Útépítések, kislabor, harc a parlagfű ellen

Ez történt a városban - "két ülés közt"

2011. 09. 26.

Honlapunk mostantól teljes egészében közli dr. Szalay László polgármester beszámolóit, melyek a képviselő-testületi ülések elején hangzanak el. Itt szó esik mindarról, ami városunkban történik; egyfajta összegzése ez a testület és a hivatal munkájának.
Az önkormányzat támogatja a rendőrség állományának bővülését

Ülésezett a képviselő-testület

2011. 09. 26.

A képviselő-testület fontos közbeszerzési eljárásokban döntött. A rendőrség 1 millió forint plusz támogatást kap, melynek segítségével négy fővel bővül a haraszti rendőrőrs állománya.
Egy este apánknak, anyánknak

Az idősek napját ünnepeljük

2011. 09. 26.

Szeptember 29-én, csütörtökön tartja idősek napi rendezvényét az önkormányzat a művelődési házban.
Lehet, hogy nem a sorozat rossz, hanem a tévé a hibás?

Begyűjtik a háztartási elektromos hulladékot

2011. 09. 23.

A DHRV Kft. átveszi és elszállítja az otthon összegyűlt, feleslegessé vált elektromos eszközöket. Szeptember 24., szombat, ELMŰ előtti parkoló.
Látványos menet a városon keresztül

Szüreti felvonulás szombat délután

2011. 09. 21.

Belekóstolhat a szüret hangulatába, belekóstolhat az első mustba, a polkaparti forgatagába, a sváb hagyományokba! A Dunaharaszti Német Önkormányzat szüreti mulatsága igazán fergetegesnek ígérkezik.
Segítsünk minél többen!

Ismét véradás Dunaharasztin

2011. 09. 20.

Szeptember 22-én, csütörtökön 12-18 óra között, a megszokott helyen, a Művelődési Házban szervezi meg a véradást a Magyar Vöröskereszt.
Egy nap lélekről, harmóniáról, önmegvalósításról

Ezoterikus fesztivál a Rendezvényházban

2011. 09. 14.

Sokak érdeklődésére tarthat számot a Rendezvényház szeptember 25-i programja.
Csak rajtad múlik, és a mese folytatódik!

Hunyor és Boróka nagy kalandja - ahogy azt te képzeled

2011. 09. 07.

Engedd szabadjára fantáziádat, csapongjon a képzeleted, fogd meg a varázspálcád, és írj! Olvasd el a lenti felhívást, és írd meg saját mesédet!
A DHRV Kft. közleménye

Lomtalanítás!

2011. 09. 07.

A DHRV Kft. az idei évben is elszállítja az előre kikészített lomokat a város területéről. Időpontok, menetrendek, tudnivalók.
Visszapillantás

Szent István híd és kapocs, állam- és egyházszervező

2011. 09. 06.

Nagy érdeklődés mellett zajlottak az augusztus 20-i búcsú rendezvényei városunkban. A templomkertben Sziráki György, a Baktay Ervin Gimnázium igazgatója mondott ünnepi beszédet.
Újabb nagy sikerű színházi előadás Dunaharasztin

A Honfoglalás a Laffert Kúriában

2011. 08. 29.

Szűts István és Koltay Gergely nagyszabású rockoperáját a Sziget Színház mutatja be szeptember 3-án 20 órakor a Kúria színpadán.
Utcabálról jött a hír

Buli lesz a Nádorban!

2011. 08. 29.

Kell néhány lelkes ember, némi fantázia, sok-sok jó ötlet, és íme!
Laffert Kúria

Játék a kastélyban

2011. 08. 27.

Dunaharaszti klasszikus zenei koncertsorozata mostantól új helyszínen is élvezhető. Eddig a "négy évszak" koncertsorozatnak kizárólag a József Attila Művelődési Ház adott otthont. Ezentúl a klasszikus dallamokat a megújult kastélyban is hallhatják majd a dunaharasztiak és a városba látogató közönség.
Műv. Ház

Meseíró pályázat, koncert a Kúriában

2011. 08. 18.

A mese, a fantázia világa a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt foglalkoztatja. Most itt a lehetőség, hogy szabadjára engedjük képzeletünket!
Módosul a buszközlekedés az Arany János utcában

A Weekendbus Zrt. tájékoztatója

2011. 08. 15.

Megkezdődtek az útépítési munkálatok az Arany János utcában, ezért az arra közlekedő buszjáratok útvonala ideiglenesen megváltozik, az alábbiak szerint:
Levél a Gyimesekből

Baktays kirándulás Csaba testvérrel

2011. 08. 11.

