Jobbnál jobb jelmezek az idei farsangon

Bál, bál, maszkabál...

2011. 02. 04.

Az idei évben a Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Dunaharaszti (NIHD) a Heimatland Harast Alapítvány (Tájház) közreműködésével január 29-én tartotta immár hagyománnyá vált farsangi maszkabálját.
Még időben szólunk!

Székely táncmulatság a Művelődési Házban

2011. 02. 04.

A korábbi években megszokott, nagy sikerű bál helyett most egy fokkal lazábbra váltanak a szervezők. A Székely táncmulatságról Márton Évát kérdeztük.
A költségvetés elfogadása előtt

Közmeghallgatást tart a képviselő-testület február 14-én

2011. 01. 28.

Február 14-én, 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart az önkormányzat képviselő-testülete a művelődési ház nagytermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár.
Ülést tartott a képviselő-testület

Fókuszban a költségvetés

2011. 01. 24.

Úgy tűnik, 2011-ben is biztosítva lesz a város és intézményei nyugodt működése. A képviselő-testület a pénzügyi biztonságot tartja szem előtt akkor, amikor a beruházások óvatos tervezése mellett dönt.
József Attila Művelődési Ház

Koncert a Magyar Kultúra Napján

2011. 01. 14.

Folytatódik a színvonalas koncert-sorozat! Az est első felében Liszt-darabokat adnak elő a művészek (a nagy zeneszerző bicentenáriuma alkalmából), ezt követően olyan külföldi szerzők remekeit hallhatjuk, akikre nagy hatással volt a magyar kultúra.
Nagy sikerrel zárult a szépségverseny

Gyönyörű lányok a színpadon

2011. 01. 13.

Szépséges fiatal lányok, nyüzsgés, fények, csillogó szemek, heves készülődés, temérdek érdeklődő, profi fellépő csapat. Ezzel találkozhatott, aki a helyszínre érkezett. A versenyzők izgalma és az érdeklődők kíváncsisága melegítette fel Dunaharasztit ezen a meglehetősen hideg szombati napon.
"Sohasem éreztem magam másnak, csak magyarnak"

Exkluzív interjú Arn Grétával

2011. 01. 12.

„– Köszönöm minden dunaharasztinak, aki drukkolt nekem, és végigizgulta ezt a tornát! Ez egy csodálatos hét volt, és remélem, hogy sok hasonló élményben lesz még részünk – nekem és haraszti barátaimnak, szurkolóimnak egyaránt.”– üzente a helyi születésű világhírű teniszező városunk polgárainak.
Jöjjenek minél többen, a saját érdekükben!

Elindítottuk a tüdőszűrést

2011. 01. 10.

Az önkormányzat megbízásából (a költségek teljes fedezetének biztosítása mellett) a tüdőszűrő állomás ismét kitelepült Dunaharasztiba, a Művelődési Házba. A hét minden munkanapján, váltott műszakban várják a város nagykorú polgárait.
Nem tudták megállítani!

Arn Gréta megnyerte az új-zélandi versenyt

2011. 01. 08.

Feltette az i-re a pontot Dunaharaszti büszkesége, Arn Gréta az auckland-i torna döntőjében, ahol két játszmában verte a verseny belga címvédőjét.
Nem tudják megállítani?

Arn Gréta döntős Aucklandben!

2011. 01. 07.

Folyamatosan nyomon követjük egyik legismertebb haraszti sportolónk, Arn Gréta szereplését az új-zélandi WTA-versenyen. Nos, Gréta már a döntőben van!
Sarapova sem tudta megállítani

Arn Gréta az aucklandi torna elődöntőjében

2011. 01. 06.

Arn Gréta óriási meglepetésre 6:2, 7:5-re legyőzte az orosz Marija Sarapovát a 220 ezer dollár összdíjazású aucklandi tenisztorna negyeddöntőjében.
Ezt nem szabad kihagyni!

Szépségverseny Dunaharasztin!

2010. 12. 29.

Első alkalommal kerül sor városunkban rangos szépségversenyre. Reméljük, a rendezvény hagyománnyá válik.
2010, a polgármester szemével

A fejlődés záloga a lelkek épülésében van

2010. 12. 28.

Kint csikorog a tél, az utcák elnéptelenednek. Neki-nekikezd a hóesés, „tél szele hóval-faggyal jő”, szívet-lelket melenget most a karácsonyfa fénye a szoba félhomályában. A Természet, ez a nagy rendező úgy intézi a világ folyását, hogy az esztendő végén csendre inti a rohanó embert. A tavasztól őszig tartó bőség után rácsodálkozunk a tél zordságára és arra, hogy meg kell becsülnünk mindazt, amink van: házat-hazát, családot, ünnepet, közösen megélt fájdalmat és örömet.
A keresztény világ legnagyobb ünnepe, az egyházi év kezdete

A karácsony közös ünnepünk, élő örökségünk

2010. 12. 21.

Kevés olyan jeles napunk van, melyet mindannyian a magunkénak érzünk. A karácsony eme ritka alkalmak egyike.
Közbeszerzések, támogatások, költségvetési koncepció

Ülésezett a képviselő-testület (a cikk kiegészítve a rendkívüli üléssel)

2010. 12. 14.

