Laffert Kúria

Játék a kastélyban

2011. 08. 27.

Dunaharaszti klasszikus zenei koncertsorozata mostantól új helyszínen is élvezhető. Eddig a "négy évszak" koncertsorozatnak kizárólag a József Attila Művelődési Ház adott otthont. Ezentúl a klasszikus dallamokat a megújult kastélyban is hallhatják majd a dunaharasztiak és a városba látogató közönség.
Műv. Ház

Meseíró pályázat, koncert a Kúriában

2011. 08. 18.

A mese, a fantázia világa a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt foglalkoztatja. Most itt a lehetőség, hogy szabadjára engedjük képzeletünket!
Módosul a buszközlekedés az Arany János utcában

A Weekendbus Zrt. tájékoztatója

2011. 08. 15.

Megkezdődtek az útépítési munkálatok az Arany János utcában, ezért az arra közlekedő buszjáratok útvonala ideiglenesen megváltozik, az alábbiak szerint:
Levél a Gyimesekből

Baktays kirándulás Csaba testvérrel

2011. 08. 11.

"Kedves Mindenki! Mozgalmas volt a nyaram, nem nevezném „uborkaszezonnak”, mindig akadt egy kis tennivaló...
A Központi Statisztikai Hivatal közleménye

Októberben népszámlálás!

2011. 08. 11.

Honlapunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket a népszámlálással kapcsolatos tudnivalókról. Az alábbiakban a legfontosabb tudnivalókat közöljük.
A szent király személye közösséget formáló erő

Rendezvények Szent István király ünnepén

2011. 08. 09.

Dunaharaszti méltó emléket állított egy évvel ezelőtt Szent István királynak. Így - a 9 órakor kezdődő ünnepi szentmisét követően - az idei évben már itt hangzik el az ünnepi beszéd. A Piac téren idén is nagy vigasságot rendezünk. Tekintsék meg az ünnepi műsor plakátját!
Az esti vetítésen Edith Piaf a sztár

Francia Piknik a Kúriában

2011. 08. 03.

Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Döntöttek az óvodai férőhelyek további növeléséről

2011. 08. 03.

Nagy jelentőségű ügyek miatt hívta össze a képviselő-testület rendkívüli ülését dr. Szalay László polgármester. Nyertest hirdettek több közbeszerzési eljárásban és 30-cal növelték meg az óvodai férőhelyek számát.
Sikeresen pályázott a gimnázium

Tovább fejlesztheti külkapcsolatait a Baktay

2011. 08. 03.

Húszezer eurót nyert egy pályázaton a Baktay Ervin Gimnázium. Ennek segítségével diákjaink a továbbiakban is eljuthatnak távoli tájakra, és fogadhatnak messziről jött vendégeket városunkban.
Laffert Kúria

Piknik és filmvetítés

2011. 07. 26.

Július 29-én, pénteken pótolják az esős idő miatt elmaradt programokat a Laffert Kúriában. Ami lesz: társasjáték, pokróc, levendula csokrok...
Törekvéseink fókuszában a családok állnak

"Családbarát Önkormányzat" díjat kapott Dunaharaszti

2011. 07. 18.

Dr. Szalay László polgármester távollétében Lehel Endre alpolgármester vette át a Parlamentben a város erőfeszítéseit elismerő kitüntetést. A díjra a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) javaslatára terjesztették fel Dunaharasztit.
Tárlatvezetéssel várjuk a látogatókat

Megnyílt a Laffert Kúria és benne a Laffert Kávézó

2011. 07. 07.

A képviselő-testület júniusi ülésén döntött az üzemeltetés kérdésében, így július 1-től nyitva áll a látogatók előtt a Laffert Kúria.
Karikásostor-fesztivál, népzene, néptánc, magyar hagyományok

Magyar Módi Sokadalom Üllő vezér napján

2011. 07. 04.

Nagyszabású rendezvényt szervez a Magyarok Szövetsége július 9-10-én Üllőn, a Dóra Majorban. Az immár hagyományos seregszemlén a magyar népi hagyományok számtalan szép példájával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Útépítések és a Laffert Kúria üzemeltetése

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület

2011. 06. 28.

Úgy tűnik, az elmúlt évek tempójának köszönhetően célegyenesbe érkezik az útépítési program Dunaharasztin. Az elkövetkező évek feladatairól döntött a képviselő-testület.
Kényelmesebbé, gyorsabbá válik az ügyintézés

Bankkártyával fizethet az okmányirodában!

2011. 06. 22.

