2024. április 26.
Elfogadták a jövő évi költségvetés koncepcióját

Ülést tartott a képviselő-testület

2015. november 30. hétfő

A képviselők amellett, hogy elfogadták az idei év költségvetésének végrehajtásáról szóló háromnegyed éves beszámolót, meghatározták a jövő év főbb irányait is.

A testületi ülés kezdetén dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta történtekről:
1.    A Dunaharaszti Városi Könyvtár és József Attila Művelődési Ház bevételeinek és pénzkezelő helyének belső ellenőrzése lezárult, melynek eredményeképpen pár korrekciót kell végrehajtani a teljes szabályozottság érdekében.
2.    A Dunaharaszti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat 2015. október 26-án elfogadott Alapító Okiratával kapcsolatban a Magyar Államkincstár technikai módosításokat kért, a módosítást elvégeztük, az Alapító Okiratot újra megküldtük a Magyar Államkincstár részére a törzskönyvi bejegyzés módosítása céljából.
3.    Elkészült a Kandó utca és a Rákóczi utca sarkán a parkoló, a járdaépítések, a parkosítás, a kerítés felújítás és a térvilágítás is.
4.    A Némedi úti várakozósáv (Liszt F. utca-Kodály Zoltán utca között mindkét oldalon) műszaki átadás-átvétele 2015. november 19-én megtörtént.
5.    LIDL Áruháznál az új buszöböl akadálymentes, biztonságos megközelíthetősége érdekében rámpa és korlát kiépítésére kerül még sor, egyébként a buszöböl elkészült.
6.    A Bezerédi utca felújításának, illetve a Szent István utca és a Gyárköz utca útépítésének műszaki átadás-átvétele 2015. november 25-én megtörtént.
7.    A szelektív hulladékgyűjtési pályázat második részösszege 56.000.000,- Ft, ez 2015. novemberben megérkezett.
8.    Az új 10 tantermes tagiskola ünnepélyes átadására 2015. december 16-án kerül sor. A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola tagintézményének parkosítása során 5 db hársfa, 40 db levendula, 150 db aranyeső, 480 db lonc került kiültetésre. A füvesítés 75 %-ban van kész, illetve elkészült a kerítés is. A tagintézményhez vezető úton 2 db forgalom lassító rámpát („fekvőrendőr”-t) helyeztettünk el.
9.    A Kandó Kálmán utca, Baross utca, Lomb utca gréderezése megtörtént. A Lomb utcában közlekedési űrszelvény gallyazást is végeztettünk.
10.    Külterületi szemét gyűjtésére került sor a Fecskefű és a Lomb utcában, a Duna-Tisza csatorna Dunaharaszti – Taksony közötti erdőterület mellett, valamint a Déli Iparterület környezetében.
11.    Az őszi zöldhulladék gyűjtés a Multi-DH Kft. szervezésében megtörtént.
12.    A Városi Bölcsődében lefolytatott állategészségügyi szakhatósági ellenőrzés mindent rendben talált, az intézmény konyhája kikötés nélkül megkapta a működési engedélyt.
13.    Megtörténtek az önkormányzat által finanszírozott, ingyenes prosztataszűrések az orvosi rendelőben.
14.    Mindhárom nemzetiségi önkormányzat pénzügyi beszámolóját elkészítettük.
A képviselők ezt követően módosították a költségvetést, majd elfogadták a költségvetés végrehajtásáról szóló háromnegyed éves tájékoztatót, valamint a 2016. évi koncepciót. Megalkották az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló rendeletet. A testület úgy döntött, hogy a Szent István utca végén ingatlanrészt vásárol közút kialakítása céljából. Megszavazták azt az előterjesztést, amely a Rónai utca rendezését szolgálja. Eredménytelennek nyilvánították azokat a pályázatokat, amelyek két, a Ráday utcában fekvő ingatlan eladását célozták. Határoztak arról, hogy a Magyar Telekom Nyrt. számára bérbeadnak egy területet bázisállomás létesítése céljából. Kötelezettséget vállaltak arra, hogy a városi sportcsarnok tervbe vett felépítése kapcsán kialakítják a közúti csatlakozást. A testület elfogadta a jegyző beszámolóját a peres ügyek állásáról, szavaztak az új közbeszerzési szabályzatról, megállapították a polgármester – lefelé módosított – költségtérítését, majd csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amely Pest megye önálló európai fejlesztési régióvá alakítását célozza.
Ezt követően a képviselők zárt ülésen folytatták a munkát.
A határozatok pontos szövegét - a jegyzőkönyv elkészülte után – természetesen feltesszük a honlapra.

Twitter megosztás Google+ megosztás