Bemutatják az építkezés folyamatát

Lakossági fórum az M0-ás autópályáról

2013. 08. 22.

Augusztus 27-én, 17 órakor kerül sor a József Attila Művelődési Házban a fórumra, ahol dr. Szalay László polgármester és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselője mutatja be az útgyűrű bővítési munkálatait és válaszolnak a jelenlévők kérdéseire.
Az idei évben is megszervezi az önkormányzat

Átvesszük a veszélyes hulladékot

2013. 08. 21.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is lehetőség nyílik arra, hogy ki-ki megszabaduljon a háztartásában felhalmozott veszélyes hulladéktól úgy, hogy ezzel nem terheli a környezetét, és pénzbe sem kerül neki. Gyűjtés szeptember 7-én, szombaton délelőtt.
Gyermekkora óta a színpad a világa

Vastag Csaba, a Szerelem Vándora

2013. 08. 15.

Otthonosan mozog a musical világában, énekel, táncol, első két albuma nagy sikert aratott. Tévésorozatban is szerepelt. Ja, és megnyerte az X-faktort. Augusztus 20-án nálunk lép fel.
A gyönyörű énekesnő nyitja az esti bulit

Péter Szabó Szilvi a színpadon

2013. 08. 14.

Igazán ütős lesz az esti műsor: a Back II Black koncert felvezetéseként este nyolckor Péter Szabó Szilvit, majd fél kilenckor a tinilányok bálványát, Vastag Csabát láthatja a haraszti közönség.
Nyolckor kezdődik az esti buli a Piactéren

Sztárok a színpadon - esti műsor, augusztus 20.

2013. 08. 14.

Péter Szabó Szilvia, Vastag Csaba, Back II Black - így követik egymást a fellépők huszadikán este a Piactéren felállított színpadon. A műsor csúcspontja a Back II Black zenekar élő nagykoncertje lesz. Íme, egy kis kedvcsinálónak egyik sikerszámuk, a Tevagyazakitlegjobban!
Nyáresti melódiák

Operettest a Laffertban

2013. 08. 13.

Nagyszabású műsor augusztus 19-én, az ünnep előestéjén, neves fellépőkkel.
Ünnepi szentmise a szent király nevét viselő templomban

Szent István-napi ünnepségek augusztus 20-án

2013. 08. 06.

Évtizedeken át tartó hányattatások után mára visszanyerte régi rangját első királyunk, az országalapító Szent István király kultusza. Városunk is meghajolt a nagy király előtt akkor, amikor - három évvel ezelőtt - szobrot állított neki, nagysága előtt tisztelegve. A haraszti búcsú minden évben tömegeket vonz, ez idén sem lesz másképp.
Haraszti előadók a Kúria teraszán

Fellép a Reneszánsz Trió

2013. 07. 30.

Szombat este a klasszikus rockzenét játszó Reneszánsz Trió várja az érdeklődőket a Kúriában.
Közel háromszázan fociznak a DMTK-ban

Átadták a műfüves pályákat Dunaharasztin

2013. 07. 29.

Az önkormányzat és a futballszövetség közös beruházásában elkészültek városunkban azok a műfüves focipályák, amelyek mindenben megfelelnek a mai kor követelményeinek, és megoldhatják a helyi sportegyesület létesítménygondjait. Dr. Szalay László polgármester beszámolója.
Harapott a kutyája - elrabolták, bezárták a garázsba

Munkában a Yard

2013. 07. 23.

Sajátos módját választotta az oltási igazolás beszerzésének egy háromtagú csapat. Egy másik társaság villanymotorokat lopott Harasztin, de ráfáztak.
Egy hónap, 105 gyermek, és rengeteg élmény

Sikeres volt az Önkormányzat nyári iskolástábora

2013. 07. 22.

Pozitív visszhangokat szült és elismerést aratott a szülők körében a Dunaharaszti Önkormányzat hiánypótló nyári tábora. Sok család számára komoly fejtörést okoz, hogy a szünidő egy részében hova helyezze el gyermekeit. Ezt ismerte fel az önkormányzat vezetése akkor, amikor elhatározta a tábor megszervezését; a kezdeményezés pedig széles körű összefogássá változott a városban működő civil szervezetek jóvoltából.
Rendőrök, polgárőrök akcióban

A Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság tájékoztatója

2013. 07. 15.

Nyáron sem pihennek a rendőrök és a munkájukat segítő polgárőrök. Az elmúlt hét történései.
Böjte Csaba üzenete a segíteni vágyó harasztiaknak

Jótékonysági est a dévai gyermekekért

2013. 07. 14.

Tettek, nem szavak. Böjte Csaba ferences atya csodát művel Erdélyben, bár ő ezt nem így gondolja. Csupán teszi, amit az Istenbe vetett hit és az emberség diktál: eldobott, kitaszított, vagy éppen árva gyermekeknek adja vissza a gondoskodást, az örömet, az életet. Jótékonysági est lesz a Laffertban, jöjjenek el, segítsünk, hogy ő segíthessen! A Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára tartunk jótékonysági koncertet. Az adományozás önkéntes, belépődíj nincs. A koncert...
Fiatal előadók a Laffertban

A Zaccustic Trió lép fel szombaton

2013. 07. 03.

