2024. április 26.
Bemutatjuk az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítványt

Felkarolják azokat, akiket kidobnak, akiket bántanak

2015. szeptember 21. hétfő

A tököli otthonban menedékre lelnek a magukra hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák.

Bemutatkozik az Alapítvány.

A Pest megyei Tököl község határában kialakított állatmenhelyünk már 1995 óta - több, mint két évtizede - funkcionál, melynek létrehozója és működtetője az Elek-Ágh Állatmenhely Kiemelten Közhasznú Alapítvány.
Állatotthonunkban menedékre lelnek a szerencsétlenül járt, magára hagyott, kidobott, vagy elkóborolt kutyák, akiket mindenekelőtt szükség szerint megfelelő állatorvosi ellátásban részesítünk, chippeltetünk, és a későbbi váratlan szaporulat elkerülése érdekében ivartalanítunk. Miután felépülnek, megpróbálunk számukra gazdát keresni, de ha mégsem lelnek örökbefogadóra, nálunk nincs altatás, életük végéig gondoskodunk róluk.
Az elmúlt 20 évben, évente megközelítőleg 100-150 kutyának sikerült általunk otthonra lelnie. Gondozottaink gazdijaival folyamatos a kapcsolatot tartunk, védenceink sorsát életük végéig figyelemmel kísérjük. 2000-ben megkaptuk az ÉV ÁLLATOTTHONA oklevelet.

Kutyusaink nem csak Tökölről kerülnek be hozzánk. Dunaharaszti és környékéről több kutyusunk is jött már, és ideiglenes befogadókat, és önkénteseket is köszönhetünk a városnak.
Az idei nyár igazi baba bummot hozott számunka, így még inkább szükségünk van minden segítségre. Rengeteg utcára dobott kölyök kutyust fogadtunk be és nem telik el úgy hét, hogy egy újabb csapat ne kerülne be hozzánk. A legnagyobb gondot ilyenkor – és jelenleg is – az egészen piciknek való kölyöktápok és konzervek, féreghajtó, bolhairtó biztosítása okozza.
Sajnos - hasonlóan a többi állatvédelmi szervezethez - semmilyen állami támogatásban sem részesülünk (holott állami feladatokat látunk el), így csak adományokból tudjuk fenntartani menhelyünket.

Kérjük, amennyiben tehetik, támogassák munkánkat:
-    Adójuk 1%-val  (Adószámunk: 18670457-1-13)

-    Csatlakozzanak támogatói csoportunkhoz (Bankszámla szám: 11786001-20086392)
Ha rendszeresen, havi 500.- Ft-ot átutalnak a menhely Támogatói számlájára, akkor alapot képezhetnek a menhely fennmaradására, és ezzel lehetővé teszik védenceinknek, hogy továbbra is élhető életet éljenek, még akkor is, ha nem jön értük gazdi, ha senki sem fogadja örökbe Őket, és a menhelyünk marad az otthonuk.
-    Az Adhat Vonalon keresztül minden egyes hívás vagy SMS 250 Ft-t jelent a menhely lakóinak.

-    Adománygyűjtő pontunkon hagyhat kutyusaink számára kölyökkonzervet, féreghajtót, bolhairtót, fertőtlenítő szert, és a télhez közeledve a takaróknak/plédeknek is nagy hasznát vesszük.
A gyűjtődoboz helye: Dunaharaszti, Fő út 125. szám alatt található Állateledel üzlet.
-    Nagyon örülünk az önkéntes segítőknek is! Jöjjenek, és csatlakozzanak csapatunkhoz!

Látogassanak ki Hozzánk, ha kutyát sétáltatnának, megismerkednének kutyusainkkal, a mindennapjainkkal, vagy egész nap csak simogatnák őket!
Ha még csak tervezik az örökbefogadást, nálunk biztos megtalálják álmai kutyusát, és mi segítünk, hogy egy család legyenek!
Szívesen látunk iskolai csoportokat, akár osztálykirándulás keretein belül!

Nyitvatartás:
08-16 óráig a hét minden napján.
Kérésre a fenti időn kívül is fogadunk látogatót.

Megközelítés:
-    Autóval: Tököl Fő utcán haladva egyenesen... (Hősök terére változik - semerre nem kanyarodni), aztán újra Fő u. még mindig egyenesen Ráckevei úton a börtön után 200m balra. Tábla jelzi!
-    Tömegközlekedéssel: autóbusz - Csepel, Szent Imre térről - Tököl Alkotmány téri végállomásig. Innen 3 km séta. Közvetlenül a börtön után balra.
Elérhetőség
-    06 20 957 7181,   06 20 313 4730
-    www.facebook.com/allatmenhely
-    www.elek-agh.hu
 

Twitter megosztás Google+ megosztás