Ez történt a testületi ülésen

2016. 09. 26.

A város növelni akarja az elektromos töltőállomások számát. Új szolgáltató viszi majd el a szemetet. Módosulnak a védőnői körzetek. Tilos a közterületeken italozni.

Egy ifjú dunaharaszti sportoló átlépte a világhír küszöbét

2016. 09. 23.

Sőt, be is lépett rajta. Kolozsvári Kinga, akiről korábban már írtunk ezen a felületen, dobogóra állhatott a kadet-2 kategóriában a kick-box vébén. A versenyt Dublinban rendezték meg, és 47 ország 1700 sportolója vett részt rajta. Kinga végigverte a mezőnyt, és csak egy hajszállal maradt le az aranyról.

Nehéz felsorolni, mennyi minden klassz dolog történt az önkormányzat nyári táborában

2016. 09. 19.

Azért csak megpróbáljuk. 171 gyermek, számtalan kaland, lelkes segítők. Róluk is megemlékezünk, és mindenről, ami ebben a négy hétben történt.

Mentési Pont Dunaharasztin

2016. 09. 08.

Nemrégiben adták át városunkban a Mentési Pontot, amely Dunaharaszti Város Önkormányzata és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében valósult meg. Sok kérdés merült fel városunk lakóiban ezzel kapcsolatban, ezért most "tisztába tesszük", milyen szolgáltatást nyújt az innen induló mentőautó.

Így fogunk fizetni a szemétszállításért

2016. 08. 15.

Elkészült az állami cég informatikai háttere, nemsokára érkeznek a számlák. Ugyanitt megtudhatják azt is, hogyan változik a lomtalanítás rendje városunkban. Fontos tartalmak!

Ülésezett a képviselő-testület

2016. 08. 14.

Eredményt hirdettek a gyermek közétkeztetés tárgyában kiírt közbeszerzési eljárásban.

A Városházáról jelentjük

2016. 07. 04.

Győztest hirdettek az útfenntartás közbeszerzési eljárásában, módosították a fogorvosi körzeteket, személyi javaslattal éltek a KLIK felé. Ülést tartott a képviselő-testület.

Megnyertük a Nemzeti Regattát Siófokon!

2016. 06. 30.

Sokak által nem várt, hatalmas sikerrel zárult a Nemzeti Regatta Siófokon: mi voltunk a meglepetéscsapat, akárcsak a magyarok a foci EB-n. Olyan, hajós hagyományaikra méltán büszke városokat előztünk meg, mint Balatonfüred, vagy éppen a házigazda. A közönségsiker is elsöprő volt: a haraszti standot többen látogatták, mint a frankfurti autószalont. Pedig az 10 napig tart.

Bővült és korszerűbb lett a gyermekorvosi rendelő

2016. 06. 29.

A Képviselő-testület még 2015-ben úgy döntött, hogy bővíti a gyermekorvosi rendelőt. Ennek oka az örvendetesen megnövekedett gyermeklétszám volt, ami miatt már nem három, hanem négy házi gyermekorvos praktizál a városban. A bővítés érdekében az önkormányzat megvásárolta a korábban gyógyszertárként és nyelviskolaként működő ingatlanrészt.

Új játszóteret adtunk át az Újhegyi dűlő városrészben

2016. 06. 29.

A város új, családi házas beépítésű területe az Újhegyi dűlő, amely az M0-ás híd után Soroksár felé haladva, az 510-es út jobb oldalán terül el. A városrész lakosai többnyire kisgyermekes családok, akik részéről természetes igényként merült fel egy közterületi játszótér létrehozása.

Nemzetiségi Kultúrák Napja - Dunaharaszti a Duna TV-n és az M1-en

2016. 06. 27.

Országnak-világnak mutathatták meg a város nemzetiségei, különösen a németek, hogy hagyományaik élőek, szokásaikat, viseleteiket őrzik, svábságukat a mindennapokban is megélik. A közmédia élőben közvetített május 22-én a Laffert Kúriából, ahol igazi népünnepéllyé vált a tévéfelvétel. Hommer Anna beszámolója.

Haraszti ragaszkodik rendőreihez

2016. 05. 31.

A rendőrkapitány meg a döntéséhez. Komoly vita alakult ki a rendőrség ügyeiről. Kiírták a közbeszerzéseket a sportcsarnokra és az étkeztetésre. Támogatják a Bárka alapítványt. A Városházáról jelentjük.

Veszélyes hulladék - hozza el, ingyen átvesszük!

2016. 05. 17.

Az Önkormányzat az idei évben is megszervezi a veszélyes hulladékok begyűjtését. Május 28-án várunk mindenkit a Sport-szigeten, aki le akarja adni a festéket, régi telefont, akkumulátort, és minden egyéb, veszélyesnek minősülő hulladékot. Részletekért kattints ide:
Ülésezett a képviselő-testület

Sikerült betölteni a kilencedik háziorvosi körzetet

2016. 04. 25.

Tovább javulhat az egészségügyi alapellátás színvonala városunkban: eredményes volt az új praxis betöltésére kiírt pályázat. Döntöttek a képviselők a civil szervezetek támogatásáról és elfogadták a zárszámadási rendeletet.
Akikre büszkék vagyunk II.