A dunaharaszti városi okmányirodában is lehetővé válik - az országban az elsők között - a bankkártyás fizetés. Akik élnek ezzel a lehetőséggel, azoknak nem kell többé átmenniük a postára és a sorban állást választaniuk. A terminálokat június 22-től lehet használni.
Dunaharaszti közszolgáit köszöntötték

Átadták a kitüntető díjakat

2011. 06. 20.

A Dunaharaszti város vezetése által adományozott kitüntető díjakat az idei évben is a közalkalmazottak köszöntésére szervezett ünnepségen adták át. Az estet dr. Szalay László polgármester nyitotta meg, a köszöntő szavak után vehették át az arra érdemes személyek az elismeréseket.
Karl József alpolgármester az összetartozás fontosságáról beszélt

Kopjafát avattak a Hősök terén

2011. 06. 07.

Újabb emlékjellel gazdagodott Dunaharaszti városa és a Hősök tere. A városunkban lakó székely közösség kopjafát állíttatott a Turulmadár közelében, melyet képviselőjük, Ferencz Lukács és Karl József alpolgármester avatott fel.
Északi fény a városi könyvtárban

Tényleg, mit tudhatnak a svédek?

2011. 06. 06.

Sokszor gondolunk úgy a skandináv népekre, mint olyanokra, akiknek társadalma mintaszerűen működik. De mi is a titkuk, ha van egyáltalán?
Szavaztak a kitüntető díjakról

Ülésezett a képviselő-testület

2011. 05. 30.

Az önkormányzat képviselő-testülete fontos településszervezési döntéseket hozott meg májusi rendes ülésén, és odaítélte a 2011. évi kitüntető díjakat.
A Nemzeti Összetartozás Napja

Trianonra emlékezünk a Turul szobornál

2011. 05. 27.

1920. június 4-én írták alá a Versailles-beli Kis-Trianon palotában azt a békeszerződést, amellyel az első világháború győztes hatalmai Magyarországot lassú, de biztos halálra akarták ítélni.
Az újrahasznosítás jegyében

Kézműves foglalkozás a könyvtárban

2011. 05. 25.

A Sziget Színház életre kelti Trója történetét

Koltay Gergely rockoperája a Kúriában

2011. 05. 19.

Vidám programok az egész családnak

Gyermeknap a Duna Kempingben

2011. 05. 19.

Hozza el, átvesszük!

Ismét megszervezi az önkormányzat a veszélyes hulladékok összegyűjtését

2011. 05. 18.

2011. május 21-én ( szombaton) 8 h-tól 12 h-ig a Dunaharaszti Önkormányzat szervezésében ingyenes lakossági veszélyeshulladék-gyűjtésre kerül sor. A begyűjtés helyszíne: Sport-sziget (volt vasudvar területe).
A legjobb magyar a világranglistán

Arn Gréta római sikere

2011. 05. 16.

Nagy menetelése után immár 40. a női teniszezők világranglistáján a dunaharaszti Arn Gréta.
Látogatás a Laffert-kúriában

Dunaharasztin járt a kormányhivatal vezetője

2011. 05. 11.

Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője a megyeházán április 27-én tartott értekezleten mutatkozott be Pest megye jegyzőinek.
A barokk kor hangulata fogadta a látogatókat

A Laffert-kúria megnyitotta kapuit

2011. 05. 10.

Verőfényes napsütésben, pompás külsőségekkel és magával ragadó zenével, tánccal vette kezdetét a Laffertek ősi fészkének egy új, fényes és dicsőséges korszaka.
Hegyeket mozgat meg az összefogás

Megtisztították a várost

2011. 05. 04.

Hegyeket mozgat meg az összefogás - ezúttal szeméthegyeket. Szívet melengetően sikeres volt a Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesülete által szervezett akció: 1500-an (!) fogtak zsákot, húztak kesztyűt és szedték a szemetet a városban.
"Életre keltve"

A Laffert-kúria ünnepélyes megnyitója

2011. 05. 02.

Örömmel hívjuk meg Dunaharaszti lakosságát május 6-án, pénteken, 16 órai kezdettel városunk régi-új ékessége, a tetőtől a pincéig újjávarázsolt Laffert-kúria megnyitójára.
Zárszámadás, ciklusprogram, civil szervezetek támogatása

Fontos döntéseket hozott a képviselő-testület

2011. 04. 27.

A város vezetése támogatja a civil szervezetek programjait, és továbbra is vállalja a gimnázium, a nevelési tanácsadó és az alapfokú művészetoktatás fenntartást.

összesen: 925 db | 30 db/oldal