2024. április 26.
Zárszámadás, ciklusprogram, civil szervezetek támogatása

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület

2011. április 27. szerda

A város vezetése támogatja a civil szervezetek programjait, és továbbra is vállalja a gimnázium, a nevelési tanácsadó és az alapfokú művészetoktatás fenntartást.

A képviselő-testület elfogadta az Önkormányzat 2010. évi gazdálkodásáról szóló zárszámadási rendeletet és a 2010. évi belső ellenőrzési és éves összefoglaló ellenőrzési jelentést. Ugyancsak elfogadták a DMTK beszámolóját.
A képviselők megalkották az új helyi szociális rendeletet, mely az előző, 8 éve hatályban lévő jogszabályt váltja fel. A rendeletbe beépült néhány új elem, mely él a felsőbb szintű jogszabályok adta lehetőségekkel. Ilyen például az a rendelkezés, hogy bérpótló juttatásban csak azok részesülhetnek, akik rendben tartják saját ingatlanukat, illetve azok környékét. A testület ezt követően módosította a lakáscélú támogatások helyi rendszeréről szóló helyi rendeletet.
Az önszerveződő közösségek (civil szervezetek, sportegyesületek, egyházak, stb.) támogatására az idei évben 9,6 millió forintot fordított a képviselő-testület, amely – kisebb vita után – az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság javaslatát teljes mértékben elfogadva osztotta fel a rendelkezésre álló keretet.
A testület elfogadta a 2014. évig tartó időszakra szóló ciklusprogramját dr. Szalay László polgármester kiegészítésével, miszerint az önkormányzat kezdeményezőleg fog fellépni a MÁV-Alsó terület fejlesztése érdekében, és tevőleges szerepet vállal a lakók és a közműszolgáltatók közötti közvetítésben, valamint az utcák kialakításában. Ezután döntés született a szükséges közbeszerzési eljárás megindításáról az Orgona, Akácfa és Bercsényi utcák megépítése érdekében. Pályázat készül a Nemzeti Kulturális Alap felé egy, a Laffert-kúriában elhelyezendő iparművészeti kályha létesítésére.
A képviselők fontos döntéseket hoztak arról, hogy a város továbbra is vállalja a közoktatás területén ellátott, egyébként nem kötelező feladatait. Így továbbra is önkormányzati fenntartásban marad a Baktay Ervin Gimnázium és Vízügyi Szakközépiskola, az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Nevelési Tanácsadó. Elfogadták a Pénzügyi Bizottság beszámolóját a 2010. évi munkájáról, majd az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról szóló átfogó értékelést, majd megválasztották a könyvvizsgálót, aki – a korábbi időszakhoz hasonlóan – Dr. Benedek József, a Béta-Audit Kft. ügyvezetője lett. A testület döntött néhány, a Máv-Alsón található ingatlan belterületbe vonásáról. Döntés született a Piac teret a Bezerédi lakóterülettel összekötő járda megépítéséhez szükséges telekalakításokról is.
A testület végül elfogadta a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót.


A részletes jegyzőkönyvet – annak elkészülte után – természetesen feltesszük a honlapra.
 

Twitter megosztás Google+ megosztás