Rendkívüli hír! Leszűrték a nyitva tartó óvodák dolgozóit – mindenki negatív!

2020. 11. 23.

A mai napon a Mese Óvoda, a Napsugár Óvoda, a Szivárvány Óvoda és a Százszorszép Óvoda dolgozóit orr nyálkahártyát vizsgáló antigén gyorsteszttel szűrték a Járási Hivatal szervezésében. A tesztelés örömteli eredménye, hogy minden dolgozó negatív!

A COVID-19 nem egy egyszerű influenza – előzzük meg a bajt! Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármester tanácsai

2020. 11. 23.

Lépten-nyomon beszélgetünk a járványról, annak hatásairól, sokféle információ kering a köztudatban. Dr. Bereczki Péter egészségügyért felelős alpolgármestert, háziorvost, tüdőgyógyászt kérdeztük meg a koronavírus járványról, magáról a Covid-19 betegségről, hogy hiteles és biztos információkkal tudjunk szolgálni Önöknek. A teljes interjú a Dunaharaszti Hírek decemberi számában olvasható majd.

Isten éltesse a koraszülötteket! - November 17-én este a Koraszülöttek Világnapja alkalmából lila fénnyel lesz kivilágítva a Kúria és Városháza

2020. 11. 17.

November 17-én több világhírű épület lila színben ragyog: Londonban a Big Ben, Párizsban az Eiffel torony, Sidneyben az Operaház, Budapesten a Lánchíd, Szegeden a Dóm… hosszan sorolhatnánk. 2020-ban Dunaharaszti is csatlakozik: ma este a Városháza és a Laffert Kúria homlokzata lilában tündököl majd, hogy felhívja a koraszülöttek és családjaik védelmére, támogatására a város közösségének figyelmét.

Napról-napra változik a járvány miatt a helyzet az óvodákban, akár hétvégén is jöhet a hír zárásról, vagy éppen feloldásról

2020. 11. 16.

A központi intézkedések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal dönthet az óvodák részleges, vagy teljes bezárásáról, illetve újranyitásáról.

Videó-konzultációval is elérhető a felnőtt orvosi ügyelet

2020. 11. 16.

Dr. Békássy Szabolcs, az orvosi ügyelet vezetője tájékoztatja Önöket, hogy az orvosi ügyelet már nem csak telefonon, hanem videó telefonos formában is elérhető a Skype segítségével. Mivel számítanunk kell arra, hogy a járvány erősödésével a kórházi kapacitások csökkennek, várható, hogy egyre több ember kerül otthoni megfigyelésre.

Dunaharaszti - hagyományból jövő! Ünnepeljük együtt az interneten a Város 20. születésnapját!

2020. 11. 15.

Amikor az élet gyökeresen megváltoztatja az elképzelt forgatókönyvet, nincs más lehetőség, ilyenkor a jelszó: újratervezés! Így, ha idén személyesen nem is találkozhattunk a Városnapokon, akkor is meg tudjuk élni a közösséget, amit Dunaharaszti jelent.

20-21.dunaharaszti.hu - Kedves Látogató!

2020. 11. 13.

Honlapunk fejlécében egy új logót talál, ami elvezeti Önt egy weboldalra. Ma este nyolckor kiderül, hogy mire készülünk! Kísérjen bennünket figyelemmel! Köszönjük!

A piacon és a megállókban kötelező a maszk viselése

2020. 11. 11.

Zár a könyvtár, a Kúria és a művelődési ház, maradnak a játszóterek, tovább üzemel a piac - így alakul át az élet Dunaharasztin. Dr. Szalay László polgármester közleménye.

Home office-ban a védőnők

2020. 11. 10.

A járvány terjedésének lassítása érdekében azt a döntést hoztuk, hogy a tavaszi helyzethez hasonlóan, a védőnők egyáltalán nem látogatják személyesen a családokat, minden védőnő otthonról végzi a munkáját - mondta el Schmidt Tibor, a Területi Gondozási Központ vezetője.

Egy hét rendkívüli szünet a Napsugár Óvodában

2020. 11. 09.

Az egyik dolgozó igazolt Covid-19 fertőzése miatt az óvoda munkatársainak tesztelését már holnap reggel megkezdi az Önkormányzat.

Koronavírus információ - az ügyfélfogadás új rendje a Polgármesteri Hivatalban

2020. 11. 09.

November 11-étől, szerdától e-mailben és telefonon (kivételes esetben személyesen) történik az ügyintézés a Polgármesteri Hivatalban - a telefonszámokat és az e-mail címeket itt találja meg!

Tájékoztatás az új parkolási rendről

2020. 11. 02.

Dunaharaszti Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy Dunaharaszti Fő útján a Templom utcától a Mindszenty József utcáig, az Erzsébet utcában a Fő úttól a Petőfi Sándor utcáig, valamint a Baktay Ervin tér környezetében, a kihelyezésre kerülő parkoló táblák által határolt területen új parkolási rend – időkorlátos parkoló zóna – kerül bevezetésre.

Rajzpályázat óvodás és kisiskolás gyermekek számára: hogyan őrizzük meg lelki egészségünk?

2020. 10. 21.