December 13-án megtartotta 2010. évi utolsó rendes ülését a képviselő-testület. Változatos témák kerültek napirendre, sok kérdésben született döntés.
Amiről a haraszti utcák mesélnek IV.

A rendíthetetlen Mindszenty József

2010. 12. 10.

A Felsőváros egyik legszebb, egy kilométer hosszú gyűjtőútja ma Mindszenty József bíboros, hercegprímás nevét viseli. Nem volt ez mindig így, az utca elnevezése többször változott hosszú történelme során.
Nagyáruházakban gyűjtött adományokat a Vöröskereszt

Hogy másoknak is szép legyen a karácsony...

2010. 12. 07.

... ezzel a mottóval idén is kétnapos lakossági adománygyűjtést szervezett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Magyar Vöröskereszt, hogy a rászoruló családok asztalára is ünnepi vacsora kerülhessen. Az adományokat december 3-án és 4-én önkéntesek gyűjtötték az akcióhoz csatlakozó Auchan, Metro és Tesco áruházakban.
Könyvbemutató, Mikulás, Luca-nap

Programok kicsiknek, nagyoknak a könyvtárban és a művelődési házban

2010. 12. 02.

Dr. Helméczy Mátyás, városunk kiemelkedő személyisége új könyvének multimédiás bemutatójára kerül sor a Városi Könyvtárban. Ugyanitt rendhagyó mikulásnapi gyermekdühöngő, a művházban pedig Luca-napi játszóház.
A hétköznapok hőseit ünnepelték

Véradókat köszöntöttek a művelődési házban

2010. 11. 26.

Dunaharasztin olajozottan, jól szervezetten történnek meg a véradások, ez elsősorban Kővágó Mónikának, a Magyar Vöröskereszt helyi titkárának köszönhető. A véradókat köszöntő rendezvényen most azokat ünnepelték, akik önzetlen áldozatukkal ismeretlen embereken segítenek.
A Megváltó eljövetelét várjuk

Adventi ünnepségsorozat Dunaharasztin

2010. 11. 22.

Adventus Domini - az Úr eljövetele. A keresztény világ Jézus Krisztus születését várja az adventi időszakban. Városunkban is ápoljuk ezt a szép hagyományt, így mind a négy adventi vasárnapon várjuk az ünnepelni vágyókat.
Ülésezett a képviselő-testület

Megsegítik a bajbajutott Bárka Alapítványt

2010. 11. 16.

November 15-én megtartotta soron következő rendes ülését a képviselő-testület. Az ülés a bizottságok külső (nem képviselő) tagjainak ünnepélyes eskütételével kezdődött.
November végi programok

A Művelődési Ház ajánlata

2010. 11. 16.

Nem kell ahhoz feltétlenül a fővárosba utazni, hogy minőségi kulturális élményben legyen részünk. Adventi készülődés, Chopin-est és Katalin-bál.
Gyorsan terjednek a Márton-naphoz kapcsolódó vigasságok

A pannóniai szent és kultusza

2010. 11. 10.

November 11-én van Márton napja, és ez a jeles nap az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sok helyen elevenítik fel a hozzá kapcsolódó népszokásokat. De ki is volt tulajdonképpen az a személy, aki nevét adta az ünnephez?
Bepillantás a természet csodálatos világába

Az év természetfotói

2010. 11. 03.

Máté Bencét választották az év természetfotósának. A fiatal művész már több díjat besöpört külföldön is.
Művelődési Ház, november

Érdekes ismeretterjesztő előadások

2010. 11. 02.

A József Attila Művelődési Ház két programjára hívjuk fel a figyelmet.
Temerini küldöttség járt Dunaharasztin

Délvidéki vendégek a polgármesternél

2010. 10. 28.

Temerin a Délvidék dél-bácskai körzetében fekszik, Újvidéktől pár kilométerre északra. Húszezer lakosának 40%-a magyar.
Felemelő ünnepség a Hősök terén

Megemlékezés az 1956-os forradalomról és szabadságharcról - galériával

2010. 10. 25.

Méltó módon emlékezett meg a város lakossága a szabadságharcosok 54 évvel ezelőtti hősies harcáról.
Dunaharaszti lakossága segített a bajban

Átadták az adományokat a vörösiszap károsultjainak

2010. 10. 25.

Több, a városunkban működő civil szervezet csatlakozott ahhoz az adománygyűjtő akcióhoz, amelyet a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete kezdeményezett a vörösiszap-katasztrófa során nincstelenné vált honfitársaink megsegítésére.
A Hősök terén emlékezünk október 23-án

1956: a magyar nemzet közös tragédiája és közös büszkesége

2010. 10. 19.

Október 23-án, szombaton délután (17.30-kor) ismét összegyűlünk a Hősök terén, hogy megemlékezzünk azokról, akiknek mi, mai magyarok a tartásunkat, önbecsülésünket köszönhetjük.
Alakuló ülések a Városházán

Felálltak a kisebbségi önkormányzatok

2010. 10. 18.

Október 11-én, a Városháza dísztermében megtartotta alakuló ülését a német, a bolgár, a cigány és a lengyel kisebbségi önkormányzat. A testületek megválasztották tisztségviselőiket is.

összesen: 904 db | 30 db/oldal