Okosharaszti - huszonhárom tehetséges haraszti diák kapott az Önkormányzattól ösztöndíjat

2020. 10. 14.

Dunaharaszti Város Képviselő-testületének Oktatási, Művelődési és Sport Bizottsága a 2020/2021-es tanévre is meghirdette a "Dunaharaszti diákösztöndíj-pályázatot" azzal a céllal, hogy támogassa a kiemelkedő tanulmányi- és versenyeredményeket elérő, Dunaharasztin lakó és tanuló diákokat általános- vagy középiskolai tanulmányaik sikeres folytatásában.

Örülünk, hogy tetszett a könyv. Más is szeretné elolvasni

2020. 10. 14.

Meglehetősen ritkán fordul elő, hogy a könyvek saját lábukon térnek vissza a Városi Könyvtárba. Kérünk mindenkit, ha otthonában találkozik kósza, elkóborolt könyvtári könyvvel, vegye a hóna alá, és hozza vissza hozzánk.

Töklopó Halloween Buli

2020. 10. 11.

Keressétek a Boszi Plakátokat a város több pontján!

Közlekedünk IV. - Hétfőtől két hét próbajárat - 2022-től már ilyen buszokon utazhatunk!

2020. 10. 04.

A Nemzeti Buszstratégiának megfelelően 2022-től Dunaharasztiban is csak környezetkímélő EUR-VI-os motorral rendelkező buszok közlekedhetnek. A közbeszerzési eljárást 2021-ben írja majd ki az Önkormányzat, előtte azonban tesztelik a lehetőségeket.

Brutális sitthegy a haraszti határban - az Önkormányzat rendészei megtalálták az elkövetőt!

2020. 10. 01.

Több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán. A Városi Rendészet közterület-felügyelői adatgyűjtésbe kezdtek, majd pedig napokon át figyelték a területet. Sikerrel jártak: meglett az elkövető.

Közlekedünk III. - Napelemes menetrendtartók a Volánbusz haraszti megállóiban

2020. 10. 01.

A Zónabérlet után a Volánbusz egy újabb fejlesztéséről számolhatunk be. Dunaharasztit kiemelten kezelik, amely a közlekedési cég és az Önkormányzat remek kapcsolatának is köszönhető.

Közlekedünk II. - vadonatúj, környezetkímélő buszok a haraszti utakon? Igen!

2020. 10. 01.

2022. január 1-től nem álom többé a klimatizált, kényelmes, akadálymentes, korszerű motorral felszerelt flotta a haraszti helyijáratokon!

Közlekedünk I. - Először az országban! Dunaharaszti zónabérlet

2020. 10. 01.

Dunaharaszti zónabérlet – Magyarország első, szolgáltatótól független helyközi bérlete a vasút és a 6-os HÉV mellett a 632-es, 633-as, 654-es, 655-ös, 656-os, 660-as és 661-es autóbuszjáratunkon is érvényes!

Idősek világnapja - az idei évben nem tarthatjuk meg...

2020. 09. 29.

Október elseje 1991 óta az Idősek Világnapja. Idén sajnos városunkban is elmarad az ünnep, amikor a József Attila Művelődési Ház nagytermében köszöntjük azt a generációt, akiknek rengeteget köszönhetünk. Bízunk benne, hogy ezt az alkalmat is be fogjuk pótolni, s kérjük, vigyázzanak egészségükre!

Ez történt a testületi ülésen

2020. 09. 28.

Dunaharaszti Önkormányzat Képviselő-testülete 2020. szeptember 28-án éves munkaterv szerinti ülést tartott, a járványhelyzet miatt szükségessé vált előírások betartása mellett. Dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző testületi ülés óta eltelt időben elvégzett feladatokról.

Miért van szükség erre a táblára a Sport-szigeten?

2020. 09. 24.

Nem azért hozta létre az Önkormányzat a város egyik legszebb közparkját a Duna partján, hogy az Evezős utcából kiemelt forgalmú főútvonal legyen. Néhány mondat egy döntésről, ami nagy port kavart, és amit egy év keserű tapasztalatai szültek meg.

1. Letette a szemetét. 2. Lebukott. 3. Kitakaríttatta az erdőt.

2020. 09. 23.

Amikor a szennyező valóban fizet. Édesbús sztori Magyarhonból, a főszerepben egy rakás hulladékkal és valakivel, aki jóvátette a hibáját.

Letette a szalagot minden jegyespárok mentora

2020. 09. 22.

Horváth Gézáné, Klári 43 éven át látta el az anyakönyvvezetői feladatokat a Polgármesteri Hivatalban. Érzelmes búcsú következik.

A szeptember 28-i képviselő-testületi ülés tervezett napirendje

2020. 09. 22.

Költségvetési beszámoló, a Védőnői Szolgálat elhelyezése, a város új házi gyermekorvosának segítése. Újabb kondipark létesül Dunaharasztin.

Bolgár emlékkutat avattunk a Piac téren

2020. 09. 20.

„Kutat azért épít az ember, hogy megőrizze szerettei emlékét.” A Dunaharaszti Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és Dunaharaszti Város Önkormányzata támogatásával a Piac téren Bolgár Emlékkút épült, mely Kozsuharov Ognyan szobrászművész munkája.

Újabb COVID-19 szerológiai gyorsteszteket vásárol az Önkormányzat – szűrik a védőnőket, a Városi Könyvtár és a Polgármesteri Hivatal munkatársait is

2020. 09. 19.

Az óvodák és bölcsődék dolgozóinak szűrése után a Városi Könyvtár, a Védőnői Szolgálat, a családvédelmi munkatársak és a Polgármesteri Hivatal munkatársainak szűrését is elhatározta a város vezetése. A mintavétel folyamatban van, de további teszteket kell még vásárolniuk.

