2024. április 26.
Már csak rossz emlék a por, a sár

Sorra adják át az utakat Dunaharasztin

2012. július 19. csütörtök

A napokban vehetik birtokba a Pázmány és a Hajnal utcát az ott lakók; a Nyárfa, a Diófa, a Tóköz utcában élők és sokan mások a városban már élvezik ennek a nagy munkának a gyümölcsét.

Végéhez közeledik az a ciklusokon átívelő, rendkívüli jelentőségű útépítési program, amely  átformálta a város arculatát. 2002-ben Dunaharasztin mindössze 20% volt a szilárd burkolatú utak aránya, poros, gödrös, eső után sártól járhatatlan utakon zötykölődtünk autóinkkal. Ez mára megfordult, sőt, 90% feletti immár a leaszfaltozott, vízelvezető rendszerrel kiépített utak aránya a településen.

A Hajnal utca torkolata

Megnyert pályázatok, egyhangú képviselő-testületi döntések, a polgármesteri hivatal szakszerű munkája, magas színvonalon dolgozó kivitelezők, uniós, állami és a város által előteremtett százmilliók a sarokkövei ennek a hatalmas munkának. Itt világosan látszik, hogyan hasznosulnak az itt élők adóforintjai, kedvező áron, határidőben elkészített, jó minőségű utak születtek a közösség pénzéből.
Az idei évben is nagy tempóban folyik a munka, a képviselő-testület továbbra is kiemelten kezeli az útépítési programot. Már megépültek a Tóköz, Nyárfa, Bethlen, Diófa, Tass vezér, Pázmány, Hajnal utcák, a Széchenyi, a Lehel, és a Kazinczy köz. Ezek nagy része már át is lett adva, a többi utca pedig a napokban kerül átadásra. Még az idei évben meg fog épülni a Tomori és a Gárdonyi utca, újra lesz szőnyegezve és szélesítve lesz az Arany János utca is.
Közel 3 kilométer új útburkolat készül el idén. Minderre és a kapcsolódó vízelvezetési, forgalomtechnikai beruházásokra bruttó 295 millió forintot fordít az önkormányzat.

A Nyárfa utca

A nyári hónapokban egy másik, a kisgyermekes családok számára nagy jelentőséggel bíró beruházás kivitelezése is gőzerővel folyik a Knézich utcában. A Hétszínvirág Óvoda új szárnyának megépítéséről van szó, ezáltal 4 új csoportot tudunk elhelyezni majd az épületben, így közel százzal nő meg a férőhelyek száma. Ez szintén húsbavágó kérdés sok családnak, és még mindig nem lenne elég; ezért nemsokára megindul a Bezerédi-telepen található önkormányzati telken egy vadonatúj óvoda felépítése is.


  Épül a Hétszínvirág Óvoda új szárnya

Twitter megosztás Google+ megosztás