Kérjük, éljen a lehetőséggel...

2019. 10. 29.

És menjen el a mellrákszűrésre, amely díjmentes, és Szigetszentmiklóson szervezi meg a kormányhivatal. Névre szóló meghívót kapnak a haraszti hölgyek, amennyiben az érintett korosztályba tartoznak.

A nemzetiségi önkormányzatok is megalakultak

2019. 10. 24.

A német, a roma és a bolgár nemzetiség Dunaharaszti közösségének meghatározó részeit képezik. Tevékenyen alakítják a város életét, önkormányzataik működését megbecsülés övezi. Október 13-án az ö testületeiket is megválasztották a regisztrált nemzetiségi szavazók.

Megtartotta alakuló ülését a képviselő-testület

2019. 10. 22.

Dr. Szalay László polgármester köszöntőjében elmondta, hogy Dunaharasztin - hasonló nagyságú települések esetében páratlan módon - újraválasztották a teljes képviselő-testületet. Ez komoly bizalmat jelent, és mindenben igyekeznek majd ennek megfelelni.

Megkérdeztük a harasztiakat - zöldterületet, sportolási lehetőséget szeretnének az Önkormányzat által megvásárolt telken

2019. 10. 11.

És uszodát, de arra az ingatlan nem alkalmas, és annak már amúgy is megvan a helye (és az engedélye is). Az Önkormányzat elkötelezett abban, hogy a város egyik legértékesebb telkét a közösségnek fogja átadni.

Vasárnap választás - a Helyi Választási Iroda közleménye

2019. 10. 10.

Tisztelt Választópolgárok! A legfontosabb tudnivalókra kívánjuk felhívni a figyelmüket az alábbi közleményben.

Hősi halottak sírjait állíttatta helyre az Önkormányzat

2019. 10. 03.

Magyarországért harcoltak, életüket adták a hazáért az első világháborúban. Fodor János és Fajta Ferenc síremlékeit Dunaharaszti Város Önkormányzata helyreállíttatta és örök időkre megváltotta a városi köztemetőben.

ELKELT!! Az Önkormányzat megvásárolta a Bezerédi terület legnagyobb telkét

2019. 10. 03.

És közösségi teret hoz létre rajta! Ki fogják kérni a harasztiak véleményét, mit szeretnének ott látni. Park, játszótér, sportpályák, futókör?... Egy biztos: itt már nem fognak lakások épülni, Dunaharaszti viszont nagyot nyert.

Gyerekek százai a Kalózhajós Játszótér megnyitóján

2019. 09. 26.

Meghökkentően sokan vettek részt Dunaharaszti legnagyobb játszóterének átadásán. Az 500 adag tejbegríz és gulyásleves percek alatt elfogyott... Az Alma együttes koncertjére már fergetegessé vált a hangulat, mintha a világ összes gyermeke nálunk adott volna egymásnak találkozót.

Kitárulkozott a Duna a harasztiaknak - ilyen volt az I. Duna-parti Piknik Party

2019. 09. 26.

Még a szervezők által sem várt tömeg, de inkább úgy mondanánk, nagyszámú, felhőtlenül szórakozó és beszélgető haraszti polgár, családok,ünneplők, kíváncsi érdeklődők népesítették be a Duna partját az első Pikniken. Megnyílt Dunaharaszti legújabb parkja, és máris nyert. Jó, hogy itt van, vigyázzunk rá.

Két nap alatt elkészült a Máv-Alsó utca felújítása

2019. 09. 18.

Volt, aki reggel még a kátyúkat kerülgetve indult munkába, este hazafelé tartva pedig egy tökéletes útpálya várta. Az Önkormányzat egy új technológiát, az aszfaltiszappal történő felületi zárást próbált ki, amely, úgy tűnik, bevált.

További beruházásokról tárgyalt a Coca-Cola ügyvezetőjével dr. Szalay László polgármester

2019. 09. 18.

A Coca-Cola elkötelezett a dunaharaszti gyár fejlesztése mellett, ezért további beruházásokra készül a közeljövőben. Mindez új munkahelyeket és növekvő helyiadó-bevételt jelent a városnak.

Átadták az újjávarázsolt Százszorszép Óvodát

2019. 09. 12.

Százéves épület újult meg kívül-belül a Táncsics utcában mindannyiunk örömére, ismét gazdagodott a város egy gyönyörű gyermekintézménnyel. A megnyitó ünnepségen dr. Szalay László polgármester köszönetet mondott a jelen lévő (és szintén beszédet tartó) dr. Maruzsa Zoltán államtitkárnak és Pánczél Károly országgyűlési képviselőnek a segítségért, amit a város fejlődéséhez nyújtanak.

VÁROSNAPOK - Ilyen városnéző nosztalgia Ikarusról nézhetik a várost 15-én!

2019. 09. 12.

Faros Ikarus a város útjain! A Volánbusz Zrt. felújított Ikarus 66 típusú járművével utazhatnak szeptember 15-én az érdeklődők. Az autóbusz a Baktay tér (Dózsa György út) melletti parkolóból indul az alábbi időpontokban:

Rendbehozza az Önkormányzat a Máv-Alsó utcát

2019. 09. 11.

Mindössze két napig fog tartani, mégis megoldja az arra járók gondjait: az Önkormányzat nem kátyúzza végig újra a Máv-alsó utcát, hanem egy jóval fejlettebb technológia segítségével javíttatja ki azt.

Néhány simítás, és elkészül Dunaharaszti legújabb közparkja - átadó szeptember 22-én!

2019. 09. 10.

Az I. Duna-parti Piknik Partyt szeptember 22-én 16 órakor rendezi meg az Önkormányzat. Plédet, kaját hozz magaddal, büfé lesz, fellép a Cocklers, köszöntőt mond dr. Szalay László polgármester. Gyere el, szeretettel várunk!

