2024. április 26.
Ülésezett a képviselő-testület

Segítünk az árvízkárosultakon - megindulhat a Fő út újjáépítése

2010. június 28. hétfő

Rendkívül fontos közbeszerzési eljárásokban hirdetett győzteseket a képviselő-testület június 28-án megtartott ülésén, így megindulhatnak az építkezések. Döntöttek a szerencsétlenül járt, árvízsújtotta emberek támogatásáról is.

A képviselő-testület napirend előtti hozzászólásokkal kezdte meg munkáját. Dr. Kovács György beszámolt a tavaszi-nyári időszak mindazon programjainak végrehajtásáról, amelyeket az önkormányzat a haraszti gyermekek érdekében kifejt. Sikeresen befejeződtek az óvodások szűrővizsgálatai (hallás-látás-ortopédia), a méhnyakrák elleni oltássorozat második oltását megkapták az érintettek, és már folynak a rászoruló gyermekek részére önkormányzati segítséggel megszervezett nyári táborok. Pályázati pénzből és önerőből – a Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében – nyári gyermekétkezetési programot indít az önkormányzat.
Pékó Zoltán önálló képviselői indítványt nyújtott be abból a célból, hogy az önkormányzat támogassa az árvízkárosultakat olyan formán, hogy a támogatást közvetlenül valamely nehéz helyzetben lévő önkormányzatnak (lehetőleg a borsodi térségben), vagy akár valamely családnak utalja át, megsemmisült otthonuk újjáépítésére. Az indítványban 5 millió forint szerepelt. Dr. Szalay László polgármester és Pethő Zoltán jegyző ismertették azokat a költségvetési átcsoportosításokat, amelyek segítségével az 5 millió forint előteremthető. Dr. Szalay László jelezte, hogy városunkban elmarad az augusztus 20-i tűzijáték, és ennek ellentételezését is átutaljuk a károsultaknak. Knapp Tibor jelezte, hogy következő havi képviselői illetményét szintén felajánlja. Ezután a testület egyhangúlag megszavazta az 5 millió forintot, és a polgármester javaslatára úgy döntött, hogy alszámlát nyit, melyre további felajánlásokat vár (a számlaszámot közölni fogjuk).
A képviselő-testület ezt követően látott neki a 16 pontból álló napirend megtárgyalásának.
Fontos közbeszerzési döntések születtek az ülésen. Sikerült győzteseket hirdetni, így – a jogorvoslati határidők letelte után – megkezdődhet a Domb és a Vörösmarty utcák megépítése (csapadékvíz-elvezetéssel együtt); a Templomkert, a Szigeti lejáró, a Mese Óvoda, a Fő út, a Granárium kertje és az előtte lévő közterület, a hivatal előtti közterület és a Kerkai Park parkosítása a kapcsolódó növénytelepítésekkel; s ami a legfontosabb, a Fő út rekonstrukciója. Várhatóan július 5-én, rendkívüli ülésen sikerül nyertest hirdetni további 5 utca (Árpád, Báthory, Gyóni, Kazinczy, Wesselényi) megépítése és a Sportjátszótér kialakítása tárgyában.
A testület elfogadta az önkormányzat Szociális Szolgáltatás-tervezési Koncepcióját, melyben meghatározta középtávú feladatait ezen a területen.
A képviselő-testület többsége nagy vita után úgy döntött, hogy a Dunaharaszti Iposz szervezettel a városi televízió működtetésére szóló szerződést újabb egy évre, 2011. december 31-ig meghosszabbítja.
Az ülés befejező részében álláspályázatok elbírálására került sor. A testület újabb 5 évre megbízta Radnics Márknét a Területi Gondozási Központ, Purczeld Erikát a Hunyadi János Általános Iskola, Marczisovszky Odette-et a Nevelési Tanácsadó vezetésével.
(A határozatokat és a rendeleteket a jegyzőkönyv elkészülte után természetesen feltesszük a honlapra.)
 

Twitter megosztás Google+ megosztás