2024. április 26.
Újabb dunaharaszti cég lett a kormány partnere

Stratégiai megállapodás a Schwarzmüllerrel

2014. július 28. hétfő

A Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft. 21 éve működő dunaharaszti gyárában jelenleg 540-en dolgoznak, tavaly 24 milliárd forint árbevételt értek el, az idén az első félévben a társaság árbevétele 18 milliárd forintot tett ki. Most stratégiai megállapodást kötöttek a kormánnyal.

Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és a Schwarzmüller Járműgyártó Kereskedelmi Kft. hétfőn, a dokumentumot Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, valamint Bundschuh Nándor, a cég ügyvezető igazgatója írta alá. Szijjártó Péter hangsúlyozta: az autóipar világpiaci növekedése biztos alapot ad a magyar gazdaság tartós növekedési pályájához.

Kifejtette: a magyar járműiparnak fontos szerepe van a nemzetgazdaság teljesítményében, a magyar autóiparban jelenleg 712 vállalat 126 ezer 900 embert foglalkoztat, ami 14 ezer 900-zal több, mint tavaly hasonló időszakban. Múlt évben a magyar járműgyártásban 18,3 milliárd euró termelési értéket állítottak elő, ez az idén májusig 9,1 milliárd eurót tett ki, gyakorlatilag egy hónappal korábban elérte a tavalyi teljesítmény felét, ami mutatja, hogy a járműgyártás az idén is tovább növekszik Magyarországon - tette hozzá.

Wolfgang Waldner osztrák nagykövet kiemelte: ezúttal a magyar kormány a harmadik osztrák vállalattal köt stratégiai megállapodást, szerinte ez mutatja, hogy az osztrák cégek a jövőben is számolnak a magyar piacban rejlő lehetőségekkel.

Bundschuh  Nándor elmondta, hogy a magyar eredmények jók a Schwarzmüller érdekeltségek között, az első félévben 50 százalékkal növelték az árbevételt az előző év azonos időszakához képest. A Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft. 21 éve működő dunaharaszti gyárában jelenleg 540-en dolgoznak, tavaly 24 milliárd forint árbevételt értek el, az idén az első félévben a társaság árbevétele 18 milliárd forintot tett ki.

Forrás: hvg.hu

Twitter megosztás Google+ megosztás