Támogassák a Magyar Vöröskeresztet!

2017. 01. 31.

Adójuk 1%-ával. A Magyar Vöröskereszt Dunaharaszti Csoportja az elmúlt évben négy véradást, sok-sok ruha-, és élelemosztást szervezett az itt élő rászorulóknak, részt vett a nagycsaládosok karácsonyi ünnepségének és megajándékozásának megszervezésében. Önkénteseik szabadidejüket nem kímélve dolgoznak a közösségért. Most arra kérik Önöket, támogassák munkájukat adójuk 1%-ával.

Felelősséggel a városért, a közösségért

2016. 12. 31.

Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Dunaharaszti fejlődése töretlen maradjon. Közös dolgainkról, tervekről, célokról és a kultúra fontosságáról szól dr. Szalay László polgármester új évet köszöntő írása.

130 családnak tették boldogabbá a karácsonyát

2016. 12. 26.

Az idei évben is összefogott az önkormányzat, a vöröskereszt, valamint haraszti civil szervezetek és magánszemélyek azért, hogy a leginkább rászorulókon segítsenek. Boldog gyermekekkel és jókedvű, a nehézségeket néhány órára elfelejtő szülőkkel telt meg a kultúrház.

Konszenzussal alakul a város költségvetése

2016. 12. 19.

Az első olvasatra már eldőltek a nagy kérdések. Köztiszteletben álló pedagógus kapott kitüntetést. Újabb öt évre megbízták a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetőjét. Idei utolsó ülését tartotta a képviselő-testület.

Leszállt Dunaharasztira a Gasztroangyal

2016. 11. 30.

És megkóstolta a paradicsomos májat meg a preckedlit. Úgy tűnik, elégedett volt vele.

Megszületett az egyezség az iskolák átadásáról

2016. 11. 28.

Január 1-től az állam teljes körűen átveszi az iskolákat. Új csomópont épülhet a Kőrösi iskola környékén. Eredményes lett a zöldterületek kezelésére kiírt közbeszerzési eljárás. Ülést tartott a képviselő-testület.

A felemelkedéshez a tanuláson át vezet az út

2016. 11. 25.

Ők tizenöten tisztában vannak ezzel, hiszen példamutatóan végzik tanulmányaikat valamelyik közép-, vagy felsőfokú oktatási intézményben.

Itt vannak a JAF HOLZ új állásajánlatai

2016. 11. 21.

Dunaharasztin bővíti csapatát Közép-Európa vezető fakereskedelmi cége. Érdemes nálunk böngészni, folyamatosan frissülő álláslehetőségek!

Megváltozott munkaképességű dolgozókat keresnek haraszti munkahelyre

2016. 11. 18.

Ismételten felhívjuk a figyelmet a honlapunkon található állásajánlatokra. Szerencsére több cég is bővít Harasztin, érdemes ránézni erre az oldalunkra:

Magam is kipróbáltam - dr. Szalay László polgármester gondolatai gyermekeink étkezéséről

2016. 10. 14.

Megoszlanak a vélemények arról,hogy változott-e a gyermekétkeztetés színvonala Dunaharasztin attól, hogy október 3. óta a Junior Zrt. biztosítja a szolgáltatást városunkban. Ez a kérdés szinte minden családot érint, mindannyiunk számára kiemelt fontossággal bír. Az alábbiakban dr. Szalay László polgármester írását közöljük.

A Petőfi Sándor Szavalóverseny győztesei

2016. 10. 12.

A Petőfi-ligetért Baráti Kör a kultúrházban rendezte meg hagyományos szavalóversenyét.

Ez történt a testületi ülésen

2016. 09. 26.

A város növelni akarja az elektromos töltőállomások számát. Új szolgáltató viszi majd el a szemetet. Módosulnak a védőnői körzetek. Tilos a közterületeken italozni.

Egy ifjú dunaharaszti sportoló átlépte a világhír küszöbét

2016. 09. 23.

Sőt, be is lépett rajta. Kolozsvári Kinga, akiről korábban már írtunk ezen a felületen, dobogóra állhatott a kadet-2 kategóriában a kick-box vébén. A versenyt Dublinban rendezték meg, és 47 ország 1700 sportolója vett részt rajta. Kinga végigverte a mezőnyt, és csak egy hajszállal maradt le az aranyról.

Nehéz felsorolni, mennyi minden klassz dolog történt az önkormányzat nyári táborában

2016. 09. 19.

Azért csak megpróbáljuk. 171 gyermek, számtalan kaland, lelkes segítők. Róluk is megemlékezünk, és mindenről, ami ebben a négy hétben történt.

Mentési Pont Dunaharasztin

2016. 09. 08.

Nemrégiben adták át városunkban a Mentési Pontot, amely Dunaharaszti Város Önkormányzata és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében valósult meg. Sok kérdés merült fel városunk lakóiban ezzel kapcsolatban, ezért most "tisztába tesszük", milyen szolgáltatást nyújt az innen induló mentőautó.

Így fogunk fizetni a szemétszállításért

2016. 08. 15.

