A DMTK-pálya ad otthont a rendezvénynek

Sok-sok zene és játék az idei majálison

2011. 04. 21.

Dr. Czeizel Endrével és D. Tóth Krisztával

A Születés Hete Dunaharasztin

2011. 04. 21.

Ismét megrendezésre kerül a nagysikerű Születés Hete rendezvénysorozat a művelődési házban és a könyvtárban. Neves előadók és érdekfeszítő témák várnak minden érdeklődőt.
Az egyházközség tájékoztatója

Nagyheti szertartások Dunaharasztin

2011. 04. 12.

A nagyheti szertartások nagycsütörtöktől húsvéthétfőig zajlanak, húsvét második vasárnapján pedig eltér a miserend a megszokottól. Láng Andrásnak, a Szent István Egyházközség plébánosának tájékoztatóját közöljük az alábbiakban.
Programok a kicsiknek

Húsvéti kézműves-foglalkozás és játszóház

2011. 04. 11.

A Városi Könyvtár szeretettel várja a gyermekeket és szüleiket húsvéti programjaira!
Angol barátaink lépnek fel a művelődési házban

Radlett női kórusa bemutatkozik

2011. 04. 11.

A közelmúltban történt kapcsolatfelvétel nyomán Radlett-ből, egy Londonhoz közel fekvő kisvárosból érkezik küldöttség Dunaharasztiba. Női kórusuk előadást tart a kultúrházban, április 15-én, 18 órakor.
Meghívók a költészet napjára

Versszínházi előadás a református templomban, irodalmi est a művelődési házban

2011. 04. 04.

Két színvonalas kulturális esemény is lesz városunkban a költészet napján. Az alábbiakban olvashatják a meghívókat.
Közel százan a véradáson

Köszönjük, Kedves Ismeretlen!

2011. 03. 31.

Nem várt, már-már megdöbbentő sikerrel zárult a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradás a művelődési házban. A korábbi alkalmakkor megszokott 50-60 fő helyett ezúttal 98-an jelentek meg azért, hogy vérüket adják embertársaikért!
Alapítványok támogatása, rendőrségi beszámoló, új háziorvos

Ülést tartott a képviselő-testület

2011. 03. 28.

Márciusi rendes ülésén több beszámolót is elfogadott a képviselő-testület, és ezúttal hosszabban foglalkozott a rendőrség munkájával, helyzetével.
A fogyóban lévő készletek miatt nagy szükség van a véradókra

Véradás és rákszűrés

2011. 03. 28.

Két, egészségügyi jellegű eseményre hívjuk fel a figyelmet az alábbiakban. Március 30-án, szerdán 12-18 óra között véradást szervez a Magyar Vöröskereszt a művelődési házban. Április első felében pedig ingyenes prosztatarák-szűrésre kerül sor városunkban.
Van még pár jegyünk

Szombaton este lesz a székely buli

2011. 03. 21.

Túlzás nélkül állíthatjuk, a Kárpát-medence minden tájegysége és magyar népcsoportja képviselteti magát a székely táncmulatságon a művelődési házban. Jegyek már csak korlátozott számban kaphatók.
Százmillió forint a megtakarítás

Dunaharaszti sokat spórolt az energiával

2011. 03. 16.

Az elmúlt évtizedben Dunaharaszti Város Önkormányzata komoly energiát fordított arra, hogy minél több energiát takarítson meg. Az új technológiák meghonosítása és a megújuló energiák alkalmazása azonban nem áll le, sőt.
Folytatódik a komolyzenei sorozat

Operaslágerek a színpadon

2011. 03. 09.

Március 18-án, 18 órakor kerül sor a komolyzene újabb ünnepére a művelődési házban.
Példaértékű műemléki rekonstrukció valósult meg Dunaharasztin

Granáriumból ismét Laffert-kúria

2011. 03. 04.

Nemsokára a nagyközönség előtt is megnyílik az újjávarázsolt Laffert-kúria. Kedvcsinálónak átnyújtunk Önöknek egy galériát a város ékességéről.
Egy csodálatos múltbéli utazás

Megjelent a Haraszti Históriák 1. füzete

2011. 03. 02.

Új helytörténeti sorozatot indított útjára a Városi Könyvtár és a Helytörténeti Emléktár. A „Haraszti Históriák” címmel megjelenő füzetek Dunaharasztiról szólnak, de nemcsak dunaharasztiaknak.
Az idei évben is lesz pénz útépítésre

Elfogadták Dunaharaszti 2011. évi költségvetését

2011. 02. 28.

A képviselő-testület több módosító indítványt támogatott, majd elfogadta a város 2011. évi költségvetéséről szóló helyi rendeletet.
"A nagyméltóságú helytartó tanács sápadt vala és reszketni méltóztatott"

Március 15-én feltámadott a tenger

2011. 02. 28.

