Újabb COVID-19 szerológiai gyorsteszteket vásárol az Önkormányzat – szűrik a védőnőket, a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal munkatársait is

2020. 09. 19.

Az óvodák és bölcsődék dolgozóinak szűrése után a Városi Könyvtár, a Védőnői Szolgálat, a családvédelmi munkatársak és a Polgármesteri Hivatal munkatársainak szűrését is elhatározta a város vezetése. A mintavétel folyamatban van, de további teszteket kell még vásárolniuk.

Hetente tesztelik az idősek otthonaiba kijáró segítőket

2020. 09. 19.

Legsérülékenyebb embertársainkra, az idősekre különösképp vigyáznunk kell a járvány miatt, így a velük foglalkozó, őket segítő munkatársakat minden héten leszűrik a szerológiai gyorsteszttel - határozta el a Területi Gondozási Központ vezetője, Schmidt Tibor és a város vezetősége.

Álhíreket terjesztenek a közösségi média egyes csoportjaiban - itt az Önkormányzat közleménye

2020. 09. 17.

Határozottan visszautasítjuk azokat a - cinikus hangnemben megfogalmazott - képtelen vádakat, miszerint az Önkormányzat újabb lakóterületek kijelölésére készül, vagy hogy megépítené a Mandula utcát, kivágva az ottani növényzetet, vagy hogy a Schwarzmüller Kft. a szomszédos erdő kárára terjeszkedne.

Megkapták a HPV elleni oltást a 13-14 éves fiúk

2020. 09. 17.

A tavaszi járványügyi helyzet miatt elmaradt a hetedikes fiúk oltása, ezért most ősszel pótolta az Önkormányzat a Gardasil oltást.

Zajlik az óvodákban a gyermekek szemészeti, fül-orr-gégészeti és ortopédiai szűrése

2020. 09. 16.

Az iskolába lépés mindenképpen mérföldkő a gyermek és a család életében, sok szempontból kulcskérdés, hogy a kisiskolás jól lásson, jól halljon, gerince egészséges legyen. Nagyon fontos tehát, hogy a hallással, látással kapcsolatos problémákra vagy tartási rendellenességekre idejében fény derüljön!

Karantén Dunaharasztiban is – közel 100 fő hatósági házi karanténban van a városunkban

2020. 09. 15.

Mai adatok szerint Magyarországon összesen 26.668 fő van hatósági házi karanténban, ami egy rendkívüli járványügyi intézkedés. Közel 100 személy Dunaharasztiban is ilyen karanténban van (ez a szám napról-napra változik), számukra tehát kötelező otthon maradni és szigorú szabályokat kell betartaniuk.

Jó hír! Csak két dolgozónak lett pozitív a COVID gyorstesztje a dunaharaszti óvodákban és bölcsődékben - tünetmentesek, de házi karanténban vannak

2020. 09. 15.

A múlt héten péntekkel bezárólag lezajlott 221 óvodai és bölcsődei munkatárs COVID-19 szerológiai (vérvételes) gyorstesztelése, amit az Önkormányzat szervezett meg. Minden óvódapedagógust, dajkát, kisgyermeknevelőt, technikai dolgozót leszűrtünk, hogy a nevelési/gondozási év kezdetén biztos információk legyenek a birtokunkban.

Tudunk rólatok! - az Önkormányzat megtette a szükséges lépéseket

2020. 09. 10.

Tisztán kivehető a térfigyelő kamerák felvételein az az öt - fiatalkorúnak tűnő - személy, aki a tegnapi értelmetlen rongálást elkövette a Kegyeleti Parkban. Semmi nem marad következmények nélkül, nemsokára egy felderített szemétlerakásról is beszámolunk.

Online rajztáblák megvásárlásával támogatja az Önkormányzat a Baktay Ervin Gimnáziumot

2020. 09. 09.

Amióta iskola létezik a világban, a tantermi tábla elengedhetetlen eszköze az oktatásnak. Feladatokat illusztrálhatunk rajta, jegyzetelhetünk, kiemelhetjük a lényeges tudásanyagot, miközben kb. 30 szempár követi a mozdulatokat és a füzetekbe bekerül az információ.

Elhalasztotta az Önkormányzat vezetése a Városnapokat

2020. 09. 07.

A járvány miatt újabb fájdalmas döntést kellett meghozni: ezúttal a szeptember 18-20. között megrendezendő Városnapok elhalasztásáról kell beszámolnunk.

Ne nyisson ajtót bárkinek!

2020. 09. 03.

Indul a becsöngetős csalók szezonja. Nem vicc, Covid-teszttel is házalnak egyesek. Ebben az esetben a rendszám már megvan, a Városi Rendészet és a rendőrség már keresi az elkövetőket.

Itt vannak a dunaharaszti iskolák járványügyi intézkedési tervei

2020. 09. 02.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott szakmai anyagok alapján minden oktatási intézmény elkészítette a saját eljárásrendjét, a helyi viszonyoknak megfelelően kiegészítve azt, az alábbiakban közöljük mindegyiket.

Szeptember 7-én, hétfőn nyit az új Felnőtt Orvosi Rendelő - minden infó itt!

2020. 08. 31.

Mint arról tudósítottunk, megtörtént a felújított, kibővített orvosi rendelő ünnepélyes átadása. Az elkövetkező hétvégén az orvosok, fogorvosok, asszisztensek, és mindenki, aki a haraszti felnőtt egészségügyért dolgozik, átköltözik a Damjanich u. 32. alá, és hétfőn már ott kezdi a rendelést.

Elöregedett akácfákat vesznek ki a Némedi úton

2020. 08. 31.