Hetente tesztelik az idősek otthonaiba kijáró segítőket

2020. 09. 19.

Legsérülékenyebb embertársainkra, az idősekre különösképp vigyáznunk kell a járvány miatt, így a velük foglalkozó, őket segítő munkatársakat minden héten leszűrik a szerológiai gyorsteszttel - határozta el a Területi Gondozási Központ vezetője, Schmidt Tibor és a város vezetősége.

Álhíreket terjesztenek a közösségi média egyes csoportjaiban - itt az Önkormányzat közleménye

2020. 09. 17.

Határozottan visszautasítjuk azokat a - cinikus hangnemben megfogalmazott - képtelen vádakat, miszerint az Önkormányzat újabb lakóterületek kijelölésére készül, vagy hogy megépítené a Mandula utcát, kivágva az ottani növényzetet, vagy hogy a Schwarzmüller Kft. a szomszédos erdő kárára terjeszkedne.

Megkapták a HPV elleni oltást a 13-14 éves fiúk

2020. 09. 17.

A tavaszi járványügyi helyzet miatt elmaradt a hetedikes fiúk oltása, ezért most ősszel pótolta az Önkormányzat a Gardasil oltást.

Zajlik az óvodákban a gyermekek szemészeti, fül-orr-gégészeti és ortopédiai szűrése

2020. 09. 16.

Az iskolába lépés mindenképpen mérföldkő a gyermek és a család életében, sok szempontból kulcskérdés, hogy a kisiskolás jól lásson, jól halljon, gerince egészséges legyen. Nagyon fontos tehát, hogy a hallással, látással kapcsolatos problémákra vagy tartási rendellenességekre idejében fény derüljön!

Karantén Dunaharasztiban is – közel 100 fő hatósági házi karanténban van a városunkban

2020. 09. 15.

Mai adatok szerint Magyarországon összesen 26.668 fő van hatósági házi karanténban, ami egy rendkívüli járványügyi intézkedés. Közel 100 személy Dunaharasztiban is ilyen karanténban van (ez a szám napról-napra változik), számukra tehát kötelező otthon maradni és szigorú szabályokat kell betartaniuk.

Jó hír! Csak két dolgozónak lett pozitív a COVID gyorstesztje a dunaharaszti óvodákban és bölcsődékben - tünetmentesek, de házi karanténban vannak

2020. 09. 15.

A múlt héten péntekkel bezárólag lezajlott 221 óvodai és bölcsődei munkatárs COVID-19 szerológiai (vérvételes) gyorstesztelése, amit az Önkormányzat szervezett meg. Minden óvódapedagógust, dajkát, kisgyermeknevelőt, technikai dolgozót leszűrtünk, hogy a nevelési/gondozási év kezdetén biztos információk legyenek a birtokunkban.

Tudunk rólatok! - az Önkormányzat megtette a szükséges lépéseket

2020. 09. 10.

Tisztán kivehető a térfigyelő kamerák felvételein az az öt - fiatalkorúnak tűnő - személy, aki a tegnapi értelmetlen rongálást elkövette a Kegyeleti Parkban. Semmi nem marad következmények nélkül, nemsokára egy felderített szemétlerakásról is beszámolunk.

Online rajztáblák megvásárlásával támogatja az Önkormányzat a Baktay Ervin Gimnáziumot

2020. 09. 09.

Amióta iskola létezik a világban, a tantermi tábla elengedhetetlen eszköze az oktatásnak. Feladatokat illusztrálhatunk rajta, jegyzetelhetünk, kiemelhetjük a lényeges tudásanyagot, miközben kb. 30 szempár követi a mozdulatokat és a füzetekbe bekerül az információ.

Elhalasztotta az Önkormányzat vezetése a Városnapokat

2020. 09. 07.

A járvány miatt újabb fájdalmas döntést kellett meghozni: ezúttal a szeptember 18-20. között megrendezendő Városnapok elhalasztásáról kell beszámolnunk.

Ne nyisson ajtót bárkinek!

2020. 09. 03.

Indul a becsöngetős csalók szezonja. Nem vicc, Covid-teszttel is házalnak egyesek. Ebben az esetben a rendszám már megvan, a Városi Rendészet és a rendőrség már keresi az elkövetőket.

Itt vannak a dunaharaszti iskolák járványügyi intézkedési tervei

2020. 09. 02.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott szakmai anyagok alapján minden oktatási intézmény elkészítette a saját eljárásrendjét, a helyi viszonyoknak megfelelően kiegészítve azt, az alábbiakban közöljük mindegyiket.

Szeptember 7-én, hétfőn nyit az új Felnőtt Orvosi Rendelő - minden infó itt!

2020. 08. 31.

Mint arról tudósítottunk, megtörtént a felújított, kibővített orvosi rendelő ünnepélyes átadása. Az elkövetkező hétvégén az orvosok, fogorvosok, asszisztensek, és mindenki, aki a haraszti felnőtt egészségügyért dolgozik, átköltözik a Damjanich u. 32. alá, és hétfőn már ott kezdi a rendelést.

Elöregedett akácfákat vesznek ki a Némedi úton

2020. 08. 31.

Jól halad a vízvezeték rekonstrukciója a Némedi út északi oldalán. A kivitelezők az egészséges fákat nem bántják, de a beteg, elöregedett akácfákat kivágják. A beruházás későbbi szakaszában parkolósáv, kerékpárút és zöldfelület létesül majd, melyben új, egységes fasort ültet el az Önkormányzat.

Korlátozott lesz a személyes ügyfélfogadás a Városházán

2020. 08. 31.

Kötelező a maszk használata és a kézfertőtlenítés, ajánlott az elektronikus kapcsolattartás. Az új szabályok szeptember 2-től lépnek életbe.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11