A Zaccustic egy egyedi hangzású akusztikus trió. Jazz, blues, pop, rock a zenéjük összetevői.
Táncház követi a műsort

Sváb est a teraszon

2013. 07. 03.

Pénteken 18 órakor az Europeade fesztiválra készülő Sváb Táncház tánccsoport nyilvános főpróbát tart a Kúriában, ahová vendégfellépőket is hívtak. A műsor után táncházzal zárul az est, a belépés díjtalan!
Megvásárolhatók a könyvtárban

Új képeslapok Harasztiról

2013. 07. 02.

Mindössze 100 forintért vásárolhatók meg azok a képeslapok, amelyek most jelentek meg, és városunkat ábrázolják.
Évek óta vártunk rá, eljött a pillanat

Gyorshír: vasárnap átadják az M0 51-es útig tartó szakaszát

2013. 06. 28.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közlése szerint június 30-án átadják az M0-ás körgyűrű M6-os autópálya és 51-es főútvonal közötti szakaszát. Az mno.hu cikke.
Szegedről érkeznek hozzánk

Dixieland muzsika a Laffertban

2013. 06. 25.

Csütörtökön már szép idő lesz, akárki meglássa, jól fog hát esni egy kellemes zenés est a Kúria teraszán.
Komoly fejlesztés az ingázók érdekében

P+R parkolók épülnek Dunaharaszti központjában

2013. 06. 24.

A képviselők támogatják az állami beruházást. Széles körben elismert jelöltet javasolnak a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola élére. Az Otp Bank Nyrt. beszáll az óvodaépítésbe. Ülésezett a képviselő-testület.
Rendezvények több helyszínen

Múzeumok Éjszakája

2013. 06. 18.

Az idei évben is megrendezik a korábbi években nagy sikerrel fogadott Múzeumok Éjszakáját Dunaharasztin. A műsort böngészve abban biztosak lehetünk, hogy színes és izgalmas este vár az idelátogatókra.
Cseh Tamás is életre kel péntek este

Takáts Eszter szólóestje a Kúriában

2013. 06. 13.

Saját szerzeményei mellett a négy éve elhunyt énekes dalai is elhangzanak vasárnap az énekesnő előadóestjén.
Utcabálról jött a hír

Ismét bulit rendez a Nádor Egyesület

2013. 06. 13.

Most különösen fontos

Véradás a Műv. Házban, június 13-án

2013. 06. 12.

Az árvíz miatt sok, előre meghirdetett véradás maradt el az országban, így a vérkészletek megcsappantak. Ezért most igazán nagy a jelentősége annak, hányan jönnek el vért adni. Fogjunk össze még egyszer!
Az idei évben kilenc utca épül meg

Dunaharaszti új utakon

2013. 06. 11.

Az idei évben is folytatódik az a nagyszabású program, ami Dunaharaszti úthálózatának teljes megújítását - a földes utak szilárd burkolattal való ellátását - célozza. Az idei évben kilenc utca megépítését vállalta az önkormányzat, és most már biztos, hogy vállalásának határidő előtt eleget is fog tenni.
Rendőrök, mentők, tűzoltók mutatják meg, mit tudnak

Ennek a napnak már hagyománya van

2013. 06. 11.

És hatalmas sikere is. Magyar Tamásné főtörzszászlós sem gondolta volna ezt akkor, amikor először megszervezte ezt a napot. Azóta a rendezvény gyerekek és felnőttek tömegét vonzza, minden évben. Nem véletlen, hogy az önkormányzat is felkarolta - és a kezdetektől támogatja - a kezdeményezést.
Az Iowa Blues Band lép fel a Kúria teraszán

Szombat esti rockzene

2013. 06. 06.

Helyi, de legalábbis környékbelinek mondható, tehetséges, de már sokszor bizonyított zenekar régóta várt koncertjére kerül sor szombaton este a Kúriában. Előtte Varsányi Ferenc evangélikus lelkész könyvbemutatóját rendezik meg.
A trianoni szerződés évfordulóján

A Nemzeti Összetartozás Napja

2013. 05. 29.

Történelmen és korokon ível át az üzenet: bár az ország és a nemzet határai nem esnek egybe, mi magyarok összetartozunk, éljünk bárhol a világban, írják bárhogy a nevünket, tévesszék akár össze fővárosunk nevét bármi mással.
Dunaharaszti első Pro Urbe-díjasa távozott közülünk

Elhunyt dr. Helméczy Mátyás

2013. 05. 28.

Búcsúzunk a népszerű Tanár Úrtól, aki generációkat nevelt a honszeretetre, miközben oly rengeteget tett szülőföldünk megismertetéséért és felemeléséért; és akinek könyveiből milliónyi diák ismerte és szerette meg a történelmet.
Gazdag kulturális kínálat a Laffertban

Harmonikáznak a teraszon

2013. 05. 27.

Másnap a Liget Kórus évadzáró hangversenye. De mindezek előtt egy érdekes előadás Baktay Ervin földrajztudósi oldaláról.

összesen: 1033 db | 30 db/oldal