"Kedves Mindenki! Mozgalmas volt a nyaram, nem nevezném „uborkaszezonnak”, mindig akadt egy kis tennivaló...
A Központi Statisztikai Hivatal közleménye

Októberben népszámlálás!

2011. 08. 11.

Honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat közöljük.
A szent király személye közösséget formáló erő

Rendezvények Szent István király ünnepén

2011. 08. 09.

Dunaharaszti méltó emléket állított egy évvel ezelőtt Szent István királynak. Így - a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisét követően - az idei évben már itt hangzik el az ünnepi beszéd. A Piac téren idén is nagy vigasságot rendezünk. Tekintsék meg az ünnepi műsor plakátját!
Az esti vetítésen Edith Piaf a sztár

Francia Piknik a Kúriában

2011. 08. 03.

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Döntöttek az óvodai férőhelyek további növeléséről

2011. 08. 03.

Nagy jelentőségű ügyek miatt hívta össze a képviselő-testület rendkívüli ülését dr. Szalay László polgármester. Nyertest hirdettek több közbeszerzési eljárásban és 30-cal növelték meg az óvodai férőhelyek számát.
Sikeresen pályázott a gimnázium

Tovább fejlesztheti külkapcsolatait a Baktay

2011. 08. 03.

Húszezer eurót nyert egy pályázaton a Baktay Ervin Gimnázium. Ennek segítségével diákjaink a továbbiakban is eljuthatnak távoli tájakra, és fogadhatnak messziről jött vendégeket városunkban.
Laffert Kúria

Piknik és filmvetítés

2011. 07. 26.

Július 29-én, pénteken pótolják az esős idő miatt elmaradt programokat a Laffert Kúriában. Ami lesz: társasjáték, pokróc, levendula csokrok...
Törekvéseink fókuszában a családok állnak

"Családbarát Önkormányzat" díjat kapott Dunaharaszti

2011. 07. 18.

Dr. Szalay László polgármester távollétében Lehel Endre alpolgármester vette át a Parlamentben a város erőfeszítéseit elismerő kitüntetést. A díjra a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) javaslatára terjesztették fel Dunaharasztit.
Tárlatvezetéssel várjuk a látogatókat

Megnyílt a Laffert Kúria és benne a Laffert Kávézó

2011. 07. 07.

A képviselő-testület júniusi ülésén döntött az üzemeltetés kérdésében, így július 1-től nyitva áll a látogatók előtt a Laffert Kúria.
Karikásostor-fesztivál, népzene, néptánc, magyar hagyományok

Magyar Módi Sokadalom Üllő vezér napján

2011. 07. 04.

Nagyszabású rendezvényt szervez a Magyarok Szövetsége július 9-10-én Üllőn, a Dóra Majorban. Az immár hagyományos seregszemlén a magyar népi hagyományok számtalan szép példájával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Útépítések és a Laffert Kúria üzemeltetése

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület

2011. 06. 28.

Úgy tűnik, az elmúlt évek tempójának köszönhetően célegyenesbe érkezik az útépítési program Dunaharasztin. Az elkövetkező évek feladatairól döntött a képviselő-testület.
Kényelmesebbé, gyorsabbá válik az ügyintézés

Bankkártyával fizethet az okmányirodában!

2011. 06. 22.

A dunaharaszti városi okmányirodában is lehetővé válik - az országban az elsők között - a bankkártyás fizetés. Akik élnek ezzel a lehetőséggel, azoknak nem kell többé átmenniük a postára és a sorban állást választaniuk. A terminálokat június 22-től lehet használni.
Dunaharaszti közszolgáit köszöntötték

Átadták a kitüntető díjakat

2011. 06. 20.

A Dunaharaszti város vezetése által adományozott kitüntető díjakat az idei évben is a közalkalmazottak köszöntésére szervezett ünnepségen adták át. Az estet dr. Szalay László polgármester nyitotta meg, a köszöntő szavak után vehették át az arra érdemes személyek az elismeréseket.
Karl József alpolgármester az összetartozás fontosságáról beszélt

Kopjafát avattak a Hősök terén

2011. 06. 07.

Újabb emlékjellel gazdagodott Dunaharaszti városa és a Hősök tere. A városunkban lakó székely közösség kopjafát állíttatott a Turulmadár közelében, melyet képviselőjük, Ferencz Lukács és Karl József alpolgármester avatott fel.
Északi fény a városi könyvtárban

Tényleg, mit tudhatnak a svédek?

2011. 06. 06.

Sokszor gondolunk úgy a skandináv népekre, mint olyanokra, akiknek társadalma mintaszerűen működik. De mi is a titkuk, ha van egyáltalán?

összesen: 1087 db | 30 db/oldal