Az eredeti felújítási terveket jócskán felülmúlva, újabb sikeres pályázatokkal, bátor döntésekkel, a Pénzügyminisztérium műszaki tartalom- és határidő-módosítási engedélyével Dunaharasztin egy minden szempontból 21. századi orvosi rendelő született.

Dunaharaszti Város Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által meghirdetett, önkormányzati tulajdonú egészségügyi alapellátást nyújtó intézmények fejlesztését célzó pályázaton 167,24 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Damjanich utca 32. szám alatti Felnőtt Orvosi Rendelő bővítésére és korszerűsítésére, az Önkormányzat ezt egészítette ki saját forrásaival.

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi támogatásból támogatott projekt 2018. szeptember 24-én kezdődött.

A régi épület átalakítása, teljeskörű felújítása és az emelet ráépítés eredményeként 410 nm-rel bővülve, 10 felnőtt háziorvosi rendelő, 3 fogászati rendelő, vérvételi helyiség, az orvosi ügyeletet biztosító helyiségek (ügyeleti szoba, megfigyelő-fektető szoba, pihenő szoba, elkülönítő), váróhelyiségek, mosdók, akadálymentes mosdó, lift, lépcsőház, személyzeti öltözők, valamint teakonyha kerültek kialakításra. Modern energetikai igényeket kielégítő nyílászárók, homlokzati hőszigetelő rendszer, energiatakarékos világítási rendszer javítja az ellátás minőségét.

A felújítás természetesen az akadálymentesítés jegyében zajlott, mellyel a korábbi hibás kialakításokat kijavították, az emeleti bővítés egy új lépcsőház és akadálymentes lift kiépítésével valósult meg. Az épület körül akadálymentes rámpa és parkolók várják a rendelésre érkezőket.

A jelenlegi rendelő épületében (Damjanich u. 23.) a kibővült Védőnői Szolgálat kap majd méltó helyet.

A Dunaharaszti Felnőtt Orvosi Rendelő ünnepélyes átadása augusztus 18-án 10:00 órakor lesz. Beszédet mond Dr. Pánczél Károly, a Pest megyei 11. számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője és Dr. Szalay László, Dunaharaszti polgármestere.

Az ünnepélyes átadást követően lehetőség van az elkészült beruházás megtekintésére, melyhez a szakszerű vezetést a Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodája biztosítja.

Cím: Dunaharaszti, Damjanich u. 32.

Twitter megosztás Google+ megosztás