2024. április 26.
Gyalogátkelő is létesül a Táncsics utcánál

Decemberben átadják a P+R parkolókat a vasútállomásnál

2014. november 3. hétfő

A városban közlekedve mindannyian tapasztaljuk, hogy július óta kisebb-nagyobb megszakításokkal folyik a P+R és B+R parkolók építése.Az önkormányzati forrást nem igénylő, KÖZOP „Városi és elővárosi közösségi közlekedés fejlesztése” pályázat keretében európai uniós támogatással megvalósuló kormányzati fejlesztés célja a kötött pályás közösségi közlekedés feltételeinek javításával a vasúti közlekedés igénybevételének ösztönzése.

E kormányzati beruházás kapcsán sikerült a lehető legtöbbet elérnünk, így - amellett, hogy ezen létesítmények a Művelődési Házban lévő programok alkalmával is rendezett körülmények közötti parkolást tesznek lehetővé – külön kérésünkre megépül a Táncsics utca- Gyárköz-Bezerédi utcák közötti zebra is, mely a ligeti gyalogosközlekedést hivatott a jelenleginél sokkal biztonságosabbá tenni.

A kormányzati beruházás kivitelezését a STRABAG Általános ÉpítőKft. végzi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közreműködésével.

A Beruházó és a Kivitelező tervei szerint 2014. december elején átadásra kerülő létesítmények: a MÁV Dunaharaszti-Felső állomásánál (ELMŰ előtti területen) 23 db parkoló és 40 db kerékpárnak alkalmas fedett tároló, a Vasút utcában 78 db, a Gyárköz utcában 29 db autó várakozóhely épül ki, a Vasút utca és a Gyárköz utca ezzel egyidejűleg szilárd burkolatot kap csapadékvíz-elvezetése is megoldottá válik.

Önkormányzatunk vállalta a megvalósuló létesítmények fenntartását, különös tekintettel leszünk a téli hóeltakarításra, síkosságmentesítésre, térfigyelő kamera üzemeltetésére.

A kivitelezéssel kapcsolatos kérdésekkel közvetlenül kereshetik a helyszíni művezetőket: STRABAG Kft. Bakos Szabolcs 06-30-682-0545,
DEPONÁTOR Kft. Cseh Mihály 06-30-333-0453,
vagy tehetnek bejelentést a Műszaki Irodán is (06-24-504-458), melyet továbbítunk a Beruházó és a Kivitelező felé.

dr. Szalay László
polgármester
 

Twitter megosztás Google+ megosztás