2024. április 26.
Fogyatékkal élőket fosztottak ki

Betörtek a Bárka Alapítvány lakóotthonába

2015. április 8. szerda

Döbbenetes, hogy egyes "embereknek" semmi sem szent. Elvitték a sérült emberek zsebpénzét, felforgatták szekrényeiket. Magukkal vitték az alapítvány ütött-kopott autóját is. Az önkormányzat segíteni fog.

Az egyik segítő, a lakóotthon vezetője, Lészkó Éva kedden este a következőket írta ki facebook oldalára:

"Kedves Barátaink!

Nagy szomorúság ért ma bennünket! Délelőtt 8.30 és 10.30 között betörtek a Lakóotthonunkba. 4 ajtót csúnyán tönkretettek a zárak felfeszítésekor, minden sérült barátunk szobáját teljesen felforgatták. Szekrényeik és fiókjaik tartalmát kiborították.

Elloptak 160 230 Ft-ot, ami a házban élő sérült emberek többhavi zsebpénze volt. Elvitték az egyetlen (segítői adminisztrációhoz használt) laptopot, és ami igazán szomorú, hogy az egyetlen autónkat is. Öreg, kopott Citroen Berlingo (rendszáma:JUC-052), de közösségünk számára nélkülözhetetlen volt. Több órán át tartott a helyszínelés. Mielőtt megérkeztek a bárkások a műhelyből, sikerült nagyjából rendeznünk a ház állapotát, annak érdekében, hogy ne rémüljenek meg túlságosan. Igyekeztünk oly módon elmondani számukra a történteket, hogy a lehető legkevésbé zaklassuk fel őket, de így is nagy a szomorúságunk most. Bízunk abban, hogy a keletkezett anyagi kárt valahogyan pótolni tudjuk majd. Kérünk Benneteket, hogy minél többen osszátok meg a velünk történteket, hátha valaki tud információval vagy adománnyal segíteni bennünket.
Jeney-Tauzer Katalin: 70/451-39-55; kozossegvezeto@barkaalapitvany.hu
10300002-20329426-70073285"

Az önkormányzat vezetése - dr. Szalay László polgármester és Pethő Zoltán jegyző - már lépett: a Szociális és Egészségügyi Bizottság csütörtök reggeli ülésén 100.000.- forint gyorssegély kiutalását javasolják majd az Alapítvány részére, az ilyenkor felmerülő legszükségesebb kiadások fedezésére.

*

Rablással gyanúsított fiatal haraszti férfit keres a rendőrség:

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/rablas-miatt-vettek-orizetbe-ket-fiatalkoru-fiut

Twitter megosztás Google+ megosztás