Dunaharaszti városa mindig méltó módon emlékezett meg a forradalom napjáról, 1848 magyar hőseiről. Idén sem lesz ez másképp, jöjjenek el minél többen, ünnepeljünk együtt, ehhez nyújtjuk át az alábbi meghívót.
Fontos információk egyéni vállalkozók és gépjármű-tulajdonosok részére

Az okmányiroda közleményei

2011. 02. 23.

Új, a korábbinál több szolgáltatást nyújtó időpont-foglalási rendszert is telepített a Polgármesteri Hivatal az okmányirodába.
Megjelent Dunaharaszti díszpolgárának legújabb kötete

Tornai József könyvbemutatója a Városi Könyvtárban

2011. 02. 23.

A kortárs magyar költészet meghatározó alakja műfordításaiból állította össze legújabb verseskötetét.
Útépítések, uszoda, költségvetés

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

2011. 02. 15.

Megtelt a József Attila Művelődési Ház nagyterme a közmeghallgatás kezdetekor, 17 órakor. Dr. Szalay László polgármester, az esemény szónoka köszöntötte az érdeklődőket és a képviselő-testület tagjait.
A hetedikes leányok idén is ingyen kapják a védőoltást

Felhívás a méhnyakrák megelőzéséért

2011. 02. 14.

Március 8-ig várjuk azon szülők jelentkezését, akik fontosnak tartják gyermekük megóvását egy olyan betegségtől, amely évente 500 emberéletet követel Magyarországon.
Az író, aki Erdély szellemi nagykövete volt

Wass Albert műveit keltik életre

2011. 02. 09.

Wass Albert és más szellemóriásaink műveiből tartanak felolvasásokat 2011. február 18-án, pénteken 18.00-tól szombaton 19.00 óráig a Kék Duna Üzletházban, a Fő út 92. szám alatt.
Jobbnál jobb jelmezek az idei farsangon

Bál, bál, maszkabál...

2011. 02. 04.

Az idei évben a Német Ifjúsági Hagyományőrző Egyesület Dunaharaszti (NIHD) a Heimatland Harast Alapítvány (Tájház) közreműködésével január 29-én tartotta immár hagyománnyá vált farsangi maszkabálját.
Még időben szólunk!

Székely táncmulatság a Művelődési Házban

2011. 02. 04.

A korábbi években megszokott, nagy sikerű bál helyett most egy fokkal lazábbra váltanak a szervezők. A Székely táncmulatságról Márton Évát kérdeztük.
A költségvetés elfogadása előtt

Közmeghallgatást tart a képviselő-testület február 14-én

2011. 01. 28.

Február 14-én, 17 órai kezdettel közmeghallgatást tart az önkormányzat képviselő-testülete a művelődési ház nagytermében, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár.
Ülést tartott a képviselő-testület

Fókuszban a költségvetés

2011. 01. 24.

Úgy tűnik, 2011-ben is biztosítva lesz a város és intézményei nyugodt működése. A képviselő-testület a pénzügyi biztonságot tartja szem előtt akkor, amikor a beruházások óvatos tervezése mellett dönt.
József Attila Művelődési Ház

Koncert a Magyar Kultúra Napján

2011. 01. 14.

Folytatódik a színvonalas koncert-sorozat! Az est első felében Liszt-darabokat adnak elő a művészek (a nagy zeneszerző bicentenáriuma alkalmából), ezt követően olyan külföldi szerzők remekeit hallhatjuk, akikre nagy hatással volt a magyar kultúra.
Nagy sikerrel zárult a szépségverseny

Gyönyörű lányok a színpadon

2011. 01. 13.

Szépséges fiatal lányok, nyüzsgés, fények, csillogó szemek, heves készülődés, temérdek érdeklődő, profi fellépő csapat. Ezzel találkozhatott, aki a helyszínre érkezett. A versenyzők izgalma és az érdeklődők kíváncsisága melegítette fel Dunaharasztit ezen a meglehetősen hideg szombati napon.
"Sohasem éreztem magam másnak, csak magyarnak"

Exkluzív interjú Arn Grétával

2011. 01. 12.

„– Köszönöm minden dunaharasztinak, aki drukkolt nekem, és végigizgulta ezt a tornát! Ez egy csodálatos hét volt, és remélem, hogy sok hasonló élményben lesz még részünk – nekem és haraszti barátaimnak, szurkolóimnak egyaránt.”– üzente a helyi születésű világhírű teniszező városunk polgárainak.
Jöjjenek minél többen, a saját érdekükben!

Elindítottuk a tüdőszűrést

2011. 01. 10.

Az önkormányzat megbízásából (a költségek teljes fedezetének biztosítása mellett) a tüdőszűrő állomás ismét kitelepült Dunaharasztiba, a Művelődési Házba. A hét minden munkanapján, váltott műszakban várják a város nagykorú polgárait.
Nem tudták megállítani!

Arn Gréta megnyerte az új-zélandi versenyt

2011. 01. 08.

Feltette az i-re a pontot Dunaharaszti büszkesége, Arn Gréta az auckland-i torna döntőjében, ahol két játszmában verte a verseny belga címvédőjét.

összesen: 925 db | 30 db/oldal