2024. április 20.
Költészet Napja

Összművészeti est a Kúriában

2014. március 31. hétfő

Összművészeti esttel ünnepli a Laffert Kúria a Magyar Költészet Napját. A dunaharaszti művészek ezúttal Weöres Sándorra emlékeznek alkotásaikkal. Ezután egy beszélgetés következik Filip Tamás Csepelen élő költővel, akinek verseit Csillag Botond színművész tárja a közönség elé.

Az irodalmi műsor után az est kávéházi koncerttel zárul, melyen fellép a "HVRZ" jazz trió a kúriában már ismert gitáros, Komjáti Áron vezetésével.

Vendégünk, Filip Tamás irodalmi pályáját a nyolcvanas évek legelején kezdte, az ELTE bölcsészkari Jelenlét antológia új számaiban megjelent verseivel. Mesterének Nemes Nagy Ágnest tekinti, aki több alkalommal fogadta, és kéziratairól véleményt mondott. 1986 jelentős éve volt a pályafutásának, ugyanis egyik résztvevője volt A költészet másnapja c. antológiának, amely néhány, azóta nagy pályát befutott költőnek adott országos ismertséget, és első kötete is megjelent (Fékezett habzás).

1992 és 1995 között egyetlen sort sem publikált, aminek a fő oka az volt, hogy új közjegyzői foglalkozásával járó terhek minden energiáját fölemésztették. Mindez szerencsére azzal is járt, hogy kimaradt mindazokból a méltatlan harcokból, amelyek az akkori irodalmi életet jellemezték. 1996-tól „újrakezdőként” van jelen az irodalomban, és arra törekszik, hogy a legkülönfélébb irodalmi fórumokban legyenek olvashatók az írásai.
2008 tavaszától négy éven át volt versszerkesztője a Kortárs folyóiratnak. Nős, három lánygyermeke van. Rendezett „polgári” életet él, miközben szomorú nyugalommal figyeli a feltartóztathatatlanul fölbomló világot.

Twitter megosztás Google+ megosztás