: a Hétszínvirág Óvoda nagy küzdelemben megnyerte az e.on pályázatát, így 1,6 millió forintból beporzóbarát kertet alakíthat ki, továbbfejlesztve az óvoda tanösvényét. Gratulálok, és köszönöm mindenkinek, aki ebben segített, szervezett, lájkolt, mert ez az esemény egész Dunaharasztit megmozgatta, igazi közösségépítő kampánynak bizonyult.

Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete júniusi ülésének legfontosabb pontjaként elbírálta az intézményvezetői álláspályázatokat. Nem volt nehéz dolguk a képviselőknek, mivel mindhárom, a pozícióját újra megpályázó jelölt munkáját teljes elégedettség övezi. Ennek megfelelően a testület újabb 5 évre kinevezte Csapóné Nagy Klárát a Szivárvány Óvoda, Kenessey Beátát a Hétszínvirág Óvoda, és Schmidt Tibort a Területi Gondozási Központ élére.

A képviselők újabb határozat meghozatalával járultak hozzá a HÉV állami fejlesztéséhez, és döntöttek arról is, hogy a Főépítész Asszony előterjesztésében foglaltak szerint elfogadják a helyi település-rendezési eszközök digitalizációjáról szóló határozati javaslatot és rendelet-módosítást. Módosították a 2023. évi költségvetést az időközben bekövetkezett változások átvezetésével, elfogadták a testület 2. félévi munkarendjét és a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás