2024. április 26.
Dunaharaszti lakossága segített a bajban

Átadták az adományokat a vörösiszap károsultjainak

2010. október 25. hétfő

Több, a városunkban működő civil szervezet csatlakozott ahhoz az adománygyűjtő akcióhoz, amelyet a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete kezdeményezett a vörösiszap-katasztrófa során nincstelenné vált honfitársaink megsegítésére.

A megdöbbentő hír hallatán, hogy 2010. október 4-én délben átszakadt az ajkai timföldgyár zagytározójának fala, és mintegy 700 ezer köbméter vörösiszap öntött el településeket, így környezeti katasztrófát okozva a térségben, szinte egyszerre gondolták a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületének tagjai, hogy segíteni kell!  Azonnal munkához láttak és felvették a kapcsolatot az elöntött települések jegyzőivel, akik elmondták, mire is van most szükségük az ott élő embereknek. A városunk honlapján és e-mail rendszeren keresztül meghirdettünk egy adománygyűjtést. A gyűjtés során Dunaharaszti város lakosai segítőkészségükről és együttérzésükről tettek tanúbizonyságot! A magánemberek és a felhíváshoz csatlakozott szervezetek adományaiból közel 1.000.000 Ft értékű segélycsomagot tudtak 2010.10.19-én átadni Pusztamiske polgármesterének, Takács László úrnak.

Pusztamiske 5 km-re van a Devecsertől, itt is kialakítottak egy adománygyűjtő pontot. A polgármester úr elmondása alapján itt tárolják azokat az élelmiszer adományokat, amikből különböző szervezetek a lakosság és a tisztításban részt vevő honvédség, rendőrség, egyéb szervezetek napi étkezését biztosítják, főznek számukra. Hatalmas géptárolóban gyűjtik az adományokat. A helyszínen járva úgy tűnt, hogy az adományokra nagy szükség van a mai napig is. Nagyon örültek a tételesen összeállított, 3,5 tonnás, színültig telt teherautónyi adományunknak is, mivel a pénzadományokból még nincs hol megvásárolni az alapvető dolgokat, amik az életük továbbfolytatásához most feltétlenül szükségesek!

Végezetül álljon itt egy köszönetnyilvánítás:

Szeretném az ott élő emberek nevében megköszönni a magánembereknek az adományaikat, a Dunaharaszti Római Katolikus Plébánia Karitász, a Taksonyi Karitász, a bolgár kisebbség, a Dunaharaszti Vöröskereszt szervezete, a Lokálpatrióták Dunaharasztiért Közhasznú Egyesület, a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete nagyobb értékű adományait és az összegyűjtésben részt vett emberek segítségét, valamint a Gebrüder Weiss logisztikai cégnek, hogy Dunaharaszti város adományának szállításáról gondoskodott.

Dunaharaszti, 2010. 10. 20.

Drscsákné Kerekes Gabriella

Twitter megosztás Google+ megosztás