Készülhetnek a kis kalózok - a hónap végére elkészül Haraszti legnagyobb játszótéri beruházása

2019. 09. 05.

Emelkedik a kalózhajó, készülnek a parkolók és a járdák, a napokban hozzák és szerelik össze a mászóvárakat - szeptember végén átadó! Néhány új információnk is van.

Határidőre elkészült a Százszorszép Óvoda

2019. 09. 05.

A nevelési év kezdetén birtokba vehették a gyermekek a Táncsics utcai Százszorszép ovit. Az épület és a játszóudvar kívül-belül megújult, korszerű, a mai követelményeknek mindenben megfelelő intézmény nyitotta meg újra kapuit.

Fecskefészkeket telepített az Önkormányzat

2019. 09. 05.

"Mostanában olvastam arról, hogy több helyen leverték az országban a fecskefészkeket. Itt van Dunaharaszti válasza: 47 db molnárfecske-fészket és 10 db füstifecske-fészket telepítettünk a Duna utcai, önkormányzati tulajdonú telephelyünkön.

Néhány mondatban az orvosi rendelőről

2019. 09. 04.

Miért állt le az orvosi rendelő építése? Mikor épül tovább? Mi a helyzet ezzel a beruházással? Ezeket a kérdéseket teszik fel – teljesen jogosan – mindazok, akik figyelemmel követik Dunaharaszti épülését-szépülését, nyugtázzák, hogy egy beruházás elindul, majd annak rendje és módja szerint befejeződik és lassan meg is feledkezünk talán róla. Kétségkívül szokatlan a rendelő sztorija, viszont az örömteli hírem az, hogy:

A Szent Korona installációja érkezik a Haraszti Városnapokra!

2019. 08. 22.

Hosszú szervezést követően megérkezik városunkba a Szent Korona kívül-belül bejárható, rendkívül látványos építménye, hogy elfoglalhassa méltó helyét a Baktay téren.

Mit is jelent az erdővásárlás Dunaharasztinak?

2019. 08. 22.

"Úgy tűnik, a Zöld Tündér nem tétlenkedik. A haraszti Önkormányzat vezetőit is meglátogathatta" - egy aktív környezetvédő írása.

Összefogtak az autista gyermekekért - integrált alkotótábor Harasztin

2019. 08. 22.

Idén már másodszor rendezett integrált alkotótábort Dunaharasztiban a Mozaik Egyesület és a Dunamenti Összművészeti Egyesület, az Önkormányzat támogatásával.

Ingyenes anyajegyszűrés: megvannak az őszi időpontok

2019. 08. 18.

Az Önkormányzat évek óta szervez ingyenes anyajegyszűréseket, tavasszal és ősszel egyaránt. Éljen a lehetőséggel, menjen el a vizsgálatra!

A tervezett ütemben halad a "régi" bölcsőde felújítása

2019. 08. 15.

A Kossuth utcai Városi Bölcsőde volt hosszú ideig a város egyetlen ilyen jellegű intézménye, amely kisgyermekek sok-sok nemzedékét óvta szeretettel. Az idei évben - az augusztusi szünetet kihasználva - komoly felújításon esik át az épület.

Megkezdődött a járdaépítés az Andrássy úton, felkészül a Némedi út déli oldala

2019. 08. 08.

Nemcsak az autósokat kell kiszolgálni, a gyalogosokra is gondolni kell - az Önkormányzat folytatja tehát járdaépítési programját. A Szent István utca után a Petőfi-liget két további, másfél kilométer hosszú gyűjtőútja kap egységes, az eddigieknél szélesebb, térkövezett járdát.

Zöldharaszti - bevált az elektromos töltők telepítése, az Önkormányzat bővíteni fog

2019. 08. 08.

Jelenleg a város három pontján üzemel elektromos autók töltésére alkalmas állomás, ezeket részben saját, részben pályázati forrásból valósította meg az Önkormányzat. Jelenleg folyik a hálózat bővítésének tervezése, az e-autók terjedésével párhuzamosan.

A napokban befejeződik a Móricz Zsigmond utca felújítása, következik a Paradicsom-sziget

2019. 08. 07.

Újabb nagy forgalmú gyűjtőút felújítását fejezi be az Önkormányzat: a Móricz Zsigmond utca (a Városi Piac utcája) 875 méter hosszan, 6,1 méteres átlagos szélességben készül el augusztus 9-re.

Ők azok, akik megbecsülést és tiszteletet vívtak ki maguknak - kitüntetéseket adott át dr. Szalay László polgármester

2019. 08. 07.

Pedagógusok, egészségügyi dolgozók, a szellem emberei ők, hétköznapjaink hősei, akik életüket a közösség szolgálatára tették fel. Őket ünnepeltük a Városi Sportcsarnokban, a Közszolgálati Napon.

MOST ÉRKEZETT - AZ ÖNKORMÁNYZAT ERDŐT VÁSÁROL A KÁLVÁRIA-DOMBON, A VÁROS ZÖLD TÜDEJÉBEN

2019. 07. 30.

A legfontosabb gyermekeink és unokáink jövője, ezért az önkormányzat közösségi tulajdonba veszi a Duna-Tisza csatorna melletti erdősáv egy eladósorba került, 13 hektáros darabját - mondta el dr. Szalay László polgármester a mai, rendkívüli képviselő-testületi ülést követően.

Kiköt a Kalózhajó a Bezerédi játszótéren

2019. 07. 25.

Szeptemberre elkészül az utóbbi évek legnagyobb játszótéri beruházása.

összesen: 1018 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11