2024. április 26.
Nagyáruházakban gyűjtött adományokat a Vöröskereszt

Hogy másoknak is szép legyen a karácsony...

2010. december 7. kedd

... ezzel a mottóval idén is kétnapos lakossági adománygyűjtést szervezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt, hogy a rászoruló családok asztalára is ünnepi vacsora kerülhessen. Az adományokat december 3-án és 4-én önkéntesek gyűjtötték az akcióhoz csatlakozó Auchan, Metro és Tesco áruházakban.

A karácsony a meghitt együttlét, az ajándékozás és a közös étkezések ideje is, de sok családban még ekkor sem kerülhet ünnepi étel az asztalra. Az Élelmiszerbank és a Magyar Vöröskereszt abban a reményben indította  el közös adománygyűjtési akcióját, hogy a nagyáruházakban vásárlók támogatásával rászoruló családok ünnepét teheti  szebbé.

A kezdeményezéshez Magyarországon első alkalommal három kereskedelmi lánc is csatlakozott, az Auchan, a Metro és a Tesco.

A Dunaharaszti Tesco Áruházban  december 3-án (15-20 óráig) a Magyar Vöröskereszt Szigetszentmiklós-Ráckeve Területi Szervezetének önkéntesei ( Zoltán Istvánné területi vezető, Jónás Józsefné, Hornyák Ildikó) ,  december 4-én  (8-19 óráig) a Magyar Vöröskereszt Dunaharaszti Szervezetének   önkéntesei  (Dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium tanulói)   gyűjtötték a vásárlók felajánlásait:
Kovács Viktória
Horváth Fruzsina
Kaponya László
Varga Tamás
Pataky Gergő
Kaltenecker Péter
Kővágó Mónika Vk.titkár

Az akció alatt összegyűlt adományokat az Élelmiszerbank és a Magyar Vöröskereszt a gyűjtések helyén  élő rászorulóknak juttatja el még karácsony előtt, a Budapesten gyűjtött adományok egy részét az árvíz- és a vörösiszap-sújtotta településeken élőknek ajánlják fel.                                                  


Köszönjük mindenkinek, aki gondolt a rászoruló családokra, aki adományával szebbé teszi a nehéz  helyzetű embereknek a szeretet  ünnepét...
 

Twitter megosztás Google+ megosztás