2024. április 19.
A vízvezetékeket cserélik ki, a munkák október végéig tartanak, és nem zavarják majd a Némedi út forgalmát. Mindez egy nagyobb projekt első része, melynek során az Önkormányzat teljesen rendezi a területet, a későbbiekben itt parkolók, kerékpárút és zöldsáv létesül majd.

Az Önkormányzat vezetése már korábban tervbe vette, hogy a Dózsa György úthoz hasonlóan rendezi a Némedi út környezetét is: parkolósáv, járda és kerékpárút, valamint zöldsáv létesül majd itt. A beruházást az M0-ás munkálatai maitt azonban elhalasztották, mert szükségessé válhat az építkezés során a Némedi út szakaszos lezárása, ezt azonban nem akarják addig megtenni, amíg az M0 felújítása miatti torlódások nem szűnnek meg.

Mindez azonban még odébb van. Az elkövetkező kb. három hónap során az ÉDV Zrt. beruházásában sor kerül az elöregedett vízvezeték-hálózat teljes cseréjére, mintegy 1050 folyóméteren, a Táncsics utcától a Hajnal utcáig. Kicserélik a gerincvezetéket és a házi bekötéseket, ezt követően helyreállítják a járdát és a kapubejárókat. Fontos, hogy a munkák alatt is biztosítva lesz az érintett háztartások vízellátása, és a forgalom is zavartalanul haladhat majd a Némedi úton.

A munkák befejeztével az árkokat betemetik, és hagyják a területet "pihenni", a földet tömörödni. A második fázisra, a parkolósáv, a járda és a kerékpárút megépítésére, valamint a fák és cserjék ültetésére kb. egy-két évvel később kerülhet majd sor, az Önkormányzat anyagi lehetőségeinek függvényében.

 

Twitter megosztás Google+ megosztás