Kedves dunaharaszti gyermekek! Alkossatok egy képet ceruzával vagy ecsettel arról, hogy mit tesztek testi-lelki egészségetek megőrzéséért, mi tesz benneteket boldoggá és elégedetté, ami egészséges is egyben. A pályázatot a Dunaharaszti Mese Óvoda hirdeti meg Dunaharasztin iskolába, illetve óvodába járó gyermekek számára Ranschburg Jenő születésének 85. évfordulójára.

A Városi Köztemető nyitvatartási rendje Halottak Napja környékén

2020. 10. 21.

Október 23-tól november 1-ig.

Okosharaszti - huszonhárom tehetséges haraszti diák kapott az Önkormányzattól ösztöndíjat

2020. 10. 14.

Dunaharaszti Város Képviselő-testületének Oktatási, Művelődési és Sport Bizottsága a 2020/2021-es tanévre is meghirdette a "Dunaharaszti diákösztöndíj-pályázatot" azzal a céllal, hogy támogassa a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményeket elérő, Dunaharasztin lakó és tanuló diákokat általános- vagy középiskolai tanulmányaik sikeres folytatásában.

Örülünk, hogy tetszett a könyv. Más is szeretné elolvasni

2020. 10. 14.

Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy a könyvek saját lábukon térnek vissza a Városi Könyvtárba. Kérünk mindenkit, ha otthonában találkozik kósza, elkóborolt könyvtári könyvvel, vegye a hóna alá, és hozza vissza hozzánk.

Töklopó Halloween Buli

2020. 10. 11.

Keressétek a Boszi Plakátokat a város több pontján!

Közlekedünk IV. - Hétfőtől két hét próbajárat - 2022-től már ilyen buszokon utazhatunk!

2020. 10. 04.

A Nemzeti Buszstratégiának megfelelően 2022-től Dunaharasztiban is csak környezetkímélő EUR-VI-os motorral rendelkező buszok közlekedhetnek. A közbeszerzési eljárást 2021-ben írja majd ki az Önkormányzat, előtte azonban tesztelik a lehetőségeket.

Brutális sitthegy a haraszti határban - az Önkormányzat rendészei megtalálták az elkövetőt!

2020. 10. 01.

Több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán. A Városi Rendészet közterület-felügyelői adatgyűjtésbe kezdtek, majd pedig napokon át figyelték a területet. Sikerrel jártak: meglett az elkövető.

Közlekedünk III. - Napelemes menetrendtartók a Volánbusz haraszti megállóiban

2020. 10. 01.

A Zónabérlet után a Volánbusz egy újabb fejlesztéséről számolhatunk be. Dunaharasztit kiemelten kezelik, amely a közlekedési cég és az Önkormányzat remek kapcsolatának is köszönhető.

Közlekedünk II. - vadonatúj, környezetkímélő buszok a haraszti utakon? Igen!

2020. 10. 01.

2022. január 1-től nem álom többé a klimatizált, kényelmes, akadálymentes, korszerű motorral felszerelt flotta a haraszti helyijáratokon!

Közlekedünk I. - Először az országban! Dunaharaszti zónabérlet

2020. 10. 01.

Dunaharaszti zónabérlet – Magyarország első, szolgáltatótól független helyközi bérlete a vasút és a 6-os HÉV mellett a 632-es, 633-as, 654-es, 655-ös, 656-os, 660-as és 661-es autóbuszjáratunkon is érvényes!

Idősek világnapja - az idei évben nem tarthatjuk meg...

2020. 09. 29.

Október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. Idén sajnos városunkban is elmarad az ünnep, amikor a József Attila Művelődési Ház nagytermében köszöntjük azt a generációt, akiknek rengeteget köszönhetünk. Bízunk benne, hogy ezt az alkalmat is be fogjuk pótolni, s kérjük, vigyázzanak egészségükre!

Ez történt a testületi ülésen

2020. 09. 28.

Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 28-án éves munkaterv szerinti ülést tartott, a járványhelyzet miatt szükségessé vált előírások betartása mellett. Dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző testületi ülés óta eltelt időben elvégzett feladatokról.

Miért van szükség erre a táblára a Sport-szigeten?

2020. 09. 24.

Nem azért hozta létre az Önkormányzat a város egyik legszebb közparkját a Duna partján, hogy az Evezős utcából kiemelt forgalmú főútvonal legyen. Néhány mondat egy döntésről, ami nagy port kavart, és amit egy év keserű tapasztalatai szültek meg.

1. Letette a szemetét. 2. Lebukott. 3. Kitakaríttatta az erdőt.

2020. 09. 23.

Amikor a szennyező valóban fizet. Édesbús sztori Magyarhonból, a főszerepben egy rakás hulladékkal és valakivel, aki jóvátette a hibáját.

Letette a szalagot minden jegyespárok mentora

2020. 09. 22.

Horváth Gézáné, Klári 43 éven át látta el az anyakönyvvezetői feladatokat a Polgármesteri Hivatalban. Érzelmes búcsú következik.

A szeptember 28-i képviselő-testületi ülés tervezett napirendje

2020. 09. 22.

Költségvetési beszámoló, a Védőnői Szolgálat elhelyezése, a város új házi gyermekorvosának segítése. Újabb kondipark létesül Dunaharasztin.

Bolgár emlékkutat avattunk a Piac téren

2020. 09. 20.

„Kutat azért épít az ember, hogy megőrizze szerettei emlékét.” A Dunaharaszti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával a Piac téren Bolgár Emlékkút épült, mely Kozsuharov Ognyan szobrászművész munkája.

összesen: 1113 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11