Aki örökölte a mesterséget: Pátkai László

2016. 04. 13.

Forgácsok és lovasfogatok között nőtt fel, aztán továbbvitte édesapja műhelyét és vállalkozását. A lovakat ugyan felváltotta a teherautó, de a lényeg maradt: profizmus, igényesség, és a fa mindent felülíró szeretete. A Magyar Asztalos és Faipar mesterportréja Pátkai Lászlóról.

Zöldhulladék-gyűjtés: időpontok, körzetek

2016. 04. 07.

A tavaszi begyűjtésre két áprilisi hétvégén kerül sor, szervező a Multi-DH Nonprofit Kft. Részletekért kattints!

Végleges megállapodás született a kisposta ügyében

2016. 04. 04.

A testületi ülés elején dr. Szalay László polgármester beszámolt az előző ülés óta történtekről:

Tavaszi dőpontok az ingyenes prosztata- és anyajegyszűrésekre

2016. 04. 04.

FRISS! A tavaszi időpontok mind beteltek, az önkormányzat ősszel újra meghirdeti a szűréseket!

Trükkös tolvajok, lopott rendszámok, erőszakos betörők

2016. 03. 22.

Sűrű hetük volt a miklósi és a haraszti zsaruknak. Nem pihentek a bűnözők, volt meló bőven. Heti rendőrségi összefoglalónk következik.

Minden, amit tudni akar az óvodai beiratkozásról

2016. 03. 21.

Feltételek, szabályok, határidők, űrlapok. Mikortól vihetem gyermekemet óvodába? Mikortól vagyok köteles őt óvodába vinni? Melyik a kijelölt óvoda? Kérdések, válaszok, minden, ami fontos lehet.

Breaking News: toboroz a rendőrség

2016. 03. 18.

A budapesti főkapitányság keres olyanokat, akik érdeklődnek a szakma iránt.

Több cég is bővít, új álláshirdetések érkeztek

2016. 03. 18.

Dunaharasztin és Taksonyban működő társaságok keresnek munkaerőt, a Rosenberger 20 főt vesz fel betanított munkára, megváltozott munkaképességűeket is keresnek. Autószerelőket vár a MAN, sofőrt keres a Container Market. Érdemes böngészni, megér néhány percet.

Új arcunkat mutatjuk

2016. 03. 10.

Vannak azok a panelek, hogy ha tavasz, akkor megújulás, meg új év - új kezdet, és hasonlók, de azért a honlapok nem változnak úgy évről-évre, mint a Természet, vagy a szappanoperák szereplőgárdái.
Gazdag kínálattal az idei évben is!

Német rendezvények 2016-ban

2016. 03. 04.

Naptár formájában, így előre tervezhető az év. Ajánljuk mindenki figyelmébe, aki érdeklődik a sváb hagyományok, szokások iránt.
Ülésezett a képviselő-testület

Elfogadták a költségvetést, megmarad a kisposta

2016. 03. 01.

Az idei évben is jut beruházásokra, fejlesztésekre pénz. Az önkormányzat átveszi a ligeti kispostát. Elektromos töltőállomás létesül a városban. Ez történt az ülésen.
Új üzem épült Dunaharasztin

Munkásokat vár a csokigyár

2016. 03. 01.

A GÖTEBORGS FOOD BUDAPEST Zrt. 1993-ban családi vállalkozásként kezdte működését. A vállalat működése igen pozitív, az induló termelés mennyisége minden évben jelentősen nőtt. Ma a cég Közép- és Kelet-Európa egyik vezető gyártója. A gyár elsősorban bevonómasszákat, fondant, krémtöltelékeket, fagylaltmártókat, valamint egyéb édesipari félkésztermékeket készít eredeti svéd receptek alapján.
Sok volt az érdeklődő a művelődési házban

Közmeghallgatást tartott a képviselő-testület

2016. 02. 29.

Dr. Szalay László polgármester válaszolt a kérdésekre. Kultúrház, díszterem, hétfő este hat óra. Ez történt a közmeghallgatáson.
Akikre büszkék vagyunk

Kolzsvári Kinga, a haraszti kick-box ifjú csillaga

2016. 02. 29.

A Rákóczi iskolában olyan nevelőmunka folyik, amire - nem túlzás - már szerte Európában felfigyeltek a kick-box berkeiben. Egy elhivatott edző, egy minden támogatást biztosító igazgató és a sportért lelkesedő gyerekek - ezek a siker titkai.

Német fiatalok országos focikupája

2016. 02. 23.

Az idei évben a haraszti svábok rendezték meg az ország egyik legnagyobb német rendezvényét, hát mit mondjunk, zajos sikerrel. Szép volt, fiúk-lányok!
Alakul a 2016. év költségvetése - a képviselő-testület üléséről jelentjük

Levél ment a miniszterhez a posta ügyében

2016. 01. 27.

Második olvasatban tárgyalták a költségvetést. Az önkormányzat kiáll a kisposta megmaradásáért. Ez történt az ülésen.

összesen: 1057 db | 30 db/oldal

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14