2024. május 04.
Címkék: városi napok
Két napon át, idén nyolcadik alkalommal rendeztük meg a Városnapokat, ami idén különleges volt, hiszen a németországi Altdorf b. Nürnbergből, Colbitzból és a svájci Sehamatalból is érkeztek vendégeink a testvérvárosi kapcsolatoknak köszönhetően.

Már péntek este, szeptember 15-én, a rendezvény előestéjén a Laffert Kúriában lévő fogadáson vártuk a delegációkat, ahol dr. Szalay László polgármester beszédét követően Martin Tabor, Altdorf polgármestere mondott köszöntőt, majd megtekintettük Tóth Gábor (dho) Egy év képekben c. sajtófotó kiállítását. A Sváb Tájházban ünnepi vacsora következett, ahol a Haraster Dorfmusik játszott a vendégeknek.

Szeptember 16-án, szombaton délelőtt a Baktay téren a színpadon gyerekeknek szóló magyar népzene, hangszersimogató és interaktív mese várta a csemetéket, a Hősök terén pedig már ott voltak a szabadtéri játékok, mint pl. a nagy sikerű Ninja warrior játékpálya és a fából készült népi játékok, vagy a kosárhinta. Szüreti mulatságot rendeztek a Tájházban, a csodaszép kézműves alkotások mellett darálták, préselték a vállalkozó kedvű gyerekek a szőlőt, sőt, a mustot is megkóstolhatták, a felnőtteknek természetesen egy-egy pohár bor is jutott. Kora délután indult a szekeres szüreti felvonulás, hagyományos sváb zenével, tánccal ünnepelt a német nemzetiség.

Délután a nagyszínpadon elsőként a gyerekek nagy kedvence, a Kolompos, majd a Biomadár együttes lépett fel, amelynek férfi énekese a haraszti kötődésű Kőszegi Zsolt, akit a város lakói a Vagabond Korzó egyik főszervezőjeként sokan ismernek. Este tömve volt a Baktay tér Horváth Charlie és Tóth Vera felejthetetlen koncertjén. A nagykoncert után még éjjel 1 óráig táncoltak az emberek a retro diszkó slágereire.

Vasárnap a Haraszti Futóparty korán reggel indult, a versenyre sokan neveztek, a legkisebbektől az idősebbekig. A különböző edzettséggel, felkészültséggel bíró sportolók elsősorban a mozgás öröméért futottak. Közben már gyülekeztek a lecsófőző versenyre a különböző baráti társaságok, civil egyesületek, megtelt tábortüzekkel és bográcsokkal a Hősök tere. A zsűri több mint 50 féle lecsót kóstolt végig, az ízeket és a tálalást is figyelembe véve hirdettek eredményt a három dobogós csapatnak.

Vasárnap, szeptember 17-én kora délutántól szólt a zene a színpadon. A Monden, a Blues Rádió Budapest, majd Hauber Zsolt és a Bonanza Banzai lépett fel, este pedig a Party One zenekar jóvoltából bulizott, táncolt a közönség a legnagyobb magyar és nemzetközi slágerekre.

Hétfő este a nagyközönség számára dr. Szalay László polgármester nyitotta meg a Laffert Kúriában az Egy év képekben c. sajtófotó-kiállítást, ami Városnapoktól Városnapokig mutatja be Dunaharaszti életét és október közepéig látható.

Köszönjük, hogy eljöttek, jövőre is várjuk Önöket sok szeretettel a Városnapokra a hagyományok szerint szeptember közepén!

Dunaharaszti Város Önkormányzata

Köszönjük a képeket Tóth Gábornak (dho)!

 

Twitter megosztás Google+ megosztás