Jól halad a vízvezeték rekonstrukciója a Némedi út északi oldalán. A kivitelezők az egészséges fákat nem bántják, de a beteg, elöregedett akácfákat kivágják. A beruházás későbbi szakaszában parkolósáv, kerékpárút és zöldfelület létesül majd, melyben új, egységes fasort ültet el az Önkormányzat.

Korlátozott lesz a személyes ügyfélfogadás a Városházán

2020. 08. 31.

Kötelező a maszk használata és a kézfertőtlenítés, ajánlott az elektronikus kapcsolattartás. Az új szabályok szeptember 2-től lépnek életbe.

Koronavírus - Járványügyi tájékoztató az oktatási-nevelési év kezdetére

2020. 08. 30.

Bölcsődék, óvodák, iskolák: ezek most a legfontosabb szabályok.

További 5 évig Karlné Purczeld Erika a Hunyadi igazgatója

2020. 08. 26.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár ismét az eddigi igazgatónőt, Karlné Purczeld Erikát bízta meg a Hunyadi János Német Nemzetiségi Iskola vezetésével. A kinevezéshez gratulálunk!

Gyönyörű és korszerű intézménnyel gazdagodott a város - megtörtént a Felnőtt Háziorvosi Rendelő ünnepélyes átadása

2020. 08. 22.

Együtt ünnepelt a város! Dunaharaszti város képviselő-testületének tagjai, a polgármesteri hivatal munkatársai, orvosaink, asszisztenseink, védőnők, hozzátartozók, barátok, érdeklődők mind összegyűltek a rendezvényen. Az új Orvosi Rendelő ünnepélyes átadásán Pánczél Károly országgyűlési képviselő és Dr. Szalay László polgármester köszöntő beszédeit hallhatták a megjelentek.

Mikor vehetjük birtokba az orvosi rendelőt?

2020. 08. 13.

A felújított, kibővített orvosi rendelő hivatalos átadása augusztus 18-án megtörténik, de mikor költözhetnek be az orvosok, és mikor fogadhatnak ott betegeket? Megkérdeztük, megírjuk.

Ha kell, bajbajutott embereken segítenek, ha kell, a nyugalmunkra vigyáznak

2020. 08. 12.

Vita tárgya volt az Önkormányzat azon tavalyi döntése, mellyel a Rendészeti Iroda létrehozásáról határozott. Három egymást követő nap, három sztori arról, mennyire volt szükséges ez a lépés.

Jöjjön el, nézze meg! Átadják a kibővített, felújított orvosi rendelőt

2020. 08. 10.

Az eredeti felújítási terveket jócskán felülmúlva, újabb sikeres pályázatokkal, bátor döntésekkel, a Pénzügyminisztérium műszaki tartalom- és határidő-módosítási engedélyével Dunaharasztin egy minden szempontból 21. századi orvosi rendelő született.

Tudták, hogy nyílt egy csodás strand Harasztin?

2020. 08. 06.

Az Univerzum megszűnése után támadt űrt hamar betöltheti a Kék-tó Családi és Horgász Szabadidő Part. Az új tulajdonos nagyon komoly beruházásokat hajtott végre, kiváló minőségű vízzel, homokos plázzsal és füves területtel, sportpályákkal, büfével várja a hűsölni vágyókat.

Földmunkák kezdődnek a Némedi út északi oldalán

2020. 07. 28.

A vízvezetékeket cserélik ki, a munkák október végéig tartanak, és nem zavarják majd a Némedi út forgalmát. Mindez egy nagyobb projekt első része, melynek során az Önkormányzat teljesen rendezi a területet, a későbbiekben itt parkolók, kerékpárút és zöldsáv létesül majd.

Nem tartják meg a búcsú rendezvényeit

2020. 07. 27.

A járványügyi helyzet miatt elrendelt korlátozások miatt az Önkormányzat nem rendezi meg az augusztus 20-i búcsút.

Erről szól a Dunaharaszti Hírek

2020. 07. 22.

A napokban jelenik meg az Önkormányzat kiadásában megjelenő Dunaharaszti Hírek következő száma. Beharangozó.

Megkezdődött a szennyvízbe bekötött csapadékvizek felderítése

2020. 07. 21.

Amint azt már jeleztük, az ÉDV Zrt. - az Önkormányzat közreműködésével - megkezdte Dunaharasztin a szennyvízelvezető-rendszert terhelő csapadékvíz-bekötések "kifüstölését".

Táborozó gyerekeket fogadott a rendőrkapitányság

2020. 07. 21.

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon idén először, a Pest MRFK Bűnmegelőzési Osztálya által indított KedvesKÉK elnevezésű programjának keretében táborozhattak a kapitányság munkatársainak gyermekei.

Így birkóztunk meg a járvánnyal Dunaharasztin

2020. 07. 05.

A június 29-én megtartott képviselő-testületi ülésen dr. Szalay László polgármester beszámolt az Operatív Csoport járvány idején tett intézkedéseiről. Az ülésen elhangzottakat az alábbiakban közöljük.

Budapest-Belgrád vasút: továbbra is várat magára a tájékoztatás

2020. 07. 05.

Méltányolható kérés, hogy érintett polgármesterként információkat várok a projekt gazdáitól. Utolsó levelemet közel egy hónapja írtam, amint választ kapok, rögtön közzéteszem.

Visszatért a képviselő-testület - ez történt az ülésen

2020. 06. 29.

Négy hónap karantén után először ülésezett az Önkormányzat képviselő-testülete, nem is akárhogy: 25 napirendi pontot tárgyaltak meg, köztük olyan fontosakat, mint az előző év zárszámadása, a civil szervezetek támogatása, az új adórendelet, vagy az új orvosok "beiktatása".

összesen: 1113 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11