Elkészült az állami cég informatikai háttere, nemsokára érkeznek a számlák. Ugyanitt megtudhatják azt is, hogyan változik a lomtalanítás rendje városunkban. Fontos tartalmak!

Ülésezett a képviselő-testület

2016. 08. 14.

Eredményt hirdettek a gyermek közétkeztetés tárgyában kiírt közbeszerzési eljárásban.

A Városházáról jelentjük

2016. 07. 04.

Győztest hirdettek az útfenntartás közbeszerzési eljárásában, módosították a fogorvosi körzeteket, személyi javaslattal éltek a KLIK felé. Ülést tartott a képviselő-testület.

Megnyertük a Nemzeti Regattát Siófokon!

2016. 06. 30.

Sokak által nem várt, hatalmas sikerrel zárult a Nemzeti Regatta Siófokon: mi voltunk a meglepetéscsapat, akárcsak a magyarok a foci EB-n. Olyan, hajós hagyományaikra méltán büszke városokat előztünk meg, mint Balatonfüred, vagy éppen a házigazda. A közönségsiker is elsöprő volt: a haraszti standot többen látogatták, mint a frankfurti autószalont. Pedig az 10 napig tart.

Bővült és korszerűbb lett a gyermekorvosi rendelő

2016. 06. 29.

A Képviselő-testület még 2015-ben úgy döntött, hogy bővíti a gyermekorvosi rendelőt. Ennek oka az örvendetesen megnövekedett gyermeklétszám volt, ami miatt már nem három, hanem négy házi gyermekorvos praktizál a városban. A bővítés érdekében az önkormányzat megvásárolta a korábban gyógyszertárként és nyelviskolaként működő ingatlanrészt.

Új játszóteret adtunk át az Újhegyi dűlő városrészben

2016. 06. 29.

A város új, családi házas beépítésű területe az Újhegyi dűlő, amely az M0-ás híd után Soroksár felé haladva, az 510-es út jobb oldalán terül el. A városrész lakosai többnyire kisgyermekes családok, akik részéről természetes igényként merült fel egy közterületi játszótér létrehozása.

Nemzetiségi Kultúrák Napja - Dunaharaszti a Duna TV-n és az M1-en

2016. 06. 27.

Országnak-világnak mutathatták meg a város nemzetiségei, különösen a németek, hogy hagyományaik élőek, szokásaikat, viseleteiket őrzik, svábságukat a mindennapokban is megélik. A közmédia élőben közvetített május 22-én a Laffert Kúriából, ahol igazi népünnepéllyé vált a tévéfelvétel. Hommer Anna beszámolója.

Haraszti ragaszkodik rendőreihez

2016. 05. 31.

A rendőrkapitány meg a döntéséhez. Komoly vita alakult ki a rendőrség ügyeiről. Kiírták a közbeszerzéseket a sportcsarnokra és az étkeztetésre. Támogatják a Bárka alapítványt. A Városházáról jelentjük.

Veszélyes hulladék - hozza el, ingyen átvesszük!

2016. 05. 17.

Az Önkormányzat az idei évben is megszervezi a veszélyes hulladékok begyűjtését. Május 28-án várunk mindenkit a Sport-szigeten, aki le akarja adni a festéket, régi telefont, akkumulátort, és minden egyéb, veszélyesnek minősülő hulladékot. Részletekért kattints ide:
Ülésezett a képviselő-testület

Sikerült betölteni a kilencedik háziorvosi körzetet

2016. 04. 25.

Tovább javulhat az egészségügyi alapellátás színvonala városunkban: eredményes volt az új praxis betöltésére kiírt pályázat. Döntöttek a képviselők a civil szervezetek támogatásáról és elfogadták a zárszámadási rendeletet.
Akikre büszkék vagyunk II.

Aki örökölte a mesterséget: Pátkai László

2016. 04. 13.

Forgácsok és lovasfogatok között nőtt fel, aztán továbbvitte édesapja műhelyét és vállalkozását. A lovakat ugyan felváltotta a teherautó, de a lényeg maradt: profizmus, igényesség, és a fa mindent felülíró szeretete. A Magyar Asztalos és Faipar mesterportréja Pátkai Lászlóról.

Zöldhulladék-gyűjtés: időpontok, körzetek

2016. 04. 07.

A tavaszi begyűjtésre két áprilisi hétvégén kerül sor, szervező a Multi-DH Nonprofit Kft. Részletekért kattints!

Végleges megállapodás született a kisposta ügyében

2016. 04. 04.

A testületi ülés elején dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta történtekről:

Tavaszi dőpontok az ingyenes prosztata- és anyajegyszűrésekre

2016. 04. 04.

FRISS! A tavaszi időpontok mind beteltek, az önkormányzat ősszel újra meghirdeti a szűréseket!

Trükkös tolvajok, lopott rendszámok, erőszakos betörők

2016. 03. 22.

Sűrű hetük volt a miklósi és a haraszti zsaruknak. Nem pihentek a bűnözők, volt meló bőven. Heti rendőrségi összefoglalónk következik.

összesen: 1098 db | 30 db/oldal

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15